Реклама
Реклама
Реклама

Приватні школи Англії, школи-пансіони, навчання в приватній школі в Англії

  1. Що таке школа-пансіон?
  2. Приватна-школа - найкраща підготовка до провідних університетів світу
  3. особливості навчання
  4. Надходження в приватну школу в Англії
  5. Коли потрібно приймати рішення про навчання?
  6. Коли потрібно подавати документи?
  7. Особливості надходження російських дітей в школи Англії

Якщо Ваша мета - Оксфорд, Кембридж чи Лондонська Школа Економіки; якщо Ви хочете, щоб Ваша дитина виховувався в дусі англійської аристократії і жив в атмосфері гармонії; якщо Ви хочете не турбуватися за майбутнє дитини, то школа в Великобританії - найправильніший вибір.

Приватні школи-пансіони Англії - це підготовка до кращих університетів світу, індивідуальні програми навчання і невеликі класи, краще технічне і спортивне оснащення, включені у вартість різні види спорту та творчі заняття, безпеку, вікові традиції освіти і корисні знайомства для майбутньої кар'єри.

Що таке школа-пансіон?

Школа-пансіон - не типова явище для російського менталітету. Якщо в нашій країні батьки бояться відпустити дитину від себе, то за кордоном знаходження в пансіоні швидше привчає дитину до самостійності. При належному завзятості будь-яка людина досягає більшого, навчившись за кордоном, де його навчили грамотно розпоряджатися часом, силами і засобами. Безліч людей побудували успішну кар'єру, стали шанованими керуючими, талановитими, власниками бізнесів, закінчивши приватні школи за кордоном і отримавши атестат європейського або американського зразка.

Споконвічно саме приватні школи-пансіони Англії формували лідерів політичної та економічної еліти багатьох країн протягом не одного століття. Досить подивитися на склад учнів (тут навчаються діти всіх сильних світу цього) і їх рябіють знаменитими іменами списки випускників.

  • Онук Бориса Єльцина навчався в Англії.
  • Олександра Новикова, дочка Аркадія, вчилася в Лондоні.
  • 14-річна дочка Анастасії Заворотнюк, Аня, вчиться в приватній школі в Англії.
  • Дочка Валерія Меладзе, Інга, теж вчиться в Англії.
  • Стефан, син художника Нікаса Сафронова, закінчив школу в Лондоні.

І таких прикладів - безліч. Саме тому імідж шкіл Англії підвладний ніяким рецесій, і сюди до сих пір приїжджають на навчання діти успішних людей з усього світу. Вибір великий - в Англії близько 2500 шкіл-пансіонів. Але об'єднує їх одне. Методи навчання і виховання, відпрацьовані століттями, традиційно працюють на досягнення 100-відсоткового успіху.

Приватна-школа - найкраща підготовка до провідних університетів світу

Атестат школи Англії дає «пряму дорогу» вступити до англійську вуз, а дипломи університетів Великобританії - це «золотий ключик», що відкриває перед випускником двері компаній і корпорацій, в тому числі транснаціональних. Приватні школи в Англії були створені багато століть назад, щоб забезпечити можливість кращої підготовки до провідних університетів, але не тільки Англії. І інших країн теж. Саме тому британські атестати «із задоволенням» приймаються вузами усього світу.

В Англії кажуть і пишуть на цьому англійською мовою, який став в 21 столітті мовою спілкування людей різних країн і без якого неможливо побудувати гідну кар'єру. Тільки навчання з юних років в школі в Англії в оточенні справжніх носіїв мови дає Вашій дитині то класично правильну вимову, яке так важливо для реальної інтеграції в західне суспільство.

Будь-яка англійська школа намагається виростити багатогранну особистість. Жодна школа не фокусує свою увагу виключно на академічному успіху. Важливо, щоб учень проявив себе в суспільному житті, або в спорті, або в творчості. Кращі університети світу шукають не просто відмінників. І дитина це знає і намагається розвивати себе в абсолютно різних іпостасях. Англійські приватні школи беруть участь в рейтингу, а тому вони дбають про те, щоб їхні студенти надходили в провідні університети як Великобританії, так і інших країн. Навчаючись в школі дитина отримує не тільки освіту, але і дружні зв'язки. Це дійсно справжня інтеграція в західне суспільство.

особливості навчання

Захоплює те, що різноманітне середню освіту Великобританії дозволяє підібрати таку школу в Англії, яка підходить саме Вашій дитині, з огляду на його особливості характеру, таланти і здібності. Ви хочете, щоб ваша дитина виросла самостійною і цілеспрямованим - життя в пансіоні зробить його таким. Дитина стає більш відповідальним з багатьох причин, в першу чергу через навчальної програми школи, яка передбачає самостійне прийняття рішення і прояв ініціативи. Тому що велика увага в школах Англії приділяється заняттям спортом (особливо - його командними видами). Дуже популярні так звані дискусійні клуби, які вчать виступати перед аудиторією, відстоювати свою точку зору. Ваша дитина навчиться спілкуватися з однолітками з різних країн, що прекрасним чином сформує його характер.

У школі в Англії діти з юних років навчаються за індивідуальним планом, предмети викладаються на декількох рівнях складності, заняття проходять в невеликих групах. Ні в школах-пансіонах за кордоном класів в нашому розумінні: дитина відвідує класи за обраним предмету. Ваша дитина в школі в Англії буде оточений такими ж дітьми, мета яких - вступити в кращий університет за кордоном, зробити блискучу кар'єру. А колективна мотивація - це серйозний стимул для підлітка. Добре й те, що в останні 2 роки навчання в школі в Англії можна відмовитися від вивчення тих предметів, які Ви вважаєте непотрібними - у підлітка залишається більше часу на те, що йому стане в нагоді під час навчання в університеті і в подальшій професії, на підготовку до вступу до вищого навчального закладу.

Крім того, дитина в школі в Англії постійно знаходиться під наглядом викладачів і вихователів, має майже цілодобовий доступ до бібліотек, лабораторій. Він може вчитися по основній програмі і паралельно на кампусі школи-пансіону займатися спортом, мистецтвом або музикою, що дозволяє заощадити час, зберегти здоров'я, спробувати безліч гуртків і стати гармонійно розвиненою особистістю. Більшість шкіл в Англії мають унікальне спортивне оснащення. Спектр приголомшує - футбол і баскетбол, гольф і верхова їзда, вітрильний спорт і східні єдиноборства. Оркестри, хор і джазові ансамблі на вибір - все це дає дитині можливість розвивати таланти. А це дуже важливо!

Надходження в приватну школу в Англії

Батькам важко зробити вибір з тисяч приватних шкіл Великобританії і інших країн через велику кількість загальної і відсутності конкретної інформації. Розібратися у всіх тонкощах і нюансах, перебуваючи в Росії, досить складно. Тому освітня компанія AcademConsult надає повний і якісний комплекс послуг з підбору школи і програми навчання за кордоном для ваших дітей.
Маючи за плечима 21-річний досвід роботи, відмінно знаючи специфіку навчання і життя в Англії, володіючи практичними знаннями і необхідними контактами, професійні фахівці агентства підбирають школу, програму і стратегію надходження відповідно до цілей і побажаннями кожної сім'ї.

Коли батьки приймають рішення відправити свою дитину на навчання в іншу країну і приходять в нашу компанію, вони надають особисто нам велику честь. У нашому розумінні правильно підібрати школу - значить визначити подальшу долю людини, його майбутнє. Це дуже велика відповідальність, яку ми поділяємо з сім'єю маленького клієнта протягом довгих років його навчання. Звичайно, в першу чергу, ми обговорюємо з вами плани і мрії щодо дитини. Також нам важливо розуміти, чого хоче сама дитина, на що він налаштований, до чого здатний. Тільки після дуже докладної бесіди, а часто і декількох, стає ясно, яка школа потрібна саме вашій дитині.

Тільки після дуже докладної бесіди, а часто і декількох, стає ясно, яка школа потрібна саме вашій дитині

З нашою допомогою більше 600 дітей поступили в приватні школи Великобританії, такі як St. Paul's Boys School, Abingdon, Brighton College, Dulwich, Sevenoaks і інші. Ми розуміємо, що залишати рідну країну і родину важко в будь-якому віці. Тому AcademConsult пропонує чудову систему підтримки учнів, тісно співпрацюючи з вами, з консультантами, вчителями та адміністрацією школи. Багато наших учнів уже закінчили школи і навіть університети за кордоном.

Для надходження в багато британські школи потрібно здавати тести (з англійської мови та з математики, під час вступу на програму A-levels та інші предмети). Часом конкурс на навчання в школах Англії буває дуже високий, тому рекомендуємо вам звертатися до нас заздалегідь. Ми готуємо дитину до здачі вступних тестів, також можемо запропонувати курс навчання англійської мови в Росії або Великобританії.

Коли потрібно приймати рішення про навчання?

Самий м'який перехід з однієї системи освіти в іншу і переїзд з однієї країни в іншу відбувається років в 13-14. Саме в цьому віці дитина вже не має такої сильної залежності від щоденного спілкування з батьками. Але в цей момент він ще дуже легко і природно сприймає іноземні мови, ще не настільки закритий для всього нового, щоб щось не прийняти в іншому середовищі. Якщо дитина приїжджає вчитися на захід в дитинстві, він може увібрати іншу культуру не тільки розумом, а й серцем.

Коли потрібно подавати документи?

У кращих приватних школах прийом документів закінчується в грудні. Тому вирішувати питання з вибором країни і школи бажано за 1-2 роки до початку програми. Так ви зможете вибирати з усього списку кращих шкіл-пансіонів світу. Як правило, на остаточний вибір школи та визначення складної стратегії надходження йде кілька тижнів.

Оптимальний шлях надходження в приватну школу в Англії включає 8 кроків:

  • Приступити до вибору школи за кордоном і психологічній підготовці дитини до такої програми за 1-2 роки до початку навчання.
  • Визначити для себе головні критерії вибору програми: основну мету навчання в школі за кордоном, тривалість навчання за кордоном, максимальний бюджет на рік, країну навчання.
  • Ретельно проаналізувати вибрані варіанти шкіл Англії, відвідати разом з дитиною кілька з них і визначити стратегію надходження.
  • Підібрати ефективну систему підготовки дитини до навчання в школі за кордоном і до здачі вступних тестів в школу, яка буде включати іноземну мову, математику та інші предмети на мові навчання (в Росії або за кордоном).
  • Підготувати «ідеальну презентацію дитини» в школи, перевести на іноземну мову, нотаріально завірити і подати в 2-4 школи документи для зарахування приблизно за рік до початку навчання.
  • Отримати тести від шкіл і пройти їх за кілька місяців до початку навчання.
  • Прийняти пропозицію місця від однієї школи, внести депозит як підтвердження місця, почати готувати документи для студентської візи за півроку до початку навчання за кордоном.
  • Оплатити програму (навчання і проживання в школі зазвичай оплачується щорічно), перевести на іноземну мову, нотаріально завірити і подати документи для отримання візи за 3 місяці до початку навчання за кордоном.

Необхідні документи для зарахування в школу (мінімальний список):

  • Атестат з вкладишем або академічна довідка про оцінки за останні 3 роки
  • 2 рекомендації від вчителів (одна з них - від учителя математики)
  • Результат тесту на знання англійської мови
  • Сертифікати та дипломи дитини за останні 3 роки
  • Закордонний паспорт, термін дії якого не менше тривалості програми
  • Попередні закордонного паспорта дитини
  • Карта щеплень
  • Мотиваційний лист дитини англійською або іншою іноземною мовою (1-2 сторінки) на тему «Чому я хочу навчатися в школі за кордоном».

Особливості надходження російських дітей в школи Англії

Влітку приватні школи в Англії проводять підготовчу програму для дітей, які хочуть отримати освіту в Англії . Така програма не тільки включає навчання англійській, а й підготовку до вивчення загальноосвітніх предметів англійською, підготовку до життя в новій країні.

Читайте також:

Що таке школа-пансіон?
Коли потрібно подавати документи?
Що таке школа-пансіон?
Коли потрібно приймати рішення про навчання?
Коли потрібно подавати документи?