Реклама
Реклама
Реклама

Магазини в Апраксин дворі, виселені «Главстроя-СПб», знову відкрилися

Михайло Огнев /

Торгові точки в корпусах Апраксина двору, які орендар «Главстрой-СПб» закривав з охороною на початку місяця, знову працюють. Компанія стверджує, що домовилася з підприємцями не вести торгівлю.

У березні цього року Смольний надав компанії «Главстрой-СПб» 4 корпусу в Апраксин дворі для реконструкції. На початку квітня 2 з них - 50 і 51 - оточили охороною і опечатали.

«Інвестиційні договори не передбачають використання будівель в інших цілях, крім реконструкції. Тому в будівлях не може бути третіх осіб та їх майна, в тому числі орендарів », - пояснили тоді в компанії . Проте до кінця квітня магазини знову відкрилися.

«" Главстрой-СПб "не може брати на себе зобов'язання по звільненню корпусів від майна третіх осіб. У зв'язку з неможливістю оперативного вивезення даного майна, з власниками була досягнута домовленість про самостійну охорони аж до повного звільнення приміщень, - пояснює девелопер. - Компанія готова піти на такий компроміс, оскільки розуміє всі складнощі з пошуком нових приміщень і вивезенням майна. Крім того, перебування майна третіх осіб в корпусах на поточний момент не заважає проведених робіт. Найближчим часом "Главстрой-СПб" планує приступити до розробки проекту реконструкції корпусів ».

«При виявленні факту ведення торговельної діяльності з боку власників майна ми інформуємо про це відповідні органи», - заявляють в компанії.

51 корпус Апраксина двору