Реклама
Реклама
Реклама

Батько Андрія Паніна: ми з дружиною були б раді, якби Андрюшина дружина знову стала щасливою

  1. У живих залишився лише один
  2. Не став на собі хрест!
  3. Прикинь!

Але Наталя Рогожкіна і думати не хоче про новий шлюб

28 травня Андрій Панін виповнилося б 55. Але до ювілею він не дожив - 7 березня 2013 року популярного актора знайшли мертвим у власній квартирі. Перша версія - нещасний випадок. Мовляв, впав, вдарився головою і втратив багато крові. Однак судмедексперти прийшли до висновку, що народного улюбленця жорстоко побили. Хто це зробив, не встановлено досі. Про те, як рідні Андрія Володимировича пережили втрату, розповів його найближча людина.

Наталя Рогожкіна, вдова Андрія Паніна, з дня його смерті не дала жодного інтерв'ю. Друзі та колеги в один голос пояснюють:

- Не дивлячись на те що її відносини з Андрієм в останні місяці були майже на вильоті, його несподіваний відхід став для Наташі величезною трагедією. Вона завжди трималася трохи особняком, а тепер і зовсім затиснулася. Повірте, те, що вона не хоче нікому відкривати душу, це не театральні витівки. Всередині у неї до цих пір все горить. Андрійка просто так не забудеш!

Андрійка просто так не забудеш

Актор з дружиною Наталкою, сином Сашком, татом Вовою і мамою Ганною (2002 г.)

У живих залишився лише один

Батьки артиста - Володимир Олексійович і Анна Георгіївна - живуть в підмосковних Бронниця. В цей двоповерховий будинок на 15-ти сотках Андрій перевіз їх з Кемерова, коли батьки вийшли на пенсію. І часто приїжджав до них у гості з сім'єю - дружиною Наталкою та синами Сашком і Петром. Побудував там баню, змайстрував гойдалки для дітей. Любив смажити шашлики в затишному місці під розлогою грушею.

- Андрій був дуже добрим і дбайливим. Де б не був, завжди телефонував, питав, як справи. При першій же можливості приїжджав. Тепер у нас тут запустіння, - зітхає тато актора, показуючи свої володіння. - Без сина все втратило сенс. Без нього ми з дружиною не живемо, а доживаємо - світ білий не милий.

Два роки тому Геннадій РУСИН і Наталя Рогожкіна організували виставку малюнків Андрія. Та й взагалі у них багато спільного. фото: Facebook.com ( Натисніть для збільшення )

У будинку Паніна всюди висять портрети Андрія і вирізки його інтерв'ю з газет і журналів. Батьки знають ці тексти напам'ять, але все одно перечитують їх мало не щодня.

- Анна Георгіївна зараз відпочиває в сусідній кімнаті - давайте не будемо її будити, - прошепотів мені Володимир Олексійович. - Після відходу Андрійка вона сильно здала, я намагаюся її не турбувати зайвий раз. Ми, звичайно, дуже пишалися сином, але навіть уявити собі не могли, що з нього виросте артист. Хоча він завжди був кумедним - в школі вчителі йому так і говорили: «Панін, тобі потрібно йти в клоуни!»

»

Скромний будиночок батьків кінозірки губиться серед «великих сусідів». Фото Руслана Вороного ( Натисніть для збільшення )

- Тому він подався в артисти?

- Ні, після закінчення десятирічки Андрій пішов в Харчовий інститут - на технолога. Там він став брати активну участь в самодіяльності, але після першого курсу його відрахували. Поїхав з хлопцями на турбазу і вплутався в якусь бійку. Викликали міліцію, і ті вліпили йому 10 діб. Раніше з цією справою було строго - ось і вигнали з інституту. Відновлюватися не став - вирішив спробувати себе режисером. Відучився і поїхав в Москву.

- Чи не боялися відпускати одного в столицю?

- Я знав, що Андрій ніде не пропаде, але завжди говорив йому: «Вчися, а ми з матір'ю допоможемо, чим можемо». До того ж він в Москву поїхав не один, а з першою дружиною Танею Французовой і трьома кращими друзями. Двох із них уже немає в живих, як і нашого Андрійка ...

Двох із них уже немає в живих, як і нашого Андрійка

Фото Руслана Вороного ( Натисніть для збільшення )

- А що сталося з його дружиною Тетяною?

- Чи не зрослося у них щось, - зітхнув Володимир Олексійович, перебираючи чорно-білі весільні знімки сина. - Таня була нашою сусідкою в Кемерові, вони з Андрійком знали один одного з дитинства. Але її батьки завжди були проти їх відносин. Може, вважали його недолугим, не вірили, що з нього будуть люди. Не знаю ... У підсумку вони переїхали в Москву, народили Надійку. А потім все одно розійшлися. Внучка вже доросла - їй 24 роки. Живе в Америці, але з нами зв'язок зовсім не підтримує. Після розлучення Таня нам Надю майже не давала. Хоча ми слізно просили. Тетяна зараз живе в Празі. Практично відразу після розлучення з Андрійком вийшла заміж і народила другу дитину. Коли дізналася про наше горе, тут же подзвонила. А після похорону приїхала в гості. Поплакали разом. Але внучку ми все одно так і не бачили.

Але внучку ми все одно так і не бачили

ПАНИН ...

Не став на собі хрест!

- Як розрив шлюбу переживає остання дружина Андрія - Наталя Рогожкіна?

- Погано ... Але куди їй подітися? У неї два хлопця підростають - їй розкисати ніяк не можна. Старший - Санька після Андрюшин догляду став дуже замкнутим і мовчазним. Ми з дружиною переживали, але Наташа заспокоювала: вік у нього, мовляв, такий. Потім онук зізнався: «Я вас всіх дуже люблю, але тата любив більше», - голос Володимира Олексійовича зрадливо затремтів. Як і мужицьки махнувши в повітрі рукою, цей 79-річний дідусь з добрими сумними очима продовжив: Зараз Сашкові 15 - великий уже хлопець. Наташа говорила, що вже з дівчинкою дружить. До нас він, правда, заїжджає рідко. Останній раз рік тому його бачили. Але ми не ображаємося, все розуміємо - у молоді свої турботи.

... присвячував весь вільний час синам

- Молодший онук теж не заглядає?

- Петьку Наташа частіше привозить. Коли у нас гостюють інші онуки - діти нашої дочки Ніни, Петя з радістю залишається, йому тоді цікаво.

- Про особисте життя Наталії що-небудь знаєте? П'ять років минуло.

- Ми з дружиною туди не ліземо. Один раз їй сказали тільки: «Наташа, ти молода - не став на собі хрест! Ми будемо тільки раді, якщо ти знову будеш щаслива. Та й хлопчакам необхідно чоловіче виховання ». Але вона у відповідь тільки промовчала. Онуків ми теж не розпитуємо - не наше це справа. Хоча у свій час ми думали, що за Наташею Гена Русин доглядає - колишній директор Андрія. Він людина хороша - завжди і в усьому їй допомагав. Хлопчаків, знову ж таки, обіцяв не кидати. Тому ми були не проти, якби вони зійшлися. Але потім виявилося, що Наташа і Гена просто дружать. До того ж у нього є дружина.

До того ж у нього є дружина

Старший спадкоємець (в центрі) потихеньку пробує себе в театрі (на фото з актрисою Ксенією Лаврова-Глінка, її сином Данилом та Олегом Табаковим)

- У свій час наполегливо говорили, що Ви з Наташею через спадщину в контрах були ...

- Та що ви! Дурниці якісь. Якщо вірити всьому, що в акторській тусовці так по телевізору говорять ... Від Андрюшкіним спадщини ми відразу відмовилися на користь Наташі. Вона ж краще знає, як зробити так, щоб у Саші і Петі все було. А нам з дружиною і пенсії цілком вистачає. Єдине, чого дійсно хотілося б, частіше бачити онуків. Це все, що у нас залишилося від сина.

Це все, що у нас залишилося від сина

На своїй першій весіллі з Танею Французова Андрій бавив гостей різними жартами. Шлюб тривав лише нічого ... На своїй першій весіллі з Танею Французова Андрій бавив гостей різними жартами ... зате на світ з'явилася чудова дівчинка Надя, якій зараз 24 роки Могила артиста на Троєкуровському кладовищі (6 уч.) Вважається чарівною ... ... сюди приходять за виконанням бажань. Їх тільки треба записати в блокнотик, який лежить на мармуровій плиті (тут же і «чарівний» олівець). Коли мрія здійсниться, обов'язково треба повернутися і стерти її з зошити. А якщо погладити веселого клоуна (його зробили з графічного ескізу Андрія), то несподівано з'являться гроші

Прикинь!

  • «Двушку», в якій знайшли тіло Андрія, вдова через рік здала за 35 тис. Руб. молоде подружжя.

До речі

  • Наталя Рогожкіна як і раніше служить у Олега Табакова в МХТ ім. Чехова. Її можна побачити в чотирьох спектаклях: «Новий американець», «пролітних гусак», «Моя дорога Матильда» і «Дуель».

Чи не боялися відпускати одного в столицю?
Як розрив шлюбу переживає остання дружина Андрія - Наталя Рогожкіна?
Але куди їй подітися?
Про особисте життя Наталії що-небудь знаєте?