Реклама
Реклама
Реклама

Шлюб з іноземцем

  1. Укладення шлюбу

Білоруські шлюбні агентства повинні мати спеціальний дозвіл (ліцензію) на діяльність, пов'язану зі збором і розповсюдженням інформації про фізичних осіб з метою їх знайомства Білоруські шлюбні агентства повинні мати спеціальний дозвіл (ліцензію) на діяльність, пов'язану зі збором і розповсюдженням інформації про фізичних осіб з метою їх знайомства.
Цей документ видає Департамент по громадянству і міграції МВС Республіки Білорусь.
Отримати інформацію про наявність у агентства спеціальної ліцензії можна по телефону (8-017) 218-52-64 або уточнити на сайті МВС РБ .

З агентством слід укласти договір про надання посередницьких послуг зі сприяння в знайомстві, в якому будуть чітко визначені права і обов'язки агентства і клієнта.

Шлюбне агентство або агентство знайомств зобов'язане надавати до органів МВС дані про фізичних осіб, які виїхали з метою знайомства за кордон, а також подавати інформацію про неповернення фізичної особи з-за кордону протягом десяти днів з дня передбачуваної дати його повернення в Республіку Білорусь.

Укладення шлюбу

Шлюб може бути укладений як на території Республіки Білорусь, так і за кордоном.

Для укладення шлюбу на території Республіки Білорусь іноземному громадянину необхідно надати наступні документи в ЗАГС:

  • національний паспорт, зареєстрований в органі внутрішніх справ, перекладений і нотаріально завірений;
  • довідку, видану компетентним державним органом або консульством держави, що підтверджує, що він в шлюбі не перебуває або що шлюб припинено, перекладену і легалізовану;
  • при необхідності дозвіл на шлюб від компетентного органу держави, громадянином якої є іноземний громадянин.

Після укладення шлюбу на свідоцтво про шлюб слід легалізувати в Консульсько-правовому відділі МЗС РБ і перевести його на мову країни проживання чоловіка.

Законодавство іноземних держав щодо документів для укладення шлюбу на їх території різниться. Його необхідно уточнювати в кожному конкретному випадку.

У паспорті виїжджає за кордон з метою укладення шлюбу повинна стояти віза нареченої, віза на возз'єднання сім'ї або інша інша, передбачена міграційним законодавством країни в'їзду (можливо, гостьова віза). Розібратися з типом візи Вам допоможе співробітник посольства тієї країни, куди направляється громадянин.

Фіктивний шлюб в більшості іноземних держав - це злочин. Якщо поліція доведе це, Вас депортують.

Громадянину, який бажає укласти шлюб з іноземцем, бажано по можливості отримати більше інформації про майбутнього чоловіка. Слід звернути увагу, чи має він постійну роботу; чи був він в шлюбі раніше і скільки разів; розірваний чи його попередній шлюб офіційно (розлучення та окреме проживання - це різні речі).

Слід уточнити шлюбне законодавство тієї країни, куди їде громадянин, в тому числі про права спільних дітей і правах при розлученні.

Якщо клієнт їде з метою знайомства, а не з метою реєстрації шлюбу, то він не має права працювати (крім випадків, якщо у нього є робоча віза)

Укладення шлюбу за кордоном: де оформляти, яку церемонію вибрати і за якою візі їхати?

Ваша "друга половинка" живе в іншій країні? Ви хочете з'єднати свої долі, але на шляху встають складні юридичні перепони? Так, укласти шлюб з іноземцем або іноземкою - дуже непросто. Потрібно знати багато тонкощів законодавства різних країн і виробити правильний алгоритм дій.
Для того, щоб шлях до спільного щастя не був занадто довгим і заплутаним, експерти Програми "Ла Страда" підготували короткий посібник для майбутнього подружжя з різних країн.

Білорусько-російські шлюби: злагода та любов

Кордони - любові не перешкода. А якщо їх фактично немає - як між Білоруссю і Росією - то що ж тоді може стати перешкодою взаємному щастя? Спеціально для білорусько-російських пар Програма «Ла Страда» підготувала інформацію, яка полегшить шлях до сімейного щастя.
Отже, ви хочете одружитися. Як це зробити?

Знайомства з іноземцями в мережі Інтернет: ризики та можливості

Молоді люди, які бажають познайомитися з іноземцями з метою укладення шлюбу, часто звертаються до сайтів знайомств або сайтам шлюбних агентств. В даному процесі умовно можна виділити дві стадії: спілкування з посередницьким агентством і спілкування з потенційним нареченим (нареченою).

Сайти знайомств: а ваш жених - НЕ Скамер?

Знайомства в Інтернеті ... Ну кого цим здивуєш? Блукаючи по заплутаних закликом Всесвітньої павутини в пошуках щастя, мільйони чоловіків і жінок, юнаків та дівчат по всьому світу, сподіваються його все ж знайти.

Ваша "друга половинка" живе в іншій країні?
Ви хочете з'єднати свої долі, але на шляху встають складні юридичні перепони?
А якщо їх фактично немає - як між Білоруссю і Росією - то що ж тоді може стати перешкодою взаємному щастя?
Як це зробити?
Сайти знайомств: а ваш жених - НЕ Скамер?
Ну кого цим здивуєш?