Реклама
Реклама
Реклама

Орендувати апартаменти в "Москва-Сіті" не поспішає ніхто

  1. Положення на ринку
  2. Шик на добу

Фото: m24.ru/Евгения Смолянська

Мінімальна вартість оренди апартаментів в комплексі "Москва-Сіті" становить 230 тисяч рублів на місяць, повідомляється на сайті "Комсомольської Правди" .

Ціна зростає не тільки від кількості квадратних метрів, а й в залежності від ступеня "престижності" житла. Якщо двокімнатну квартиру площею 80 квадратних метрів в баштах "Дві столиці" або "Федерація" можна зняти за 230 тисяч рублів на місяць, то точно такі ж апартаменти у вежі "Меркурій" обійдуться в 350 тисяч через новизни хмарочоса. Трикімнатна квартира площею в 120 квадратних метрів буде коштувати більше 400 тисяч рублів на місяць.

При цьому у вартість житла не входять комунальні послуги. Квартирант має платити за лічильником за воду і електрику, інші витрати (від 20 до 50 тисяч на місяць) лежать на власників квартири. Саме тому апартаменти в "Москва-Сіті" намагаються здати якомога швидше. Окремо доплачувати доведеться і за платну парковку (25-30 тисяч в місяць) і за вид на Москву-ріку (близько 50 тисяч в місяць).

Положення на ринку

За даними експертів ринку нерухомості, "Москва-Сіті" є найбільш невдалим проектом. Видання нагадало, раніше мер Сергій Собянін назвав комплекс хмарочосів "містобудівної помилкою". У попередній кризовий період будівництво більшої частини об'єктів довелося призупинити, зокрема, 612-метрової вежі "Росія".

Фахівці аналітичної компанії Blackwood стверджують, зараз половина приміщень в "Москва-Сіті" залишається порожньою. Велика частина квартир була придбана на стадії будівництва в "інвестиційних цілях". Однак з настанням кризи умови посилилися.

"Зараз все в паніці. Купували за долари, і продати хочуть теж за долари. Та ще й з націнкою. А ніхто не бере. За останні півроку у нас жодної угоди купівлі-продажу не було. Навіть не дивиться ніхто. Тепер на оренду всі моляться ", - розповів виданню один з ріелторів.

У той же час, знімати апартаменти за такі великі гроші ніхто не поспішає, навіть незважаючи на те, що за останній рік вона подешевшала на 20-30 відсотків. Основними орендарями були топ-менеджери іноземних компаній, які тепер приїжджають в Росію набагато рідше.

Шик на добу

Власники квартир в "Москва-Сіті" зараз виживають лише за рахунок подобової оренди, ринок якої вважається більш ризикованим.

"Власники квартир активно пропонують свої квартири для фотосесій або в якості місця для ночівлі заможним туристам. Власники офісів теж здають приміщення в погодинну оренду. Наприклад, комусь треба справити враження на важливого клієнта, провести переговори в шикарній обстановці - здивувати, одним словом. охочих пустити пил в очі завжди буде багато », - розповіла виданню директор компанії" Еліт-Нерухомість "Тетяна Миловидова.

Так, зняти двоповерховий пентхаус на 22 поверсі хмарочоса можна за 10 тисяч рублів на добу, студію на 50-поверсі у вежі «Федерація» - за 25 тисяч, а за апартаменти площею в 1200 квадратних метрів будуть коштувати близько 513 тисяч рублів.

Посилання по темі