Реклама
Реклама
Реклама

Біля інституту Амосова в Києві забудовник під прикриттям "тітушек" вирубав десятки дерев - депутат Київради

цею материал Доступний по-русски

Активісти заявляють, що схил без дерев може сповзти, що призведе до катастрофи.

Активісти заявляють, що схил без дерев може сповзти, що призведе до катастрофи

Дана земельна ділянка ще при Черновецькому був переданий в оренду на 5 років для обслуговування, потім цільове призначення було змінено / Фото kievvlast.com.ua

На схилі в зеленій зоні біля Національного Інституту серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова забудовник сьогодні вирубав десятки дерев і продовжує встановлювати будівельний паркан.

Про це повідомив депутат Київської міської ради Володимир Назаренко, який приїхав в Протасів Яр, у себе в Facebook.

«Цю земельну ділянку ще при Черновецькому був переданий в оренду на 5 років для обслуговування. Через кілька років змінили цільове призначення - під будівництво офісно-торгового комплексу і продовжили оренду на 10 років. Зараз земельна ділянка знаходиться в оренді до 2022 року під будівництво офісно-торгового центру. Територія тут 3 га і 3 га планується під вирубку », - заявив Назаренко.

Читайте також У Голосіївському парку Києва вирубали понад сотню дерев (фоторепортаж, відео)

Активісти, які зараз перебувають на місці, щоб не допустити подальшої вирубки, відзначають, що дерева стримують схил від того, щоб він не спустився вниз. «Якщо схил не буде належним чином укріплений, а він повинен бути укріплений саме природним чином - деревами, то може статися трагедія, може зійти вся ця гора аж до Протасового Яру. Цим буде паралізовано важливу транспортну магістраль, що проходить внизу. Також поруч будується новий реабілітаційний центр Інституту Амосова. Якщо буде погано зі схилом, то постраждає і центральний заклад, який займається проблемами серця », - зазначив один з присутніх активістів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter