Реклама
Реклама
Реклама

Питання-відповіді: апартаменти

  1. У чому різниця між апартаментами і квартирою?
  2. А без постійної реєстрації можна користуватися послугами дитячих садків і поліклінік?
  3. Тобто в формально нежитловому приміщенні можна жити?
  4. Які бувають апартаменти?
  5. Апартаменти - це дуже дорого?
  6. На апартаменти податок вище? А вартість послуг ЖКГ?
  7. Поширюється на апартаменти іпотека з державною підтримкою?
  8. Можна там робити перепланування?

У Росії триває бум апартаментів - на ринку новобудов в Москві вони займають вже чверть , При цьому більшість людей називає апартаментами елітне житло. Пояснюємо, що це таке насправді, чому апартаменти коштують дешевше, ніж квартири, але податок і квартплата на них - дорожче.

У Росії триває бум апартаментів - на ринку новобудов в Москві вони займають вже чверть, при цьому більшість людей називає апартаментами ... Фінанси

У чому різниця між апартаментами і квартирою?

Деякі думають, що апартаменти - це розкішне житло, що співвідноситься з одним із застарілих словникових визначень , Але юридичне значення слова зовсім інше. Апартаменти - це не житлова, а комерційна нерухомість. Її площа, як і у квартири, як правило, не менше 25 квадратних метрів, з санвузлом та кухнею.

Відмінність апартаментів від квартири в тому, що зареєструватися там можна не довше ніж на п'ять років, а після цього продовжити термін реєстрації ще на п'ять років. Так відбувається, тому що формально апартаменти - це комерційні будівлі, вони належать організаціям та юридичним особам. А постійно прописатися можна тільки за постійним місцем проживання, під це визначення апартаменти не підпадають .

А постійно прописатися можна тільки за постійним місцем проживання, під це визначення апартаменти   не підпадають

А без постійної реєстрації можна користуватися послугами дитячих садків і поліклінік?

З тимчасовою реєстрацією можна користуватися послугами соціальних установ: влаштувати постійно прописаних дітей в дитячий сад, і прикріпитися до поліклініки як зазвичай - з полісом обов'язкового страхування.

Але «постійно прописані» діти повинні бути в якійсь іншій квартирі в цьому місті - зрозуміло, що така опція є не у всіх сімей.

Тобто в формально нежитловому приміщенні можна жити?

Так, і є свої плюси - більш доступна ціна, зазвичай апартаменти розташовані ближче до центру міста, транспортних розв'язок. Керуюча компанія часто надає набір додаткових сервісних послуг - наприклад, прибирання житла, телефон, охорона.

Які бувають апартаменти?

Є дві великі категорії - готельного типу, там якраз можна отримати тимчасову реєстрацію (наприклад, апарт-готелі), і адміністративно-ділового типу (лофт-апартаменти), де прописатися можна.

Апартаменти - це дуже дорого?

Ні, в середньому - на 15-25% дешевше . Вся справа в тому, що забудовники не зобов'язані зводити поруч школи, дитсадки, парковки і іншу соціальну інфраструктуру, це значна економія. Також сам дозвіл на будівництво апартаментів отримати легше, тому що їх, як правило, будують на ділянках під нежитлове призначення, іноді на території колишніх промислових районів.

На апартаменти податок вище? А вартість послуг ЖКГ?

Так, це дорожче: податок на нерухомість збільшиться з 0,1% до 0,5% від кадастрової вартості. Оплата по ЖКГ стягується за цінами комерційної нерухомості, це на 20-25% більше, ніж у звичайній квартирі. Можна спробувати встановити індивідуальний лічильник в апартаментах, але це можливо не завжди і залежить від конфігурації житла - здебільшого від кількості стояків.

Поширюється на апартаменти іпотека з державною підтримкою?

немає .

Можна там робити перепланування?

Зазвичай це навіть простіше, ніж в квартирі. Апартаменти юридично - не власну оселю, і перепланування в них регламентується нормами Містобудівного кодексу РФ. Якщо зміни не зачіпають надійність і безпеку будівлі, то окремого дозволу не потрібно .

Це означає, що в апартаментах ви можете хоч ванну перенести в житлову кімнату. Дозволи потрібно брати тільки для зміни несучих конструкцій будівлі, їх демонтаж заборонений, а будь-які нові отвори в несучих стінах повинні бути укріплені.

«Кредит на апартаменти в« Дельтакредит ».

У чому різниця між апартаментами і квартирою?
А без постійної реєстрації можна користуватися послугами дитячих садків і поліклінік?
Тобто в формально нежитловому приміщенні можна жити?
Які бувають апартаменти?
Апартаменти - це дуже дорого?
На апартаменти податок вище?
А вартість послуг ЖКГ?
Поширюється на апартаменти іпотека з державною підтримкою?
Можна там робити перепланування?
А без постійної реєстрації можна користуватися послугами дитячих садків і поліклінік?