Реклама
Реклама
Реклама

Сертифікат відповідності на аптечку

  1. Сертифікат на аптечку медичну.
  2. Навіщо потрібен сертифікат на аптечку?
  3. Як отримати сертифікат на аптечку?

Сертифікат відповідності на аптечку - документ державного зразка, Сертифікат відповідності на аптечку - документ державного зразка,   підтверджує якість товару і його відповідність всім законодавчо встановленим вимогам підтверджує якість товару і його відповідність всім законодавчо встановленим вимогам.

Залежно від категорії аптечки і області її застосування, для оцінки якості і надійності вироби застосовуються конкретні вказівки держ. стандартів, які регулюють його випуск і реалізацію. Однак, в більшості випадків, застосування таких стандартів до сертифікації аптечок, є добровільним. Це означає, що сертифікат на аптечку, як на конкретне найменування товару отримувати не слід, але на вміст аптечки повинні бути всі відповідні дозвільні документи.

Нормативним документом, що підтверджує відповідність продукції вимогам технічних регламентів, є сертифікат ТР ТС . При отриманні даного документа з'являється можливість виробляти і продавати сертифікується товар як в Казахстані, так і на території інших країн Митного союзу.

Якщо ж товар ввозиться тільки на територію РФ, то дозвільним документом може бути сертифікат ГОСТ Р , Однак вимоги технічних регламентів на нього не поширюються.

Сертифікат на аптечку медичну.

На сьогоднішній день відповідно до встановленого законодавством, кожний транспортний засіб має бути обладнано медичною аптечкою, в якій повинні знаходитися медичні препарати і засоби, певних найменувань. Всі ці медичні вироби, при виникненні аварійної ситуації, повинні забезпечити надання першої медичної допомоги, до приїзду швидкої.

Зазвичай до складу такої аптечки входять:

  • бинти і пластирі;
  • перекис водню;
  • ножиці;
  • вата;
  • кровоспинний джгут;
  • еластичні бинти і ін.

Раніше в медичній автомобільній аптечці зобов'язані були присутні лікарські засоби, проте через неможливість дотримання температурного режиму, вони були виключені зі списку обов'язкових препаратів.

Навіщо потрібен сертифікат на аптечку?

Як вже було сказано, автомобільна аптечка повинна бути в автомобілі у кожного власника ТЗ. Можна укомплектувати її самостійно, але простіше і швидше придбати аптечку в спеціалізованому магазині. При виборі такого товару, варто звернути увагу на наявність сертифікату відповідності на аптечку, так як тільки цей документ може гарантувати, що виріб містить всі встановлені законодавством компоненти і може використовуватися в транспорті.

Сертифікат на аптечку - це документ, який допоможе виділити товар серед інших виробів і сприяє його просуванню на ринку країни. В першу чергу, отримання даного документа допомагає виробникам налагодити швидкий збут продукції і забезпечити на неї споживчий попит. До того ж сертифікат на аптечку дозволить підприємствам або постачальникам брати участь в різних тендерах, отримуючи при цьому большіегос.закази або контракти з великими компаніями.

Як отримати сертифікат на аптечку?

Для отримання сертифіката на аптечку слід звернутися в спеціальну компанію - центр сертифікації, який надає подібні послуги. Центр сертифікації повинен бути акредитований в передбаченому законом порядку і володіти всіма ресурсами для проведення об'єктивного дослідження.

Для початку процедури сертифікації заповнюється офіційна заявка і жебрати відповідна схема проведення оціночних процедур. Така схема може містити:

  • аналіз документації на компанію-заявника і продукцію;
  • лабораторні випробування зразків товару;
  • оцінку виробничого процесу.

Також при оформленні сертифіката на аптечку має враховуватися наявність всіх необхідних дозвільних документів на присутні у виробі медичні засоби та препарати.

Зверніться в центр сертифікації «Астанатест», де Вам нададуть кваліфіковану допомогу на всіх етапах сертифікаційних процедур. Ми надамо Вам готовий сертифікат на аптечку в оптимально короткі терміни.

Текст носить виключно інформаційний характер. Пройти цю оцінку якості в нашому центрі можна тільки за стандартами Російської Федерації.

Навіщо потрібен сертифікат на аптечку?
Як отримати сертифікат на аптечку?
Навіщо потрібен сертифікат на аптечку?
Як отримати сертифікат на аптечку?