Реклама
Реклама
Реклама

Як працює гарантія Apple в Росії

  1. Як працює гарантія Apple в Росії У моєму твіттері недавно зайшла розмова про гарантійне обслуговування...
  2. Як працює гарантія Apple в Росії
  3. Як працює гарантія Apple в Росії
  4. Як працює гарантія Apple в Росії
  5. Як працює гарантія Apple в Росії
  6. Як працює гарантія Apple в Росії
  7. Як працює гарантія Apple в Росії

Як працює гарантія Apple в Росії

Як працює гарантія Apple в Росії

У моєму твіттері недавно зайшла розмова про гарантійне обслуговування техніки Apple в Росії. З причини специфіки моєї зайнятості, а працюю я з технікою Apple в роздрібному магазині, така тема - не рідкість. Ви здивуєтеся, але не всі користувачі знають про те, що якщо з айфоном щось не так, Apple може поміняти його на новий. Люфтить дисплей, з'їхала фронтальна камера, немає фокусу на iPhone 6 Plus, немає мережі в iPhone 5s RFB - це найчастіші причини обміну смартфонів Apple по гарантії. Але тут є нюанс: телефон або планшет повинні мати офіційну сертифікацію в Росії.

Існує поширена помилка про те, що техніка Apple не ламається. Ламається. Досить часто причина цих поломок - виробничий брак. Зауважу окремо, і це моє особисте спостереження, число цих поломок постійно зростає. Пов'язано це, ймовірно, зі зростаючими обсягами виробництва. Як показує моя практика, ламаються найчастіше айфони. При цьому коштувати розуміти, що продаються вони більше за інших продуктів Apple. Якщо ваш смартфон або планшет знаходиться в користуванні менше року, ви його не ремонтували і в загальному використовували акуратно, то існуюча проблема може бути підставою для обміну на новий.

Ростест

Для початку варто усвідомити. Під гарантійне обслуговування на території Росії потрапляють смартфони і техніка, що має сертифікацію РСТ. Купленому в США пристрою на території Росії в гарантійному обслуговуванні буде відмовлено. Якщо ваш iPhone купувався в Росії, то ви знаходитеся під захистом Apple і можете розраховувати на рішення вознікнувшіх проблем. Є ще одна категорія - «європейці» або евротест. Пристрої, куплені в Європі, в Росії під гарантійне обслуговування за умовами Apple не потрапляють. Рішення про гарантійне обслуговування приймає сервісний центр, в який звертається користувач. Тут немає універсального рішення. Якщо ваш iPhone - евротест і з ним виявилася проблема, зверніться, по можливості, в кілька сертифікованих сервісних центрів. Є ймовірність, що якісь з них візьмуть ваш пристрій на обслуговування.

Дізнатися актуальність гарантії вашого гаджета дуже просто. У кожного окремого пристрою є свій персональний серійний номер. Для iPhone або iPad зайдіть в «Налаштування», потім пункт «Основні», «Інформація про пристрій».

Для iPhone або iPad зайдіть в «Налаштування», потім пункт «Основні», «Інформація про пристрій»

Для Mac меню «Apple», «Про це Mac», вкладка «Обзор».

Для Mac меню «Apple», «Про це Mac», вкладка «Обзор»

Зауважу, що серійний номер пристрою і його коробки повинні бути однаковими. Якщо символи в пристрої і на його коробці розрізняються, рекомендую якомога швидше повернути його продавцеві. Вам продали або крадену, або відремонтовану техніку.

Для початку потрібно переконатися, що ваш девайс має підтримку на території Росії. Зробити це можна на спеціальній сторінці сайту Apple. Тут необхідно вказати серійний номер пристрою. Якщо воно потрапляє під гарантію, то система повідомить тривалість поточного гарантійного терміну. Якщо цей термін минув, то усувати поломку вам доведеться своїми силами - гарантія на нього більше не діє.

Якщо ваш пристрій купувалося за межами Росії, система повідомить про це:


Якщо ж айфон, айпед або інший гаджет Apple все ще перебуває на гарантії, купувався в Росії або Європі і з ним існує якась проблема, то сміливо несіть його в найближчий сервісний центр.

Вся техніка Apple, куплена в Росії, на території нашої країни потрапляє під дію обмеженої гарантії Apple протягом 12 місяців. Обмеженою вона називається тому, що здати по гарантії пристрій не вийде, якщо в нього потрапляла волога, воно ремонтувалося або піддавалося сильному фізичному впливу. Множинні вм'ятини, погнутий корпус або тріснуте скло - відмова в гарантії. Засвічені вологою датчики всередині пристрою - відмова в гарантії. Встановлене неліцензійне ПЗ - відмова в гарантії. Використання несертифікованих аксесуарів - відмова в гарантії.

Є ще один міф, пов'язаний з технікою Apple. Деякі користувачі переконані в тому, що «американські» айфони краще «російських». Нібито для російського ринку Apple використовує неякісні комплектуючі, що в підсумку виливається в часті проблеми і брак. Звичайно ж це не так. Виробнича лінія всіх смартфонів і іншої техніки Apple однакова для всіх країн. Відрізняються вони тільки комплектним зарядним пристроєм і набором документації. Для різних країн вона може відрізнятися.

чеки

Особливість техніки Apple ще і в тому, що при купівлі будь-якого пристрою з логотипом Apple, для гарантійного обслуговування не потрібні ні чеки, ні гарантійні талони. Apple для цього використовує персональні серійні номери пристроїв. Особливість роздрібної торгівлі в Росії така, що чек при покупці iPhone або іншого гаджета Apple все ж потрібен. По-перше, для підтвердження покупки в конкретному магазині. Не кожен реселлер візьметься обслуговувати ваш пристрій, без пред'явленого чека про покупку. По-друге, бувають випадки, коли навіть Apple може зажадати у вас чек, що підтверджує покупку пристрою. Припустимо, ви забули ваші Apple ID, пароль, відповіді на секретні питання, чи, як часто буває, що не віддавали собі звіт в діях, коли реєстрували обліковий запис в iCloud. Відв'язати ваш iPhone від заблокованого Apple ID може тільки верхній рівень служби безпеки Apple. Для оформлення заявки вас попросять надіслати на вказану пошту фотографії пристрою і оригінального чека про покупку. Цей чек - доказ приналежності цього пристрою саме вам.

Apple розділяє свої пристрої на два типу гарантії: з моменту активації і по чеку. Гарантія по чеку діє на iPad, iPod, Mac, Apple Watch, Apple TV. Гарантія з моменту активації працює тільки для iPhone. І відкрию секрет: за законом про захист прав споживачів всі комплектуючі, що йдуть в комплекті з пристроєм, так само мають гарантію нарівні з пристроєм. Це означає, що якщо навушники стали барахлити до закінчення терміну гарантії iPhone - вам дорога до продавця, він буде вирішувати проблему.

платна заміна

Незважаючи на те, що Apple все ще зволікає з відкриттям повноцінного Apple Store в Росії, компанія продовжує йти назустріч російським користувачам. Один з таких кроків - платна гарантійна заміна. Платна заміна - можливість отримати новий пристрій замість вашого розбитого, утопленого і з будь-якою іншою проблемою. Якщо ви переїхали свій айфон на танку або запустили з шістнадцятого поверху, Apple змінить його на новий за додаткову плату.

Часто буває так, що ремонтувати пристрій недоцільно: оригінальні запчастини Apple не виробляє, а користуватися послугами сумнівних сервісів - рішення не з кращих. Виправлення серйозного пошкодження пристрою може обійтися дорожче платній заміни. В такому випадку платна заміна - найбільш підходящий варіант. Але є одна умова: ваш смартфон, планшет або інший пристрій Apple до передачі в сервісний центр на платну заміну не повинні були піддаватися ремонту. В іншому випадку сервісний центр просто відмовиться міняти ваш пристрій на нове, зробивши відповідну позначку в гарантійному талоні.

Ще одна поширена проблема - кабелі. Оригінальний кабель Lightning коштує дорого, але він - гарантія стабільної роботи вашого пристрою. Крім Apple існує багато інших виробників, чиї зарядні пристрої допускаються до використання з технікою Apple. Серед них Belkin, Ozaki, Griffin, Incase, Mophie. Як правило, якісний кабель Lightning коштує не менше 1000 рублів. Але в будь-якому випадку перш, ніж купувати Lightning-кабель, варто визначитися з виробником і уточнити на його сайті приблизну вартість зарядного пристрою. Нагадаю, що купуючи підроблений кабель Lightning ви ризикуєте втратити гарантії на свій iPhone, iPad або iPod.

Купівля

Щоб уникнути можливого виникнення проблем з технікою Apple, в першу чергу рекомендую вам визначитися з місцем покупки. Почитайте відгуки користувачів про різні магазинах, вивчіть асортимент, порівняйте ціни. Не всі знають, що сама компанія Apple веде в Росії торгову діяльність тільки за допомогою свого онлайн-магазину. Роздрібних магазинів Apple ні в Москві, ні в будь-якому іншому місті нашої країни немає. Apple Shop, недавно відкритий в московському ЦУМі відрізняється від Apple Store - повноцінного роздрібного магазину Apple. Apple Shop - магазини формату shop-in-shop, вони функціонують на території великих торгових центрів по всьому світу. Ми вже писали раніше про Apple Shop .

Оскільки я сам працюю в магазині зі статусом Authorized Reseller, рекомендую вибирати продавця, про який знає Apple. Такий магазин повинен бути або Authorized, або Premium Reseller. Куплене в одному з таких магазинів пристрій буде мати офіційну гарантію Apple протягом року і сертифікацію на території Росії. Ці магазини отримують техніку від офіційних дистриб'юторів Apple, компаній DiHouse, Marvel, Merlion і OCS Distribution. Деякі реселлери, наприклад Зв'язковий або МВідео, отримують техніку від Apple в обхід дистриб'юторів. Але це вже внутрішня кухня. Знайти один з таких магазинів у вашому місті просто. На сайті Apple є сторінка , Яка допомагає відшукати найближчого офіційного продавця або сертифікований сервісний центр. Вся техніка Apple, продається в таких магазинах, має російську сертифікацію, а разом з нею офіційну гарантію протягом року.

Міжнародна гарантія

Розберемося з ще одним поширеним поняттям - міжнародна гарантія. Коли ми говоримо про гарантії, що передбачає повну заміну пристрою, поняття «світова гарантія» перестає діяти для будь-якого пристрою Apple. Авторизовані сервісні центри проблемну техніку не ремонтують: ваші iPhone або iPad завжди змінюються на нові. Винятком є ​​лише спеціальні програми по ремонту. Так було з акумуляторами iPhone 5, з iPhone 6, у якого з'їжджала фронтальна камера, те саме сталося з iPhone 6 Plus - його основний модуль камери переставав фокусуватися. Таке рішення Apple обумовлено кількістю проблемних пристроїв. Раз вже компанія запускає програму по заміні компонентів, значить число проблемних пристроїв велике настільки, що Apple не в змозі міняти їх на нові. В цьому випадку і вступає в силу світова гарантія. Якщо ваш пристрій потрапляє під одну з таких програм, то ви зможете полагодити ваш пристрій безкоштовно в авторизованому сервісному центрі. І при цьому не важливо, в якій країні воно було придбано. Для уточнення моделі і дії програми по ремонту для вашого пристрою, необхідно знову звернутися до сайту Apple або в підтримку компанії. Російськомовні фахівці дадуть відповідь на всі питання.

Користувач, чий пристрій купувалося не в Росії в більшій мірі залежить від сервісного центру, в який звертається. Тут рішення по гарантійному обслуговуванню вашого НЕ РСТ пристрої приймають фахівці СЦ. Але якщо з «європейцями» ще є надія, так як деякі СЦ працюють і з ними, то інші пристрої прийняти на гарантію сервісний центр навряд чи зможе. Авторизовані СЦ по всій країні мають можливість відправлення повідомлення не РСТ техніки в США, де з ними будуть виконані всі гарантійні процедури. Але про це потрібно цікавитися у фахівців сервісного центру.

Основні тези:

1. Купуйте техніку Apple в Росії і у офіційних реселерів. Айфони ламаються часто. Приємно отримувати замість бракованого абсолютно новий гаджет без нервування.

Приємно отримувати замість бракованого абсолютно новий гаджет без нервування

2. Користуйтеся якісними аксесуарами. Китайські кабелі зведуть ваш девайс в могилу і йому не допоможе навіть офіційна сертифікація.

3. Завжди можна поміняти поламаний телефон на новий з доплатою. Платна заміна - найзручніший спосіб вирішення проблем з технікою Apple.

4. Світова гарантія - поширений міф.

5. Для відповідей на більшість питань є російськомовна підтримка Apple - 88003335173.

Як працює гарантія Apple в Росії

Як працює гарантія Apple в Росії

У моєму твіттері недавно зайшла розмова про гарантійне обслуговування техніки Apple в Росії. З причини специфіки моєї зайнятості, а працюю я з технікою Apple в роздрібному магазині, така тема - не рідкість. Ви здивуєтеся, але не всі користувачі знають про те, що якщо з айфоном щось не так, Apple може поміняти його на новий. Люфтить дисплей, з'їхала фронтальна камера, немає фокусу на iPhone 6 Plus, немає мережі в iPhone 5s RFB - це найчастіші причини обміну смартфонів Apple по гарантії. Але тут є нюанс: телефон або планшет повинні мати офіційну сертифікацію в Росії.

Існує поширена помилка про те, що техніка Apple не ламається. Ламається. Досить часто причина цих поломок - виробничий брак. Зауважу окремо, і це моє особисте спостереження, число цих поломок постійно зростає. Пов'язано це, ймовірно, зі зростаючими обсягами виробництва. Як показує моя практика, ламаються найчастіше айфони. При цьому коштувати розуміти, що продаються вони більше за інших продуктів Apple. Якщо ваш смартфон або планшет знаходиться в користуванні менше року, ви його не ремонтували і в загальному використовували акуратно, то існуюча проблема може бути підставою для обміну на новий.

Ростест

Для початку варто усвідомити. Під гарантійне обслуговування на території Росії потрапляють смартфони і техніка, що має сертифікацію РСТ. Купленому в США пристрою на території Росії в гарантійному обслуговуванні буде відмовлено. Якщо ваш iPhone купувався в Росії, то ви знаходитеся під захистом Apple і можете розраховувати на рішення вознікнувшіх проблем. Є ще одна категорія - «європейці» або евротест. Пристрої, куплені в Європі, в Росії під гарантійне обслуговування за умовами Apple не потрапляють. Рішення про гарантійне обслуговування приймає сервісний центр, в який звертається користувач. Тут немає універсального рішення. Якщо ваш iPhone - евротест і з ним виявилася проблема, зверніться, по можливості, в кілька сертифікованих сервісних центрів. Є ймовірність, що якісь з них візьмуть ваш пристрій на обслуговування.

Дізнатися актуальність гарантії вашого гаджета дуже просто. У кожного окремого пристрою є свій персональний серійний номер. Для iPhone або iPad зайдіть в «Налаштування», потім пункт «Основні», «Інформація про пристрій».

Для iPhone або iPad зайдіть в «Налаштування», потім пункт «Основні», «Інформація про пристрій»

Для Mac меню «Apple», «Про це Mac», вкладка «Обзор».

Для Mac меню «Apple», «Про це Mac», вкладка «Обзор»

Зауважу, що серійний номер пристрою і його коробки повинні бути однаковими. Якщо символи в пристрої і на його коробці розрізняються, рекомендую якомога швидше повернути його продавцеві. Вам продали або крадену, або відремонтовану техніку.

Для початку потрібно переконатися, що ваш девайс має підтримку на території Росії. Зробити це можна на спеціальній сторінці сайту Apple. Тут необхідно вказати серійний номер пристрою. Якщо воно потрапляє під гарантію, то система повідомить тривалість поточного гарантійного терміну. Якщо цей термін минув, то усувати поломку вам доведеться своїми силами - гарантія на нього більше не діє.

Якщо ваш пристрій купувалося за межами Росії, система повідомить про це:


Якщо ж айфон, айпед або інший гаджет Apple все ще перебуває на гарантії, купувався в Росії або Європі і з ним існує якась проблема, то сміливо несіть його в найближчий сервісний центр.

Вся техніка Apple, куплена в Росії, на території нашої країни потрапляє під дію обмеженої гарантії Apple протягом 12 місяців. Обмеженою вона називається тому, що здати по гарантії пристрій не вийде, якщо в нього потрапляла волога, воно ремонтувалося або піддавалося сильному фізичному впливу. Множинні вм'ятини, погнутий корпус або тріснуте скло - відмова в гарантії. Засвічені вологою датчики всередині пристрою - відмова в гарантії. Встановлене неліцензійне ПЗ - відмова в гарантії. Використання несертифікованих аксесуарів - відмова в гарантії.

Є ще один міф, пов'язаний з технікою Apple. Деякі користувачі переконані в тому, що «американські» айфони краще «російських». Нібито для російського ринку Apple використовує неякісні комплектуючі, що в підсумку виливається в часті проблеми і брак. Звичайно ж це не так. Виробнича лінія всіх смартфонів і іншої техніки Apple однакова для всіх країн. Відрізняються вони тільки комплектним зарядним пристроєм і набором документації. Для різних країн вона може відрізнятися.

чеки

Особливість техніки Apple ще і в тому, що при купівлі будь-якого пристрою з логотипом Apple, для гарантійного обслуговування не потрібні ні чеки, ні гарантійні талони. Apple для цього використовує персональні серійні номери пристроїв. Особливість роздрібної торгівлі в Росії така, що чек при покупці iPhone або іншого гаджета Apple все ж потрібен. По-перше, для підтвердження покупки в конкретному магазині. Не кожен реселлер візьметься обслуговувати ваш пристрій, без пред'явленого чека про покупку. По-друге, бувають випадки, коли навіть Apple може зажадати у вас чек, що підтверджує покупку пристрою. Припустимо, ви забули ваші Apple ID, пароль, відповіді на секретні питання, чи, як часто буває, що не віддавали собі звіт в діях, коли реєстрували обліковий запис в iCloud. Відв'язати ваш iPhone від заблокованого Apple ID може тільки верхній рівень служби безпеки Apple. Для оформлення заявки вас попросять надіслати на вказану пошту фотографії пристрою і оригінального чека про покупку. Цей чек - доказ приналежності цього пристрою саме вам.

Apple розділяє свої пристрої на два типу гарантії: з моменту активації і по чеку. Гарантія по чеку діє на iPad, iPod, Mac, Apple Watch, Apple TV. Гарантія з моменту активації працює тільки для iPhone. І відкрию секрет: за законом про захист прав споживачів всі комплектуючі, що йдуть в комплекті з пристроєм, так само мають гарантію нарівні з пристроєм. Це означає, що якщо навушники стали барахлити до закінчення терміну гарантії iPhone - вам дорога до продавця, він буде вирішувати проблему.

платна заміна

Незважаючи на те, що Apple все ще зволікає з відкриттям повноцінного Apple Store в Росії, компанія продовжує йти назустріч російським користувачам. Один з таких кроків - платна гарантійна заміна. Платна заміна - можливість отримати новий пристрій замість вашого розбитого, утопленого і з будь-якою іншою проблемою. Якщо ви переїхали свій айфон на танку або запустили з шістнадцятого поверху, Apple змінить його на новий за додаткову плату.

Часто буває так, що ремонтувати пристрій недоцільно: оригінальні запчастини Apple не виробляє, а користуватися послугами сумнівних сервісів - рішення не з кращих. Виправлення серйозного пошкодження пристрою може обійтися дорожче платній заміни. В такому випадку платна заміна - найбільш підходящий варіант. Але є одна умова: ваш смартфон, планшет або інший пристрій Apple до передачі в сервісний центр на платну заміну не повинні були піддаватися ремонту. В іншому випадку сервісний центр просто відмовиться міняти ваш пристрій на нове, зробивши відповідну позначку в гарантійному талоні.

Ще одна поширена проблема - кабелі. Оригінальний кабель Lightning коштує дорого, але він - гарантія стабільної роботи вашого пристрою. Крім Apple існує багато інших виробників, чиї зарядні пристрої допускаються до використання з технікою Apple. Серед них Belkin, Ozaki, Griffin, Incase, Mophie. Як правило, якісний кабель Lightning коштує не менше 1000 рублів. Але в будь-якому випадку перш, ніж купувати Lightning-кабель, варто визначитися з виробником і уточнити на його сайті приблизну вартість зарядного пристрою. Нагадаю, що купуючи підроблений кабель Lightning ви ризикуєте втратити гарантії на свій iPhone, iPad або iPod.

Купівля

Щоб уникнути можливого виникнення проблем з технікою Apple, в першу чергу рекомендую вам визначитися з місцем покупки. Почитайте відгуки користувачів про різні магазинах, вивчіть асортимент, порівняйте ціни. Не всі знають, що сама компанія Apple веде в Росії торгову діяльність тільки за допомогою свого онлайн-магазину. Роздрібних магазинів Apple ні в Москві, ні в будь-якому іншому місті нашої країни немає. Apple Shop, недавно відкритий в московському ЦУМі відрізняється від Apple Store - повноцінного роздрібного магазину Apple. Apple Shop - магазини формату shop-in-shop, вони функціонують на території великих торгових центрів по всьому світу. Ми вже писали раніше про Apple Shop .

Оскільки я сам працюю в магазині зі статусом Authorized Reseller, рекомендую вибирати продавця, про який знає Apple. Такий магазин повинен бути або Authorized, або Premium Reseller. Куплене в одному з таких магазинів пристрій буде мати офіційну гарантію Apple протягом року і сертифікацію на території Росії. Ці магазини отримують техніку від офіційних дистриб'юторів Apple, компаній DiHouse, Marvel, Merlion і OCS Distribution. Деякі реселлери, наприклад Зв'язковий або МВідео, отримують техніку від Apple в обхід дистриб'юторів. Але це вже внутрішня кухня. Знайти один з таких магазинів у вашому місті просто. На сайті Apple є сторінка , Яка допомагає відшукати найближчого офіційного продавця або сертифікований сервісний центр. Вся техніка Apple, продається в таких магазинах, має російську сертифікацію, а разом з нею офіційну гарантію протягом року.

Міжнародна гарантія

Розберемося з ще одним поширеним поняттям - міжнародна гарантія. Коли ми говоримо про гарантії, що передбачає повну заміну пристрою, поняття «світова гарантія» перестає діяти для будь-якого пристрою Apple. Авторизовані сервісні центри проблемну техніку не ремонтують: ваші iPhone або iPad завжди змінюються на нові. Винятком є ​​лише спеціальні програми по ремонту. Так було з акумуляторами iPhone 5, з iPhone 6, у якого з'їжджала фронтальна камера, те саме сталося з iPhone 6 Plus - його основний модуль камери переставав фокусуватися. Таке рішення Apple обумовлено кількістю проблемних пристроїв. Раз вже компанія запускає програму по заміні компонентів, значить число проблемних пристроїв велике настільки, що Apple не в змозі міняти їх на нові. В цьому випадку і вступає в силу світова гарантія. Якщо ваш пристрій потрапляє під одну з таких програм, то ви зможете полагодити ваш пристрій безкоштовно в авторизованому сервісному центрі. І при цьому не важливо, в якій країні воно було придбано. Для уточнення моделі і дії програми по ремонту для вашого пристрою, необхідно знову звернутися до сайту Apple або в підтримку компанії. Російськомовні фахівці дадуть відповідь на всі питання.

Користувач, чий пристрій купувалося не в Росії в більшій мірі залежить від сервісного центру, в який звертається. Тут рішення по гарантійному обслуговуванню вашого НЕ РСТ пристрої приймають фахівці СЦ. Але якщо з «європейцями» ще є надія, так як деякі СЦ працюють і з ними, то інші пристрої прийняти на гарантію сервісний центр навряд чи зможе. Авторизовані СЦ по всій країні мають можливість відправлення повідомлення не РСТ техніки в США, де з ними будуть виконані всі гарантійні процедури. Але про це потрібно цікавитися у фахівців сервісного центру.

Основні тези:

1. Купуйте техніку Apple в Росії і у офіційних реселерів. Айфони ламаються часто. Приємно отримувати замість бракованого абсолютно новий гаджет без нервування.

Приємно отримувати замість бракованого абсолютно новий гаджет без нервування

2. Користуйтеся якісними аксесуарами. Китайські кабелі зведуть ваш девайс в могилу і йому не допоможе навіть офіційна сертифікація.

3. Завжди можна поміняти поламаний телефон на новий з доплатою. Платна заміна - найзручніший спосіб вирішення проблем з технікою Apple.

4. Світова гарантія - поширений міф.

5. Для відповідей на більшість питань є російськомовна підтримка Apple - 88003335173.

Як працює гарантія Apple в Росії

Як працює гарантія Apple в Росії

У моєму твіттері недавно зайшла розмова про гарантійне обслуговування техніки Apple в Росії. З причини специфіки моєї зайнятості, а працюю я з технікою Apple в роздрібному магазині, така тема - не рідкість. Ви здивуєтеся, але не всі користувачі знають про те, що якщо з айфоном щось не так, Apple може поміняти його на новий. Люфтить дисплей, з'їхала фронтальна камера, немає фокусу на iPhone 6 Plus, немає мережі в iPhone 5s RFB - це найчастіші причини обміну смартфонів Apple по гарантії. Але тут є нюанс: телефон або планшет повинні мати офіційну сертифікацію в Росії.

Існує поширена помилка про те, що техніка Apple не ламається. Ламається. Досить часто причина цих поломок - виробничий брак. Зауважу окремо, і це моє особисте спостереження, число цих поломок постійно зростає. Пов'язано це, ймовірно, зі зростаючими обсягами виробництва. Як показує моя практика, ламаються найчастіше айфони. При цьому коштувати розуміти, що продаються вони більше за інших продуктів Apple. Якщо ваш смартфон або планшет знаходиться в користуванні менше року, ви його не ремонтували і в загальному використовували акуратно, то існуюча проблема може бути підставою для обміну на новий.

Ростест

Для початку варто усвідомити. Під гарантійне обслуговування на території Росії потрапляють смартфони і техніка, що має сертифікацію РСТ. Купленому в США пристрою на території Росії в гарантійному обслуговуванні буде відмовлено. Якщо ваш iPhone купувався в Росії, то ви знаходитеся під захистом Apple і можете розраховувати на рішення вознікнувшіх проблем. Є ще одна категорія - «європейці» або евротест. Пристрої, куплені в Європі, в Росії під гарантійне обслуговування за умовами Apple не потрапляють. Рішення про гарантійне обслуговування приймає сервісний центр, в який звертається користувач. Тут немає універсального рішення. Якщо ваш iPhone - евротест і з ним виявилася проблема, зверніться, по можливості, в кілька сертифікованих сервісних центрів. Є ймовірність, що якісь з них візьмуть ваш пристрій на обслуговування.

Дізнатися актуальність гарантії вашого гаджета дуже просто. У кожного окремого пристрою є свій персональний серійний номер. Для iPhone або iPad зайдіть в «Налаштування», потім пункт «Основні», «Інформація про пристрій».

Для iPhone або iPad зайдіть в «Налаштування», потім пункт «Основні», «Інформація про пристрій»

Для Mac меню «Apple», «Про це Mac», вкладка «Обзор».

Для Mac меню «Apple», «Про це Mac», вкладка «Обзор»

Зауважу, що серійний номер пристрою і його коробки повинні бути однаковими. Якщо символи в пристрої і на його коробці розрізняються, рекомендую якомога швидше повернути його продавцеві. Вам продали або крадену, або відремонтовану техніку.

Для початку потрібно переконатися, що ваш девайс має підтримку на території Росії. Зробити це можна на спеціальній сторінці сайту Apple. Тут необхідно вказати серійний номер пристрою. Якщо воно потрапляє під гарантію, то система повідомить тривалість поточного гарантійного терміну. Якщо цей термін минув, то усувати поломку вам доведеться своїми силами - гарантія на нього більше не діє.

Якщо ваш пристрій купувалося за межами Росії, система повідомить про це:


Якщо ж айфон, айпед або інший гаджет Apple все ще перебуває на гарантії, купувався в Росії або Європі і з ним існує якась проблема, то сміливо несіть його в найближчий сервісний центр.

Вся техніка Apple, куплена в Росії, на території нашої країни потрапляє під дію обмеженої гарантії Apple протягом 12 місяців. Обмеженою вона називається тому, що здати по гарантії пристрій не вийде, якщо в нього потрапляла волога, воно ремонтувалося або піддавалося сильному фізичному впливу. Множинні вм'ятини, погнутий корпус або тріснуте скло - відмова в гарантії. Засвічені вологою датчики всередині пристрою - відмова в гарантії. Встановлене неліцензійне ПЗ - відмова в гарантії. Використання несертифікованих аксесуарів - відмова в гарантії.

Є ще один міф, пов'язаний з технікою Apple. Деякі користувачі переконані в тому, що «американські» айфони краще «російських». Нібито для російського ринку Apple використовує неякісні комплектуючі, що в підсумку виливається в часті проблеми і брак. Звичайно ж це не так. Виробнича лінія всіх смартфонів і іншої техніки Apple однакова для всіх країн. Відрізняються вони тільки комплектним зарядним пристроєм і набором документації. Для різних країн вона може відрізнятися.

чеки

Особливість техніки Apple ще і в тому, що при купівлі будь-якого пристрою з логотипом Apple, для гарантійного обслуговування не потрібні ні чеки, ні гарантійні талони. Apple для цього використовує персональні серійні номери пристроїв. Особливість роздрібної торгівлі в Росії така, що чек при покупці iPhone або іншого гаджета Apple все ж потрібен. По-перше, для підтвердження покупки в конкретному магазині. Не кожен реселлер візьметься обслуговувати ваш пристрій, без пред'явленого чека про покупку. По-друге, бувають випадки, коли навіть Apple може зажадати у вас чек, що підтверджує покупку пристрою. Припустимо, ви забули ваші Apple ID, пароль, відповіді на секретні питання, чи, як часто буває, що не віддавали собі звіт в діях, коли реєстрували обліковий запис в iCloud. Відв'язати ваш iPhone від заблокованого Apple ID може тільки верхній рівень служби безпеки Apple. Для оформлення заявки вас попросять надіслати на вказану пошту фотографії пристрою і оригінального чека про покупку. Цей чек - доказ приналежності цього пристрою саме вам.

Apple розділяє свої пристрої на два типу гарантії: з моменту активації і по чеку. Гарантія по чеку діє на iPad, iPod, Mac, Apple Watch, Apple TV. Гарантія з моменту активації працює тільки для iPhone. І відкрию секрет: за законом про захист прав споживачів всі комплектуючі, що йдуть в комплекті з пристроєм, так само мають гарантію нарівні з пристроєм. Це означає, що якщо навушники стали барахлити до закінчення терміну гарантії iPhone - вам дорога до продавця, він буде вирішувати проблему.

платна заміна

Незважаючи на те, що Apple все ще зволікає з відкриттям повноцінного Apple Store в Росії, компанія продовжує йти назустріч російським користувачам. Один з таких кроків - платна гарантійна заміна. Платна заміна - можливість отримати новий пристрій замість вашого розбитого, утопленого і з будь-якою іншою проблемою. Якщо ви переїхали свій айфон на танку або запустили з шістнадцятого поверху, Apple змінить його на новий за додаткову плату.

Часто буває так, що ремонтувати пристрій недоцільно: оригінальні запчастини Apple не виробляє, а користуватися послугами сумнівних сервісів - рішення не з кращих. Виправлення серйозного пошкодження пристрою може обійтися дорожче платній заміни. В такому випадку платна заміна - найбільш підходящий варіант. Але є одна умова: ваш смартфон, планшет або інший пристрій Apple до передачі в сервісний центр на платну заміну не повинні були піддаватися ремонту. В іншому випадку сервісний центр просто відмовиться міняти ваш пристрій на нове, зробивши відповідну позначку в гарантійному талоні.

Ще одна поширена проблема - кабелі. Оригінальний кабель Lightning коштує дорого, але він - гарантія стабільної роботи вашого пристрою. Крім Apple існує багато інших виробників, чиї зарядні пристрої допускаються до використання з технікою Apple. Серед них Belkin, Ozaki, Griffin, Incase, Mophie. Як правило, якісний кабель Lightning коштує не менше 1000 рублів. Але в будь-якому випадку перш, ніж купувати Lightning-кабель, варто визначитися з виробником і уточнити на його сайті приблизну вартість зарядного пристрою. Нагадаю, що купуючи підроблений кабель Lightning ви ризикуєте втратити гарантії на свій iPhone, iPad або iPod.

Купівля

Щоб уникнути можливого виникнення проблем з технікою Apple, в першу чергу рекомендую вам визначитися з місцем покупки. Почитайте відгуки користувачів про різні магазинах, вивчіть асортимент, порівняйте ціни. Не всі знають, що сама компанія Apple веде в Росії торгову діяльність тільки за допомогою свого онлайн-магазину. Роздрібних магазинів Apple ні в Москві, ні в будь-якому іншому місті нашої країни немає. Apple Shop, недавно відкритий в московському ЦУМі відрізняється від Apple Store - повноцінного роздрібного магазину Apple. Apple Shop - магазини формату shop-in-shop, вони функціонують на території великих торгових центрів по всьому світу. Ми вже писали раніше про Apple Shop .

Оскільки я сам працюю в магазині зі статусом Authorized Reseller, рекомендую вибирати продавця, про який знає Apple. Такий магазин повинен бути або Authorized, або Premium Reseller. Куплене в одному з таких магазинів пристрій буде мати офіційну гарантію Apple протягом року і сертифікацію на території Росії. Ці магазини отримують техніку від офіційних дистриб'юторів Apple, компаній DiHouse, Marvel, Merlion і OCS Distribution. Деякі реселлери, наприклад Зв'язковий або МВідео, отримують техніку від Apple в обхід дистриб'юторів. Але це вже внутрішня кухня. Знайти один з таких магазинів у вашому місті просто. На сайті Apple є сторінка , Яка допомагає відшукати найближчого офіційного продавця або сертифікований сервісний центр. Вся техніка Apple, продається в таких магазинах, має російську сертифікацію, а разом з нею офіційну гарантію протягом року.

Міжнародна гарантія

Розберемося з ще одним поширеним поняттям - міжнародна гарантія. Коли ми говоримо про гарантії, що передбачає повну заміну пристрою, поняття «світова гарантія» перестає діяти для будь-якого пристрою Apple. Авторизовані сервісні центри проблемну техніку не ремонтують: ваші iPhone або iPad завжди змінюються на нові. Винятком є ​​лише спеціальні програми по ремонту. Так було з акумуляторами iPhone 5, з iPhone 6, у якого з'їжджала фронтальна камера, те саме сталося з iPhone 6 Plus - його основний модуль камери переставав фокусуватися. Таке рішення Apple обумовлено кількістю проблемних пристроїв. Раз вже компанія запускає програму по заміні компонентів, значить число проблемних пристроїв велике настільки, що Apple не в змозі міняти їх на нові. В цьому випадку і вступає в силу світова гарантія. Якщо ваш пристрій потрапляє під одну з таких програм, то ви зможете полагодити ваш пристрій безкоштовно в авторизованому сервісному центрі. І при цьому не важливо, в якій країні воно було придбано. Для уточнення моделі і дії програми по ремонту для вашого пристрою, необхідно знову звернутися до сайту Apple або в підтримку компанії. Російськомовні фахівці дадуть відповідь на всі питання.

Користувач, чий пристрій купувалося не в Росії в більшій мірі залежить від сервісного центру, в який звертається. Тут рішення по гарантійному обслуговуванню вашого НЕ РСТ пристрої приймають фахівці СЦ. Але якщо з «європейцями» ще є надія, так як деякі СЦ працюють і з ними, то інші пристрої прийняти на гарантію сервісний центр навряд чи зможе. Авторизовані СЦ по всій країні мають можливість відправлення повідомлення не РСТ техніки в США, де з ними будуть виконані всі гарантійні процедури. Але про це потрібно цікавитися у фахівців сервісного центру.

Основні тези:

1. Купуйте техніку Apple в Росії і у офіційних реселерів. Айфони ламаються часто. Приємно отримувати замість бракованого абсолютно новий гаджет без нервування.

Приємно отримувати замість бракованого абсолютно новий гаджет без нервування

2. Користуйтеся якісними аксесуарами. Китайські кабелі зведуть ваш девайс в могилу і йому не допоможе навіть офіційна сертифікація.

3. Завжди можна поміняти поламаний телефон на новий з доплатою. Платна заміна - найзручніший спосіб вирішення проблем з технікою Apple.

4. Світова гарантія - поширений міф.

5. Для відповідей на більшість питань є російськомовна підтримка Apple - 88003335173.

Як працює гарантія Apple в Росії

Як працює гарантія Apple в Росії

У моєму твіттері недавно зайшла розмова про гарантійне обслуговування техніки Apple в Росії. З причини специфіки моєї зайнятості, а працюю я з технікою Apple в роздрібному магазині, така тема - не рідкість. Ви здивуєтеся, але не всі користувачі знають про те, що якщо з айфоном щось не так, Apple може поміняти його на новий. Люфтить дисплей, з'їхала фронтальна камера, немає фокусу на iPhone 6 Plus, немає мережі в iPhone 5s RFB - це найчастіші причини обміну смартфонів Apple по гарантії. Але тут є нюанс: телефон або планшет повинні мати офіційну сертифікацію в Росії.

Існує поширена помилка про те, що техніка Apple не ламається. Ламається. Досить часто причина цих поломок - виробничий брак. Зауважу окремо, і це моє особисте спостереження, число цих поломок постійно зростає. Пов'язано це, ймовірно, зі зростаючими обсягами виробництва. Як показує моя практика, ламаються найчастіше айфони. При цьому коштувати розуміти, що продаються вони більше за інших продуктів Apple. Якщо ваш смартфон або планшет знаходиться в користуванні менше року, ви його не ремонтували і в загальному використовували акуратно, то існуюча проблема може бути підставою для обміну на новий.

Ростест

Для початку варто усвідомити. Під гарантійне обслуговування на території Росії потрапляють смартфони і техніка, що має сертифікацію РСТ. Купленому в США пристрою на території Росії в гарантійному обслуговуванні буде відмовлено. Якщо ваш iPhone купувався в Росії, то ви знаходитеся під захистом Apple і можете розраховувати на рішення вознікнувшіх проблем. Є ще одна категорія - «європейці» або евротест. Пристрої, куплені в Європі, в Росії під гарантійне обслуговування за умовами Apple не потрапляють. Рішення про гарантійне обслуговування приймає сервісний центр, в який звертається користувач. Тут немає універсального рішення. Якщо ваш iPhone - евротест і з ним виявилася проблема, зверніться, по можливості, в кілька сертифікованих сервісних центрів. Є ймовірність, що якісь з них візьмуть ваш пристрій на обслуговування.

Дізнатися актуальність гарантії вашого гаджета дуже просто. У кожного окремого пристрою є свій персональний серійний номер. Для iPhone або iPad зайдіть в «Налаштування», потім пункт «Основні», «Інформація про пристрій».

Для iPhone або iPad зайдіть в «Налаштування», потім пункт «Основні», «Інформація про пристрій»

Для Mac меню «Apple», «Про це Mac», вкладка «Обзор».

Для Mac меню «Apple», «Про це Mac», вкладка «Обзор»

Зауважу, що серійний номер пристрою і його коробки повинні бути однаковими. Якщо символи в пристрої і на його коробці розрізняються, рекомендую якомога швидше повернути його продавцеві. Вам продали або крадену, або відремонтовану техніку.

Для початку потрібно переконатися, що ваш девайс має підтримку на території Росії. Зробити це можна на спеціальній сторінці сайту Apple. Тут необхідно вказати серійний номер пристрою. Якщо воно потрапляє під гарантію, то система повідомить тривалість поточного гарантійного терміну. Якщо цей термін минув, то усувати поломку вам доведеться своїми силами - гарантія на нього більше не діє.

Якщо ваш пристрій купувалося за межами Росії, система повідомить про це:


Якщо ж айфон, айпед або інший гаджет Apple все ще перебуває на гарантії, купувався в Росії або Європі і з ним існує якась проблема, то сміливо несіть його в найближчий сервісний центр.

Вся техніка Apple, куплена в Росії, на території нашої країни потрапляє під дію обмеженої гарантії Apple протягом 12 місяців. Обмеженою вона називається тому, що здати по гарантії пристрій не вийде, якщо в нього потрапляла волога, воно ремонтувалося або піддавалося сильному фізичному впливу. Множинні вм'ятини, погнутий корпус або тріснуте скло - відмова в гарантії. Засвічені вологою датчики всередині пристрою - відмова в гарантії. Встановлене неліцензійне ПЗ - відмова в гарантії. Використання несертифікованих аксесуарів - відмова в гарантії.

Є ще один міф, пов'язаний з технікою Apple. Деякі користувачі переконані в тому, що «американські» айфони краще «російських». Нібито для російського ринку Apple використовує неякісні комплектуючі, що в підсумку виливається в часті проблеми і брак. Звичайно ж це не так. Виробнича лінія всіх смартфонів і іншої техніки Apple однакова для всіх країн. Відрізняються вони тільки комплектним зарядним пристроєм і набором документації. Для різних країн вона може відрізнятися.

чеки

Особливість техніки Apple ще і в тому, що при купівлі будь-якого пристрою з логотипом Apple, для гарантійного обслуговування не потрібні ні чеки, ні гарантійні талони. Apple для цього використовує персональні серійні номери пристроїв. Особливість роздрібної торгівлі в Росії така, що чек при покупці iPhone або іншого гаджета Apple все ж потрібен. По-перше, для підтвердження покупки в конкретному магазині. Не кожен реселлер візьметься обслуговувати ваш пристрій, без пред'явленого чека про покупку. По-друге, бувають випадки, коли навіть Apple може зажадати у вас чек, що підтверджує покупку пристрою. Припустимо, ви забули ваші Apple ID, пароль, відповіді на секретні питання, чи, як часто буває, що не віддавали собі звіт в діях, коли реєстрували обліковий запис в iCloud. Відв'язати ваш iPhone від заблокованого Apple ID може тільки верхній рівень служби безпеки Apple. Для оформлення заявки вас попросять надіслати на вказану пошту фотографії пристрою і оригінального чека про покупку. Цей чек - доказ приналежності цього пристрою саме вам.

Apple розділяє свої пристрої на два типу гарантії: з моменту активації і по чеку. Гарантія по чеку діє на iPad, iPod, Mac, Apple Watch, Apple TV. Гарантія з моменту активації працює тільки для iPhone. І відкрию секрет: за законом про захист прав споживачів всі комплектуючі, що йдуть в комплекті з пристроєм, так само мають гарантію нарівні з пристроєм. Це означає, що якщо навушники стали барахлити до закінчення терміну гарантії iPhone - вам дорога до продавця, він буде вирішувати проблему.

платна заміна

Незважаючи на те, що Apple все ще зволікає з відкриттям повноцінного Apple Store в Росії, компанія продовжує йти назустріч російським користувачам. Один з таких кроків - платна гарантійна заміна. Платна заміна - можливість отримати новий пристрій замість вашого розбитого, утопленого і з будь-якою іншою проблемою. Якщо ви переїхали свій айфон на танку або запустили з шістнадцятого поверху, Apple змінить його на новий за додаткову плату.

Часто буває так, що ремонтувати пристрій недоцільно: оригінальні запчастини Apple не виробляє, а користуватися послугами сумнівних сервісів - рішення не з кращих. Виправлення серйозного пошкодження пристрою може обійтися дорожче платній заміни. В такому випадку платна заміна - найбільш підходящий варіант. Але є одна умова: ваш смартфон, планшет або інший пристрій Apple до передачі в сервісний центр на платну заміну не повинні були піддаватися ремонту. В іншому випадку сервісний центр просто відмовиться міняти ваш пристрій на нове, зробивши відповідну позначку в гарантійному талоні.

Ще одна поширена проблема - кабелі. Оригінальний кабель Lightning коштує дорого, але він - гарантія стабільної роботи вашого пристрою. Крім Apple існує багато інших виробників, чиї зарядні пристрої допускаються до використання з технікою Apple. Серед них Belkin, Ozaki, Griffin, Incase, Mophie. Як правило, якісний кабель Lightning коштує не менше 1000 рублів. Але в будь-якому випадку перш, ніж купувати Lightning-кабель, варто визначитися з виробником і уточнити на його сайті приблизну вартість зарядного пристрою. Нагадаю, що купуючи підроблений кабель Lightning ви ризикуєте втратити гарантії на свій iPhone, iPad або iPod.

Купівля

Щоб уникнути можливого виникнення проблем з технікою Apple, в першу чергу рекомендую вам визначитися з місцем покупки. Почитайте відгуки користувачів про різні магазинах, вивчіть асортимент, порівняйте ціни. Не всі знають, що сама компанія Apple веде в Росії торгову діяльність тільки за допомогою свого онлайн-магазину. Роздрібних магазинів Apple ні в Москві, ні в будь-якому іншому місті нашої країни немає. Apple Shop, недавно відкритий в московському ЦУМі відрізняється від Apple Store - повноцінного роздрібного магазину Apple. Apple Shop - магазини формату shop-in-shop, вони функціонують на території великих торгових центрів по всьому світу. Ми вже писали раніше про Apple Shop .

Оскільки я сам працюю в магазині зі статусом Authorized Reseller, рекомендую вибирати продавця, про який знає Apple. Такий магазин повинен бути або Authorized, або Premium Reseller. Куплене в одному з таких магазинів пристрій буде мати офіційну гарантію Apple протягом року і сертифікацію на території Росії. Ці магазини отримують техніку від офіційних дистриб'юторів Apple, компаній DiHouse, Marvel, Merlion і OCS Distribution. Деякі реселлери, наприклад Зв'язковий або МВідео, отримують техніку від Apple в обхід дистриб'юторів. Але це вже внутрішня кухня. Знайти один з таких магазинів у вашому місті просто. На сайті Apple є сторінка , Яка допомагає відшукати найближчого офіційного продавця або сертифікований сервісний центр. Вся техніка Apple, продається в таких магазинах, має російську сертифікацію, а разом з нею офіційну гарантію протягом року.

Міжнародна гарантія

Розберемося з ще одним поширеним поняттям - міжнародна гарантія. Коли ми говоримо про гарантії, що передбачає повну заміну пристрою, поняття «світова гарантія» перестає діяти для будь-якого пристрою Apple. Авторизовані сервісні центри проблемну техніку не ремонтують: ваші iPhone або iPad завжди змінюються на нові. Винятком є ​​лише спеціальні програми по ремонту. Так було з акумуляторами iPhone 5, з iPhone 6, у якого з'їжджала фронтальна камера, те саме сталося з iPhone 6 Plus - його основний модуль камери переставав фокусуватися. Таке рішення Apple обумовлено кількістю проблемних пристроїв. Раз вже компанія запускає програму по заміні компонентів, значить число проблемних пристроїв велике настільки, що Apple не в змозі міняти їх на нові. В цьому випадку і вступає в силу світова гарантія. Якщо ваш пристрій потрапляє під одну з таких програм, то ви зможете полагодити ваш пристрій безкоштовно в авторизованому сервісному центрі. І при цьому не важливо, в якій країні воно було придбано. Для уточнення моделі і дії програми по ремонту для вашого пристрою, необхідно знову звернутися до сайту Apple або в підтримку компанії. Російськомовні фахівці дадуть відповідь на всі питання.

Користувач, чий пристрій купувалося не в Росії в більшій мірі залежить від сервісного центру, в який звертається. Тут рішення по гарантійному обслуговуванню вашого НЕ РСТ пристрої приймають фахівці СЦ. Але якщо з «європейцями» ще є надія, так як деякі СЦ працюють і з ними, то інші пристрої прийняти на гарантію сервісний центр навряд чи зможе. Авторизовані СЦ по всій країні мають можливість відправлення повідомлення не РСТ техніки в США, де з ними будуть виконані всі гарантійні процедури. Але про це потрібно цікавитися у фахівців сервісного центру.

Основні тези:

1. Купуйте техніку Apple в Росії і у офіційних реселерів. Айфони ламаються часто. Приємно отримувати замість бракованого абсолютно новий гаджет без нервування.

Приємно отримувати замість бракованого абсолютно новий гаджет без нервування

2. Користуйтеся якісними аксесуарами. Китайські кабелі зведуть ваш девайс в могилу і йому не допоможе навіть офіційна сертифікація.

3. Завжди можна поміняти поламаний телефон на новий з доплатою. Платна заміна - найзручніший спосіб вирішення проблем з технікою Apple.

4. Світова гарантія - поширений міф.

5. Для відповідей на більшість питань є російськомовна підтримка Apple - 88003335173.

Як працює гарантія Apple в Росії

Як працює гарантія Apple в Росії

У моєму твіттері недавно зайшла розмова про гарантійне обслуговування техніки Apple в Росії. З причини специфіки моєї зайнятості, а працюю я з технікою Apple в роздрібному магазині, така тема - не рідкість. Ви здивуєтеся, але не всі користувачі знають про те, що якщо з айфоном щось не так, Apple може поміняти його на новий. Люфтить дисплей, з'їхала фронтальна камера, немає фокусу на iPhone 6 Plus, немає мережі в iPhone 5s RFB - це найчастіші причини обміну смартфонів Apple по гарантії. Але тут є нюанс: телефон або планшет повинні мати офіційну сертифікацію в Росії.

Існує поширена помилка про те, що техніка Apple не ламається. Ламається. Досить часто причина цих поломок - виробничий брак. Зауважу окремо, і це моє особисте спостереження, число цих поломок постійно зростає. Пов'язано це, ймовірно, зі зростаючими обсягами виробництва. Як показує моя практика, ламаються найчастіше айфони. При цьому коштувати розуміти, що продаються вони більше за інших продуктів Apple. Якщо ваш смартфон або планшет знаходиться в користуванні менше року, ви його не ремонтували і в загальному використовували акуратно, то існуюча проблема може бути підставою для обміну на новий.

Ростест

Для початку варто усвідомити. Під гарантійне обслуговування на території Росії потрапляють смартфони і техніка, що має сертифікацію РСТ. Купленому в США пристрою на території Росії в гарантійному обслуговуванні буде відмовлено. Якщо ваш iPhone купувався в Росії, то ви знаходитеся під захистом Apple і можете розраховувати на рішення вознікнувшіх проблем. Є ще одна категорія - «європейці» або евротест. Пристрої, куплені в Європі, в Росії під гарантійне обслуговування за умовами Apple не потрапляють. Рішення про гарантійне обслуговування приймає сервісний центр, в який звертається користувач. Тут немає універсального рішення. Якщо ваш iPhone - евротест і з ним виявилася проблема, зверніться, по можливості, в кілька сертифікованих сервісних центрів. Є ймовірність, що якісь з них візьмуть ваш пристрій на обслуговування.

Дізнатися актуальність гарантії вашого гаджета дуже просто. У кожного окремого пристрою є свій персональний серійний номер. Для iPhone або iPad зайдіть в «Налаштування», потім пункт «Основні», «Інформація про пристрій».

Для iPhone або iPad зайдіть в «Налаштування», потім пункт «Основні», «Інформація про пристрій»

Для Mac меню «Apple», «Про це Mac», вкладка «Обзор».

Для Mac меню «Apple», «Про це Mac», вкладка «Обзор»

Зауважу, що серійний номер пристрою і його коробки повинні бути однаковими. Якщо символи в пристрої і на його коробці розрізняються, рекомендую якомога швидше повернути його продавцеві. Вам продали або крадену, або відремонтовану техніку.

Для початку потрібно переконатися, що ваш девайс має підтримку на території Росії. Зробити це можна на спеціальній сторінці сайту Apple. Тут необхідно вказати серійний номер пристрою. Якщо воно потрапляє під гарантію, то система повідомить тривалість поточного гарантійного терміну. Якщо цей термін минув, то усувати поломку вам доведеться своїми силами - гарантія на нього більше не діє.

Якщо ваш пристрій купувалося за межами Росії, система повідомить про це:


Якщо ж айфон, айпед або інший гаджет Apple все ще перебуває на гарантії, купувався в Росії або Європі і з ним існує якась проблема, то сміливо несіть його в найближчий сервісний центр.

Вся техніка Apple, куплена в Росії, на території нашої країни потрапляє під дію обмеженої гарантії Apple протягом 12 місяців. Обмеженою вона називається тому, що здати по гарантії пристрій не вийде, якщо в нього потрапляла волога, воно ремонтувалося або піддавалося сильному фізичному впливу. Множинні вм'ятини, погнутий корпус або тріснуте скло - відмова в гарантії. Засвічені вологою датчики всередині пристрою - відмова в гарантії. Встановлене неліцензійне ПЗ - відмова в гарантії. Використання несертифікованих аксесуарів - відмова в гарантії.

Є ще один міф, пов'язаний з технікою Apple. Деякі користувачі переконані в тому, що «американські» айфони краще «російських». Нібито для російського ринку Apple використовує неякісні комплектуючі, що в підсумку виливається в часті проблеми і брак. Звичайно ж це не так. Виробнича лінія всіх смартфонів і іншої техніки Apple однакова для всіх країн. Відрізняються вони тільки комплектним зарядним пристроєм і набором документації. Для різних країн вона може відрізнятися.

чеки

Особливість техніки Apple ще і в тому, що при купівлі будь-якого пристрою з логотипом Apple, для гарантійного обслуговування не потрібні ні чеки, ні гарантійні талони. Apple для цього використовує персональні серійні номери пристроїв. Особливість роздрібної торгівлі в Росії така, що чек при покупці iPhone або іншого гаджета Apple все ж потрібен. По-перше, для підтвердження покупки в конкретному магазині. Не кожен реселлер візьметься обслуговувати ваш пристрій, без пред'явленого чека про покупку. По-друге, бувають випадки, коли навіть Apple може зажадати у вас чек, що підтверджує покупку пристрою. Припустимо, ви забули ваші Apple ID, пароль, відповіді на секретні питання, чи, як часто буває, що не віддавали собі звіт в діях, коли реєстрували обліковий запис в iCloud. Відв'язати ваш iPhone від заблокованого Apple ID може тільки верхній рівень служби безпеки Apple. Для оформлення заявки вас попросять надіслати на вказану пошту фотографії пристрою і оригінального чека про покупку. Цей чек - доказ приналежності цього пристрою саме вам.

Apple розділяє свої пристрої на два типу гарантії: з моменту активації і по чеку. Гарантія по чеку діє на iPad, iPod, Mac, Apple Watch, Apple TV. Гарантія з моменту активації працює тільки для iPhone. І відкрию секрет: за законом про захист прав споживачів всі комплектуючі, що йдуть в комплекті з пристроєм, так само мають гарантію нарівні з пристроєм. Це означає, що якщо навушники стали барахлити до закінчення терміну гарантії iPhone - вам дорога до продавця, він буде вирішувати проблему.

платна заміна

Незважаючи на те, що Apple все ще зволікає з відкриттям повноцінного Apple Store в Росії, компанія продовжує йти назустріч російським користувачам. Один з таких кроків - платна гарантійна заміна. Платна заміна - можливість отримати новий пристрій замість вашого розбитого, утопленого і з будь-якою іншою проблемою. Якщо ви переїхали свій айфон на танку або запустили з шістнадцятого поверху, Apple змінить його на новий за додаткову плату.

Часто буває так, що ремонтувати пристрій недоцільно: оригінальні запчастини Apple не виробляє, а користуватися послугами сумнівних сервісів - рішення не з кращих. Виправлення серйозного пошкодження пристрою може обійтися дорожче платній заміни. В такому випадку платна заміна - найбільш підходящий варіант. Але є одна умова: ваш смартфон, планшет або інший пристрій Apple до передачі в сервісний центр на платну заміну не повинні були піддаватися ремонту. В іншому випадку сервісний центр просто відмовиться міняти ваш пристрій на нове, зробивши відповідну позначку в гарантійному талоні.

Ще одна поширена проблема - кабелі. Оригінальний кабель Lightning коштує дорого, але він - гарантія стабільної роботи вашого пристрою. Крім Apple існує багато інших виробників, чиї зарядні пристрої допускаються до використання з технікою Apple. Серед них Belkin, Ozaki, Griffin, Incase, Mophie. Як правило, якісний кабель Lightning коштує не менше 1000 рублів. Але в будь-якому випадку перш, ніж купувати Lightning-кабель, варто визначитися з виробником і уточнити на його сайті приблизну вартість зарядного пристрою. Нагадаю, що купуючи підроблений кабель Lightning ви ризикуєте втратити гарантії на свій iPhone, iPad або iPod.

Купівля

Щоб уникнути можливого виникнення проблем з технікою Apple, в першу чергу рекомендую вам визначитися з місцем покупки. Почитайте відгуки користувачів про різні магазинах, вивчіть асортимент, порівняйте ціни. Не всі знають, що сама компанія Apple веде в Росії торгову діяльність тільки за допомогою свого онлайн-магазину. Роздрібних магазинів Apple ні в Москві, ні в будь-якому іншому місті нашої країни немає. Apple Shop, недавно відкритий в московському ЦУМі відрізняється від Apple Store - повноцінного роздрібного магазину Apple. Apple Shop - магазини формату shop-in-shop, вони функціонують на території великих торгових центрів по всьому світу. Ми вже писали раніше про Apple Shop .

Оскільки я сам працюю в магазині зі статусом Authorized Reseller, рекомендую вибирати продавця, про який знає Apple. Такий магазин повинен бути або Authorized, або Premium Reseller. Куплене в одному з таких магазинів пристрій буде мати офіційну гарантію Apple протягом року і сертифікацію на території Росії. Ці магазини отримують техніку від офіційних дистриб'юторів Apple, компаній DiHouse, Marvel, Merlion і OCS Distribution. Деякі реселлери, наприклад Зв'язковий або МВідео, отримують техніку від Apple в обхід дистриб'юторів. Але це вже внутрішня кухня. Знайти один з таких магазинів у вашому місті просто. На сайті Apple є сторінка , Яка допомагає відшукати найближчого офіційного продавця або сертифікований сервісний центр. Вся техніка Apple, продається в таких магазинах, має російську сертифікацію, а разом з нею офіційну гарантію протягом року.

Міжнародна гарантія

Розберемося з ще одним поширеним поняттям - міжнародна гарантія. Коли ми говоримо про гарантії, що передбачає повну заміну пристрою, поняття «світова гарантія» перестає діяти для будь-якого пристрою Apple. Авторизовані сервісні центри проблемну техніку не ремонтують: ваші iPhone або iPad завжди змінюються на нові. Винятком є ​​лише спеціальні програми по ремонту. Так було з акумуляторами iPhone 5, з iPhone 6, у якого з'їжджала фронтальна камера, те саме сталося з iPhone 6 Plus - його основний модуль камери переставав фокусуватися. Таке рішення Apple обумовлено кількістю проблемних пристроїв. Раз вже компанія запускає програму по заміні компонентів, значить число проблемних пристроїв велике настільки, що Apple не в змозі міняти їх на нові. В цьому випадку і вступає в силу світова гарантія. Якщо ваш пристрій потрапляє під одну з таких програм, то ви зможете полагодити ваш пристрій безкоштовно в авторизованому сервісному центрі. І при цьому не важливо, в якій країні воно було придбано. Для уточнення моделі і дії програми по ремонту для вашого пристрою, необхідно знову звернутися до сайту Apple або в підтримку компанії. Російськомовні фахівці дадуть відповідь на всі питання.

Користувач, чий пристрій купувалося не в Росії в більшій мірі залежить від сервісного центру, в який звертається. Тут рішення по гарантійному обслуговуванню вашого НЕ РСТ пристрої приймають фахівці СЦ. Але якщо з «європейцями» ще є надія, так як деякі СЦ працюють і з ними, то інші пристрої прийняти на гарантію сервісний центр навряд чи зможе. Авторизовані СЦ по всій країні мають можливість відправлення повідомлення не РСТ техніки в США, де з ними будуть виконані всі гарантійні процедури. Але про це потрібно цікавитися у фахівців сервісного центру.

Основні тези:

1. Купуйте техніку Apple в Росії і у офіційних реселерів. Айфони ламаються часто. Приємно отримувати замість бракованого абсолютно новий гаджет без нервування.

Приємно отримувати замість бракованого абсолютно новий гаджет без нервування

2. Користуйтеся якісними аксесуарами. Китайські кабелі зведуть ваш девайс в могилу і йому не допоможе навіть офіційна сертифікація.

3. Завжди можна поміняти поламаний телефон на новий з доплатою. Платна заміна - найзручніший спосіб вирішення проблем з технікою Apple.

4. Світова гарантія - поширений міф.

5. Для відповідей на більшість питань є російськомовна підтримка Apple - 88003335173.

Як працює гарантія Apple в Росії

Як працює гарантія Apple в Росії

У моєму твіттері недавно зайшла розмова про гарантійне обслуговування техніки Apple в Росії. З причини специфіки моєї зайнятості, а працюю я з технікою Apple в роздрібному магазині, така тема - не рідкість. Ви здивуєтеся, але не всі користувачі знають про те, що якщо з айфоном щось не так, Apple може поміняти його на новий. Люфтить дисплей, з'їхала фронтальна камера, немає фокусу на iPhone 6 Plus, немає мережі в iPhone 5s RFB - це найчастіші причини обміну смартфонів Apple по гарантії. Але тут є нюанс: телефон або планшет повинні мати офіційну сертифікацію в Росії.

Існує поширена помилка про те, що техніка Apple не ламається. Ламається. Досить часто причина цих поломок - виробничий брак. Зауважу окремо, і це моє особисте спостереження, число цих поломок постійно зростає. Пов'язано це, ймовірно, зі зростаючими обсягами виробництва. Як показує моя практика, ламаються найчастіше айфони. При цьому коштувати розуміти, що продаються вони більше за інших продуктів Apple. Якщо ваш смартфон або планшет знаходиться в користуванні менше року, ви його не ремонтували і в загальному використовували акуратно, то існуюча проблема може бути підставою для обміну на новий.

Ростест

Для початку варто усвідомити. Під гарантійне обслуговування на території Росії потрапляють смартфони і техніка, що має сертифікацію РСТ. Купленому в США пристрою на території Росії в гарантійному обслуговуванні буде відмовлено. Якщо ваш iPhone купувався в Росії, то ви знаходитеся під захистом Apple і можете розраховувати на рішення вознікнувшіх проблем. Є ще одна категорія - «європейці» або евротест. Пристрої, куплені в Європі, в Росії під гарантійне обслуговування за умовами Apple не потрапляють. Рішення про гарантійне обслуговування приймає сервісний центр, в який звертається користувач. Тут немає універсального рішення. Якщо ваш iPhone - евротест і з ним виявилася проблема, зверніться, по можливості, в кілька сертифікованих сервісних центрів. Є ймовірність, що якісь з них візьмуть ваш пристрій на обслуговування.

Дізнатися актуальність гарантії вашого гаджета дуже просто. У кожного окремого пристрою є свій персональний серійний номер. Для iPhone або iPad зайдіть в «Налаштування», потім пункт «Основні», «Інформація про пристрій».

Для iPhone або iPad зайдіть в «Налаштування», потім пункт «Основні», «Інформація про пристрій»

Для Mac меню «Apple», «Про це Mac», вкладка «Обзор».

Для Mac меню «Apple», «Про це Mac», вкладка «Обзор»

Зауважу, що серійний номер пристрою і його коробки повинні бути однаковими. Якщо символи в пристрої і на його коробці розрізняються, рекомендую якомога швидше повернути його продавцеві. Вам продали або крадену, або відремонтовану техніку.

Для початку потрібно переконатися, що ваш девайс має підтримку на території Росії. Зробити це можна на спеціальній сторінці сайту Apple. Тут необхідно вказати серійний номер пристрою. Якщо воно потрапляє під гарантію, то система повідомить тривалість поточного гарантійного терміну. Якщо цей термін минув, то усувати поломку вам доведеться своїми силами - гарантія на нього більше не діє.

Якщо ваш пристрій купувалося за межами Росії, система повідомить про це:


Якщо ж айфон, айпед або інший гаджет Apple все ще перебуває на гарантії, купувався в Росії або Європі і з ним існує якась проблема, то сміливо несіть його в найближчий сервісний центр.

Вся техніка Apple, куплена в Росії, на території нашої країни потрапляє під дію обмеженої гарантії Apple протягом 12 місяців. Обмеженою вона називається тому, що здати по гарантії пристрій не вийде, якщо в нього потрапляла волога, воно ремонтувалося або піддавалося сильному фізичному впливу. Множинні вм'ятини, погнутий корпус або тріснуте скло - відмова в гарантії. Засвічені вологою датчики всередині пристрою - відмова в гарантії. Встановлене неліцензійне ПЗ - відмова в гарантії. Використання несертифікованих аксесуарів - відмова в гарантії.

Є ще один міф, пов'язаний з технікою Apple. Деякі користувачі переконані в тому, що «американські» айфони краще «російських». Нібито для російського ринку Apple використовує неякісні комплектуючі, що в підсумку виливається в часті проблеми і брак. Звичайно ж це не так. Виробнича лінія всіх смартфонів і іншої техніки Apple однакова для всіх країн. Відрізняються вони тільки комплектним зарядним пристроєм і набором документації. Для різних країн вона може відрізнятися.

чеки

Особливість техніки Apple ще і в тому, що при купівлі будь-якого пристрою з логотипом Apple, для гарантійного обслуговування не потрібні ні чеки, ні гарантійні талони. Apple для цього використовує персональні серійні номери пристроїв. Особливість роздрібної торгівлі в Росії така, що чек при покупці iPhone або іншого гаджета Apple все ж потрібен. По-перше, для підтвердження покупки в конкретному магазині. Не кожен реселлер візьметься обслуговувати ваш пристрій, без пред'явленого чека про покупку. По-друге, бувають випадки, коли навіть Apple може зажадати у вас чек, що підтверджує покупку пристрою. Припустимо, ви забули ваші Apple ID, пароль, відповіді на секретні питання, чи, як часто буває, що не віддавали собі звіт в діях, коли реєстрували обліковий запис в iCloud. Відв'язати ваш iPhone від заблокованого Apple ID може тільки верхній рівень служби безпеки Apple. Для оформлення заявки вас попросять надіслати на вказану пошту фотографії пристрою і оригінального чека про покупку. Цей чек - доказ приналежності цього пристрою саме вам.

Apple розділяє свої пристрої на два типу гарантії: з моменту активації і по чеку. Гарантія по чеку діє на iPad, iPod, Mac, Apple Watch, Apple TV. Гарантія з моменту активації працює тільки для iPhone. І відкрию секрет: за законом про захист прав споживачів всі комплектуючі, що йдуть в комплекті з пристроєм, так само мають гарантію нарівні з пристроєм. Це означає, що якщо навушники стали барахлити до закінчення терміну гарантії iPhone - вам дорога до продавця, він буде вирішувати проблему.

платна заміна

Незважаючи на те, що Apple все ще зволікає з відкриттям повноцінного Apple Store в Росії, компанія продовжує йти назустріч російським користувачам. Один з таких кроків - платна гарантійна заміна. Платна заміна - можливість отримати новий пристрій замість вашого розбитого, утопленого і з будь-якою іншою проблемою. Якщо ви переїхали свій айфон на танку або запустили з шістнадцятого поверху, Apple змінить його на новий за додаткову плату.

Часто буває так, що ремонтувати пристрій недоцільно: оригінальні запчастини Apple не виробляє, а користуватися послугами сумнівних сервісів - рішення не з кращих. Виправлення серйозного пошкодження пристрою може обійтися дорожче платній заміни. В такому випадку платна заміна - найбільш підходящий варіант. Але є одна умова: ваш смартфон, планшет або інший пристрій Apple до передачі в сервісний центр на платну заміну не повинні були піддаватися ремонту. В іншому випадку сервісний центр просто відмовиться міняти ваш пристрій на нове, зробивши відповідну позначку в гарантійному талоні.

Ще одна поширена проблема - кабелі. Оригінальний кабель Lightning коштує дорого, але він - гарантія стабільної роботи вашого пристрою. Крім Apple існує багато інших виробників, чиї зарядні пристрої допускаються до використання з технікою Apple. Серед них Belkin, Ozaki, Griffin, Incase, Mophie. Як правило, якісний кабель Lightning коштує не менше 1000 рублів. Але в будь-якому випадку перш, ніж купувати Lightning-кабель, варто визначитися з виробником і уточнити на його сайті приблизну вартість зарядного пристрою. Нагадаю, що купуючи підроблений кабель Lightning ви ризикуєте втратити гарантії на свій iPhone, iPad або iPod.

Купівля

Щоб уникнути можливого виникнення проблем з технікою Apple, в першу чергу рекомендую вам визначитися з місцем покупки. Почитайте відгуки користувачів про різні магазинах, вивчіть асортимент, порівняйте ціни. Не всі знають, що сама компанія Apple веде в Росії торгову діяльність тільки за допомогою свого онлайн-магазину. Роздрібних магазинів Apple ні в Москві, ні в будь-якому іншому місті нашої країни немає. Apple Shop, недавно відкритий в московському ЦУМі відрізняється від Apple Store - повноцінного роздрібного магазину Apple. Apple Shop - магазини формату shop-in-shop, вони функціонують на території великих торгових центрів по всьому світу. Ми вже писали раніше про Apple Shop .

Оскільки я сам працюю в магазині зі статусом Authorized Reseller, рекомендую вибирати продавця, про який знає Apple. Такий магазин повинен бути або Authorized, або Premium Reseller. Куплене в одному з таких магазинів пристрій буде мати офіційну гарантію Apple протягом року і сертифікацію на території Росії. Ці магазини отримують техніку від офіційних дистриб'юторів Apple, компаній DiHouse, Marvel, Merlion і OCS Distribution. Деякі реселлери, наприклад Зв'язковий або МВідео, отримують техніку від Apple в обхід дистриб'юторів. Але це вже внутрішня кухня. Знайти один з таких магазинів у вашому місті просто. На сайті Apple є сторінка , Яка допомагає відшукати найближчого офіційного продавця або сертифікований сервісний центр. Вся техніка Apple, продається в таких магазинах, має російську сертифікацію, а разом з нею офіційну гарантію протягом року.

Міжнародна гарантія

Розберемося з ще одним поширеним поняттям - міжнародна гарантія. Коли ми говоримо про гарантії, що передбачає повну заміну пристрою, поняття «світова гарантія» перестає діяти для будь-якого пристрою Apple. Авторизовані сервісні центри проблемну техніку не ремонтують: ваші iPhone або iPad завжди змінюються на нові. Винятком є ​​лише спеціальні програми по ремонту. Так було з акумуляторами iPhone 5, з iPhone 6, у якого з'їжджала фронтальна камера, те саме сталося з iPhone 6 Plus - його основний модуль камери переставав фокусуватися. Таке рішення Apple обумовлено кількістю проблемних пристроїв. Раз вже компанія запускає програму по заміні компонентів, значить число проблемних пристроїв велике настільки, що Apple не в змозі міняти їх на нові. В цьому випадку і вступає в силу світова гарантія. Якщо ваш пристрій потрапляє під одну з таких програм, то ви зможете полагодити ваш пристрій безкоштовно в авторизованому сервісному центрі. І при цьому не важливо, в якій країні воно було придбано. Для уточнення моделі і дії програми по ремонту для вашого пристрою, необхідно знову звернутися до сайту Apple або в підтримку компанії. Російськомовні фахівці дадуть відповідь на всі питання.

Користувач, чий пристрій купувалося не в Росії в більшій мірі залежить від сервісного центру, в який звертається. Тут рішення по гарантійному обслуговуванню вашого НЕ РСТ пристрої приймають фахівці СЦ. Але якщо з «європейцями» ще є надія, так як деякі СЦ працюють і з ними, то інші пристрої прийняти на гарантію сервісний центр навряд чи зможе. Авторизовані СЦ по всій країні мають можливість відправлення повідомлення не РСТ техніки в США, де з ними будуть виконані всі гарантійні процедури. Але про це потрібно цікавитися у фахівців сервісного центру.

Основні тези:

1. Купуйте техніку Apple в Росії і у офіційних реселерів. Айфони ламаються часто. Приємно отримувати замість бракованого абсолютно новий гаджет без нервування.

Приємно отримувати замість бракованого абсолютно новий гаджет без нервування

2. Користуйтеся якісними аксесуарами. Китайські кабелі зведуть ваш девайс в могилу і йому не допоможе навіть офіційна сертифікація.

3. Завжди можна поміняти поламаний телефон на новий з доплатою. Платна заміна - найзручніший спосіб вирішення проблем з технікою Apple.

4. Світова гарантія - поширений міф.

5. Для відповідей на більшість питань є російськомовна підтримка Apple - 88003335173.

Як працює гарантія Apple в Росії

Як працює гарантія Apple в Росії

У моєму твіттері недавно зайшла розмова про гарантійне обслуговування техніки Apple в Росії. З причини специфіки моєї зайнятості, а працюю я з технікою Apple в роздрібному магазині, така тема - не рідкість. Ви здивуєтеся, але не всі користувачі знають про те, що якщо з айфоном щось не так, Apple може поміняти його на новий. Люфтить дисплей, з'їхала фронтальна камера, немає фокусу на iPhone 6 Plus, немає мережі в iPhone 5s RFB - це найчастіші причини обміну смартфонів Apple по гарантії. Але тут є нюанс: телефон або планшет повинні мати офіційну сертифікацію в Росії.

Існує поширена помилка про те, що техніка Apple не ламається. Ламається. Досить часто причина цих поломок - виробничий брак. Зауважу окремо, і це моє особисте спостереження, число цих поломок постійно зростає. Пов'язано це, ймовірно, зі зростаючими обсягами виробництва. Як показує моя практика, ламаються найчастіше айфони. При цьому коштувати розуміти, що продаються вони більше за інших продуктів Apple. Якщо ваш смартфон або планшет знаходиться в користуванні менше року, ви його не ремонтували і в загальному використовували акуратно, то існуюча проблема може бути підставою для обміну на новий.

Ростест

Для початку варто усвідомити. Під гарантійне обслуговування на території Росії потрапляють смартфони і техніка, що має сертифікацію РСТ. Купленому в США пристрою на території Росії в гарантійному обслуговуванні буде відмовлено. Якщо ваш iPhone купувався в Росії, то ви знаходитеся під захистом Apple і можете розраховувати на рішення вознікнувшіх проблем. Є ще одна категорія - «європейці» або евротест. Пристрої, куплені в Європі, в Росії під гарантійне обслуговування за умовами Apple не потрапляють. Рішення про гарантійне обслуговування приймає сервісний центр, в який звертається користувач. Тут немає універсального рішення. Якщо ваш iPhone - евротест і з ним виявилася проблема, зверніться, по можливості, в кілька сертифікованих сервісних центрів. Є ймовірність, що якісь з них візьмуть ваш пристрій на обслуговування.

Дізнатися актуальність гарантії вашого гаджета дуже просто. У кожного окремого пристрою є свій персональний серійний номер. Для iPhone або iPad зайдіть в «Налаштування», потім пункт «Основні», «Інформація про пристрій».

Для iPhone або iPad зайдіть в «Налаштування», потім пункт «Основні», «Інформація про пристрій»

Для Mac меню «Apple», «Про це Mac», вкладка «Обзор».

Для Mac меню «Apple», «Про це Mac», вкладка «Обзор»

Зауважу, що серійний номер пристрою і його коробки повинні бути однаковими. Якщо символи в пристрої і на його коробці розрізняються, рекомендую якомога швидше повернути його продавцеві. Вам продали або крадену, або відремонтовану техніку.

Для початку потрібно переконатися, що ваш девайс має підтримку на території Росії. Зробити це можна на спеціальній сторінці сайту Apple. Тут необхідно вказати серійний номер пристрою. Якщо воно потрапляє під гарантію, то система повідомить тривалість поточного гарантійного терміну. Якщо цей термін минув, то усувати поломку вам доведеться своїми силами - гарантія на нього більше не діє.

Якщо ваш пристрій купувалося за межами Росії, система повідомить про це:


Якщо ж айфон, айпед або інший гаджет Apple все ще перебуває на гарантії, купувався в Росії або Європі і з ним існує якась проблема, то сміливо несіть його в найближчий сервісний центр.

Вся техніка Apple, куплена в Росії, на території нашої країни потрапляє під дію обмеженої гарантії Apple протягом 12 місяців. Обмеженою вона називається тому, що здати по гарантії пристрій не вийде, якщо в нього потрапляла волога, воно ремонтувалося або піддавалося сильному фізичному впливу. Множинні вм'ятини, погнутий корпус або тріснуте скло - відмова в гарантії. Засвічені вологою датчики всередині пристрою - відмова в гарантії. Встановлене неліцензійне ПЗ - відмова в гарантії. Використання несертифікованих аксесуарів - відмова в гарантії.

Є ще один міф, пов'язаний з технікою Apple. Деякі користувачі переконані в тому, що «американські» айфони краще «російських». Нібито для російського ринку Apple використовує неякісні комплектуючі, що в підсумку виливається в часті проблеми і брак. Звичайно ж це не так. Виробнича лінія всіх смартфонів і іншої техніки Apple однакова для всіх країн. Відрізняються вони тільки комплектним зарядним пристроєм і набором документації. Для різних країн вона може відрізнятися.

чеки

Особливість техніки Apple ще і в тому, що при купівлі будь-якого пристрою з логотипом Apple, для гарантійного обслуговування не потрібні ні чеки, ні гарантійні талони. Apple для цього використовує персональні серійні номери пристроїв. Особливість роздрібної торгівлі в Росії така, що чек при покупці iPhone або іншого гаджета Apple все ж потрібен. По-перше, для підтвердження покупки в конкретному магазині. Не кожен реселлер візьметься обслуговувати ваш пристрій, без пред'явленого чека про покупку. По-друге, бувають випадки, коли навіть Apple може зажадати у вас чек, що підтверджує покупку пристрою. Припустимо, ви забули ваші Apple ID, пароль, відповіді на секретні питання, чи, як часто буває, що не віддавали собі звіт в діях, коли реєстрували обліковий запис в iCloud. Відв'язати ваш iPhone від заблокованого Apple ID може тільки верхній рівень служби безпеки Apple. Для оформлення заявки вас попросять надіслати на вказану пошту фотографії пристрою і оригінального чека про покупку. Цей чек - доказ приналежності цього пристрою саме вам.

Apple розділяє свої пристрої на два типу гарантії: з моменту активації і по чеку. Гарантія по чеку діє на iPad, iPod, Mac, Apple Watch, Apple TV. Гарантія з моменту активації працює тільки для iPhone. І відкрию секрет: за законом про захист прав споживачів всі комплектуючі, що йдуть в комплекті з пристроєм, так само мають гарантію нарівні з пристроєм. Це означає, що якщо навушники стали барахлити до закінчення терміну гарантії iPhone - вам дорога до продавця, він буде вирішувати проблему.

платна заміна

Незважаючи на те, що Apple все ще зволікає з відкриттям повноцінного Apple Store в Росії, компанія продовжує йти назустріч російським користувачам. Один з таких кроків - платна гарантійна заміна. Платна заміна - можливість отримати новий пристрій замість вашого розбитого, утопленого і з будь-якою іншою проблемою. Якщо ви переїхали свій айфон на танку або запустили з шістнадцятого поверху, Apple змінить його на новий за додаткову плату.

Часто буває так, що ремонтувати пристрій недоцільно: оригінальні запчастини Apple не виробляє, а користуватися послугами сумнівних сервісів - рішення не з кращих. Виправлення серйозного пошкодження пристрою може обійтися дорожче платній заміни. В такому випадку платна заміна - найбільш підходящий варіант. Але є одна умова: ваш смартфон, планшет або інший пристрій Apple до передачі в сервісний центр на платну заміну не повинні були піддаватися ремонту. В іншому випадку сервісний центр просто відмовиться міняти ваш пристрій на нове, зробивши відповідну позначку в гарантійному талоні.

Ще одна поширена проблема - кабелі. Оригінальний кабель Lightning коштує дорого, але він - гарантія стабільної роботи вашого пристрою. Крім Apple існує багато інших виробників, чиї зарядні пристрої допускаються до використання з технікою Apple. Серед них Belkin, Ozaki, Griffin, Incase, Mophie. Як правило, якісний кабель Lightning коштує не менше 1000 рублів. Але в будь-якому випадку перш, ніж купувати Lightning-кабель, варто визначитися з виробником і уточнити на його сайті приблизну вартість зарядного пристрою. Нагадаю, що купуючи підроблений кабель Lightning ви ризикуєте втратити гарантії на свій iPhone, iPad або iPod.

Купівля

Щоб уникнути можливого виникнення проблем з технікою Apple, в першу чергу рекомендую вам визначитися з місцем покупки. Почитайте відгуки користувачів про різні магазинах, вивчіть асортимент, порівняйте ціни. Не всі знають, що сама компанія Apple веде в Росії торгову діяльність тільки за допомогою свого онлайн-магазину. Роздрібних магазинів Apple ні в Москві, ні в будь-якому іншому місті нашої країни немає. Apple Shop, недавно відкритий в московському ЦУМі відрізняється від Apple Store - повноцінного роздрібного магазину Apple. Apple Shop - магазини формату shop-in-shop, вони функціонують на території великих торгових центрів по всьому світу. Ми вже писали раніше про Apple Shop .

Оскільки я сам працюю в магазині зі статусом Authorized Reseller, рекомендую вибирати продавця, про який знає Apple. Такий магазин повинен бути або Authorized, або Premium Reseller. Куплене в одному з таких магазинів пристрій буде мати офіційну гарантію Apple протягом року і сертифікацію на території Росії. Ці магазини отримують техніку від офіційних дистриб'юторів Apple, компаній DiHouse, Marvel, Merlion і OCS Distribution. Деякі реселлери, наприклад Зв'язковий або МВідео, отримують техніку від Apple в обхід дистриб'юторів. Але це вже внутрішня кухня. Знайти один з таких магазинів у вашому місті просто. На сайті Apple є сторінка , Яка допомагає відшукати найближчого офіційного продавця або сертифікований сервісний центр. Вся техніка Apple, продається в таких магазинах, має російську сертифікацію, а разом з нею офіційну гарантію протягом року.

Міжнародна гарантія

Розберемося з ще одним поширеним поняттям - міжнародна гарантія. Коли ми говоримо про гарантії, що передбачає повну заміну пристрою, поняття «світова гарантія» перестає діяти для будь-якого пристрою Apple. Авторизовані сервісні центри проблемну техніку не ремонтують: ваші iPhone або iPad завжди змінюються на нові. Винятком є ​​лише спеціальні програми по ремонту. Так було з акумуляторами iPhone 5, з iPhone 6, у якого з'їжджала фронтальна камера, те саме сталося з iPhone 6 Plus - його основний модуль камери переставав фокусуватися. Таке рішення Apple обумовлено кількістю проблемних пристроїв. Раз вже компанія запускає програму по заміні компонентів, значить число проблемних пристроїв велике настільки, що Apple не в змозі міняти їх на нові. В цьому випадку і вступає в силу світова гарантія. Якщо ваш пристрій потрапляє під одну з таких програм, то ви зможете полагодити ваш пристрій безкоштовно в авторизованому сервісному центрі. І при цьому не важливо, в якій країні воно було придбано. Для уточнення моделі і дії програми по ремонту для вашого пристрою, необхідно знову звернутися до сайту Apple або в підтримку компанії. Російськомовні фахівці дадуть відповідь на всі питання.

Користувач, чий пристрій купувалося не в Росії в більшій мірі залежить від сервісного центру, в який звертається. Тут рішення по гарантійному обслуговуванню вашого НЕ РСТ пристрої приймають фахівці СЦ. Але якщо з «європейцями» ще є надія, так як деякі СЦ працюють і з ними, то інші пристрої прийняти на гарантію сервісний центр навряд чи зможе. Авторизовані СЦ по всій країні мають можливість відправлення повідомлення не РСТ техніки в США, де з ними будуть виконані всі гарантійні процедури. Але про це потрібно цікавитися у фахівців сервісного центру.

Основні тези:

1. Купуйте техніку Apple в Росії і у офіційних реселерів. Айфони ламаються часто. Приємно отримувати замість бракованого абсолютно новий гаджет без нервування.

Приємно отримувати замість бракованого абсолютно новий гаджет без нервування

2. Користуйтеся якісними аксесуарами. Китайські кабелі зведуть ваш девайс в могилу і йому не допоможе навіть офіційна сертифікація.

3. Завжди можна поміняти поламаний телефон на новий з доплатою. Платна заміна - найзручніший спосіб вирішення проблем з технікою Apple.

4. Світова гарантія - поширений міф.

5. Для відповідей на більшість питань є російськомовна підтримка Apple - 88003335173.

Як працює гарантія Apple в Росії

Як працює гарантія Apple в Росії

У моєму твіттері недавно зайшла розмова про гарантійне обслуговування техніки Apple в Росії. З причини специфіки моєї зайнятості, а працюю я з технікою Apple в роздрібному магазині, така тема - не рідкість. Ви здивуєтеся, але не всі користувачі знають про те, що якщо з айфоном щось не так, Apple може поміняти його на новий. Люфтить дисплей, з'їхала фронтальна камера, немає фокусу на iPhone 6 Plus, немає мережі в iPhone 5s RFB - це найчастіші причини обміну смартфонів Apple по гарантії. Але тут є нюанс: телефон або планшет повинні мати офіційну сертифікацію в Росії.

Існує поширена помилка про те, що техніка Apple не ламається. Ламається. Досить часто причина цих поломок - виробничий брак. Зауважу окремо, і це моє особисте спостереження, число цих поломок постійно зростає. Пов'язано це, ймовірно, зі зростаючими обсягами виробництва. Як показує моя практика, ламаються найчастіше айфони. При цьому коштувати розуміти, що продаються вони більше за інших продуктів Apple. Якщо ваш смартфон або планшет знаходиться в користуванні менше року, ви його не ремонтували і в загальному використовували акуратно, то існуюча проблема може бути підставою для обміну на новий.

Ростест

Для початку варто усвідомити. Під гарантійне обслуговування на території Росії потрапляють смартфони і техніка, що має сертифікацію РСТ. Купленому в США пристрою на території Росії в гарантійному обслуговуванні буде відмовлено. Якщо ваш iPhone купувався в Росії, то ви знаходитеся під захистом Apple і можете розраховувати на рішення вознікнувшіх проблем. Є ще одна категорія - «європейці» або евротест. Пристрої, куплені в Європі, в Росії під гарантійне обслуговування за умовами Apple не потрапляють. Рішення про гарантійне обслуговування приймає сервісний центр, в який звертається користувач. Тут немає універсального рішення. Якщо ваш iPhone - евротест і з ним виявилася проблема, зверніться, по можливості, в кілька сертифікованих сервісних центрів. Є ймовірність, що якісь з них візьмуть ваш пристрій на обслуговування.

Дізнатися актуальність гарантії вашого гаджета дуже просто. У кожного окремого пристрою є свій персональний серійний номер. Для iPhone або iPad зайдіть в «Налаштування», потім пункт «Основні», «Інформація про пристрій».

Для iPhone або iPad зайдіть в «Налаштування», потім пункт «Основні», «Інформація про пристрій»

Для Mac меню «Apple», «Про це Mac», вкладка «Обзор».

Для Mac меню «Apple», «Про це Mac», вкладка «Обзор»

Зауважу, що серійний номер пристрою і його коробки повинні бути однаковими. Якщо символи в пристрої і на його коробці розрізняються, рекомендую якомога швидше повернути його продавцеві. Вам продали або крадену, або відремонтовану техніку.

Для початку потрібно переконатися, що ваш девайс має підтримку на території Росії. Зробити це можна на спеціальній сторінці сайту Apple. Тут необхідно вказати серійний номер пристрою. Якщо воно потрапляє під гарантію, то система повідомить тривалість поточного гарантійного терміну. Якщо цей термін минув, то усувати поломку вам доведеться своїми силами - гарантія на нього більше не діє.

Якщо ваш пристрій купувалося за межами Росії, система повідомить про це:


Якщо ж айфон, айпед або інший гаджет Apple все ще перебуває на гарантії, купувався в Росії або Європі і з ним існує якась проблема, то сміливо несіть його в найближчий сервісний центр.

Вся техніка Apple, куплена в Росії, на території нашої країни потрапляє під дію обмеженої гарантії Apple протягом 12 місяців. Обмеженою вона називається тому, що здати по гарантії пристрій не вийде, якщо в нього потрапляла волога, воно ремонтувалося або піддавалося сильному фізичному впливу. Множинні вм'ятини, погнутий корпус або тріснуте скло - відмова в гарантії. Засвічені вологою датчики всередині пристрою - відмова в гарантії. Встановлене неліцензійне ПЗ - відмова в гарантії. Використання несертифікованих аксесуарів - відмова в гарантії.

Є ще один міф, пов'язаний з технікою Apple. Деякі користувачі переконані в тому, що «американські» айфони краще «російських». Нібито для російського ринку Apple використовує неякісні комплектуючі, що в підсумку виливається в часті проблеми і брак. Звичайно ж це не так. Виробнича лінія всіх смартфонів і іншої техніки Apple однакова для всіх країн. Відрізняються вони тільки комплектним зарядним пристроєм і набором документації. Для різних країн вона може відрізнятися.

чеки

Особливість техніки Apple ще і в тому, що при купівлі будь-якого пристрою з логотипом Apple, для гарантійного обслуговування не потрібні ні чеки, ні гарантійні талони. Apple для цього використовує персональні серійні номери пристроїв. Особливість роздрібної торгівлі в Росії така, що чек при покупці iPhone або іншого гаджета Apple все ж потрібен. По-перше, для підтвердження покупки в конкретному магазині. Не кожен реселлер візьметься обслуговувати ваш пристрій, без пред'явленого чека про покупку. По-друге, бувають випадки, коли навіть Apple може зажадати у вас чек, що підтверджує покупку пристрою. Припустимо, ви забули ваші Apple ID, пароль, відповіді на секретні питання, чи, як часто буває, що не віддавали собі звіт в діях, коли реєстрували обліковий запис в iCloud. Відв'язати ваш iPhone від заблокованого Apple ID може тільки верхній рівень служби безпеки Apple. Для оформлення заявки вас попросять надіслати на вказану пошту фотографії пристрою і оригінального чека про покупку. Цей чек - доказ приналежності цього пристрою саме вам.

Apple розділяє свої пристрої на два типу гарантії: з моменту активації і по чеку. Гарантія по чеку діє на iPad, iPod, Mac, Apple Watch, Apple TV. Гарантія з моменту активації працює тільки для iPhone. І відкрию секрет: за законом про захист прав споживачів всі комплектуючі, що йдуть в комплекті з пристроєм, так само мають гарантію нарівні з пристроєм. Це означає, що якщо навушники стали барахлити до закінчення терміну гарантії iPhone - вам дорога до продавця, він буде вирішувати проблему.

платна заміна

Незважаючи на те, що Apple все ще зволікає з відкриттям повноцінного Apple Store в Росії, компанія продовжує йти назустріч російським користувачам. Один з таких кроків - платна гарантійна заміна. Платна заміна - можливість отримати новий пристрій замість вашого розбитого, утопленого і з будь-якою іншою проблемою. Якщо ви переїхали свій айфон на танку або запустили з шістнадцятого поверху, Apple змінить його на новий за додаткову плату.

Часто буває так, що ремонтувати пристрій недоцільно: оригінальні запчастини Apple не виробляє, а користуватися послугами сумнівних сервісів - рішення не з кращих. Виправлення серйозного пошкодження пристрою може обійтися дорожче платній заміни. В такому випадку платна заміна - найбільш підходящий варіант. Але є одна умова: ваш смартфон, планшет або інший пристрій Apple до передачі в сервісний центр на платну заміну не повинні були піддаватися ремонту. В іншому випадку сервісний центр просто відмовиться міняти ваш пристрій на нове, зробивши відповідну позначку в гарантійному талоні.

Ще одна поширена проблема - кабелі. Оригінальний кабель Lightning коштує дорого, але він - гарантія стабільної роботи вашого пристрою. Крім Apple існує багато інших виробників, чиї зарядні пристрої допускаються до використання з технікою Apple. Серед них Belkin, Ozaki, Griffin, Incase, Mophie. Як правило, якісний кабель Lightning коштує не менше 1000 рублів. Але в будь-якому випадку перш, ніж купувати Lightning-кабель, варто визначитися з виробником і уточнити на його сайті приблизну вартість зарядного пристрою. Нагадаю, що купуючи підроблений кабель Lightning ви ризикуєте втратити гарантії на свій iPhone, iPad або iPod.

Купівля

Щоб уникнути можливого виникнення проблем з технікою Apple, в першу чергу рекомендую вам визначитися з місцем покупки. Почитайте відгуки користувачів про різні магазинах, вивчіть асортимент, порівняйте ціни. Не всі знають, що сама компанія Apple веде в Росії торгову діяльність тільки за допомогою свого онлайн-магазину. Роздрібних магазинів Apple ні в Москві, ні в будь-якому іншому місті нашої країни немає. Apple Shop, недавно відкритий в московському ЦУМі відрізняється від Apple Store - повноцінного роздрібного магазину Apple. Apple Shop - магазини формату shop-in-shop, вони функціонують на території великих торгових центрів по всьому світу. Ми вже писали раніше про Apple Shop .

Оскільки я сам працюю в магазині зі статусом Authorized Reseller, рекомендую вибирати продавця, про який знає Apple. Такий магазин повинен бути або Authorized, або Premium Reseller. Куплене в одному з таких магазинів пристрій буде мати офіційну гарантію Apple протягом року і сертифікацію на території Росії. Ці магазини отримують техніку від офіційних дистриб'юторів Apple, компаній DiHouse, Marvel, Merlion і OCS Distribution. Деякі реселлери, наприклад Зв'язковий або МВідео, отримують техніку від Apple в обхід дистриб'юторів. Але це вже внутрішня кухня. Знайти один з таких магазинів у вашому місті просто. На сайті Apple є сторінка , Яка допомагає відшукати найближчого офіційного продавця або сертифікований сервісний центр. Вся техніка Apple, продається в таких магазинах, має російську сертифікацію, а разом з нею офіційну гарантію протягом року.

Міжнародна гарантія

Розберемося з ще одним поширеним поняттям - міжнародна гарантія. Коли ми говоримо про гарантії, що передбачає повну заміну пристрою, поняття «світова гарантія» перестає діяти для будь-якого пристрою Apple. Авторизовані сервісні центри проблемну техніку не ремонтують: ваші iPhone або iPad завжди змінюються на нові. Винятком є ​​лише спеціальні програми по ремонту. Так було з акумуляторами iPhone 5, з iPhone 6, у якого з'їжджала фронтальна камера, те саме сталося з iPhone 6 Plus - його основний модуль камери переставав фокусуватися. Таке рішення Apple обумовлено кількістю проблемних пристроїв. Раз вже компанія запускає програму по заміні компонентів, значить число проблемних пристроїв велике настільки, що Apple не в змозі міняти їх на нові. В цьому випадку і вступає в силу світова гарантія. Якщо ваш пристрій потрапляє під одну з таких програм, то ви зможете полагодити ваш пристрій безкоштовно в авторизованому сервісному центрі. І при цьому не важливо, в якій країні воно було придбано. Для уточнення моделі і дії програми по ремонту для вашого пристрою, необхідно знову звернутися до сайту Apple або в підтримку компанії. Російськомовні фахівці дадуть відповідь на всі питання.

Користувач, чий пристрій купувалося не в Росії в більшій мірі залежить від сервісного центру, в який звертається. Тут рішення по гарантійному обслуговуванню вашого НЕ РСТ пристрої приймають фахівці СЦ. Але якщо з «європейцями» ще є надія, так як деякі СЦ працюють і з ними, то інші пристрої прийняти на гарантію сервісний центр навряд чи зможе. Авторизовані СЦ по всій країні мають можливість відправлення повідомлення не РСТ техніки в США, де з ними будуть виконані всі гарантійні процедури. Але про це потрібно цікавитися у фахівців сервісного центру.

Основні тези:

1. Купуйте техніку Apple в Росії і у офіційних реселерів. Айфони ламаються часто. Приємно отримувати замість бракованого абсолютно новий гаджет без нервування.

Приємно отримувати замість бракованого абсолютно новий гаджет без нервування

2. Користуйтеся якісними аксесуарами. Китайські кабелі зведуть ваш девайс в могилу і йому не допоможе навіть офіційна сертифікація.

3. Завжди можна поміняти поламаний телефон на новий з доплатою. Платна заміна - найзручніший спосіб вирішення проблем з технікою Apple.

4. Світова гарантія - поширений міф.

5. Для відповідей на більшість питань є російськомовна підтримка Apple - 88003335173.