Реклама
Реклама
Реклама

Як можна безкоштовно навчатися в США в університетах

Як можна безкоштовно навчатися в США в університетах

Я вже багато писав про те, які університети в США надають можливість безкоштовного навчання як американським, так і іноземним студентам. Однак логічно припустити, що бажають отримати освіту в США за невеликі гроші, або взагалі без оплати, набагато більше, ніж наявних вакансій.

Який же варіант можна вибрати тим, хто не потрапляє на пільгові програми, а платити по 20 тис доларів боргу при навчанні в community college або по 40-60 тис. Доларів на рік (навчання в чотирирічному університеті) не має можливості? Відповідь очевидна - це онлайн освіту.

Онлайн освіту як в США, так і в інших країнах, розвивається дуже швидкими темпами. Якщо говорити про Америку, то згідно з дослідженням, проведеним Babson Survey Research Group, в 2012 році приблизно 6,7 мільйона студентів брали принаймні один онлайновий курс.

Все онлайнові освітні програми можна розділити на кілька груп. Це перш за все онлайнові курси, які можна брати в традиційних університетах. У цьому випадку вони зараховуються студенту точно також, як і традиційні класи, що проходять в аудиторіях.

Вартість таких курсів, як правило, така ж як і звичайних, тому студенти від онлайн навчання в фінансовому плані нічого не виграють. Інша справа, що вивчаючи класи через Інтернет, ви можете гнучко планувати свій час.

Інформація для тих, хто вивчає англійську: мовний центр Skyeng пропонує безкоштовне вступне заняття з англійської мови: http://skyeng.ru/go/usaconsult Якщо вам все сподобається, то при покупці перших занять ви отримаєте два уроки в подарунок по промо-коду ENGLISHSKYPE

Останнім часом виникли і стали бурхливо розвиватися чисто онлайнові університети і різні освітні програми. У ряді випадків, такі організації мають дуже потужну підтримку з боку освітнього і бізнес співтовариств, що дозволяє їм навчати студентів безкоштовно або за невеликі гроші.

Як приклад давайте розглянемо   University of the People Як приклад давайте розглянемо University of the People . Він був створений при потужної підтримки ряду провідних університетів, компаній і фондів, і має таких багатих спонсорів як Hewlett-Packard, Microsoft, Western Union і Intel.

Нещодавно University of the People був акредитований радою з дистанційного навчання, який є агентством Міністерства освіти США. University of the People Не бере гроші за навчання, але якщо ви хочете здати іспит і, відповідно, отримати диплом університету, то вам треба платити 100 доларів за кожен тест.

Погодьтеся, що це дуже невеликі гроші за можливість отримати освіту в хорошому американському університеті. Крім того, якщо ви йдете за знаннями і вам не потрібен диплом, ви дійсно вчитеся безкоштовно (вам тільки треба заплатити реєстраційний внесок від 10 до 50 доларів).

Окремо хочу сказати про   Coursera Окремо хочу сказати про Coursera . Це освітня компанія, яка надає можливість вчитися студентам різних країн.

Важливо підкреслити, що Coursera співпрацює тільки з відомими університетами з хорошою репутацією. Наприклад, в США в число її партнерів входять Princeton, Brown, Yale та інші відомі університети.

На сьогоднішній день Coursera має договору про співпрацю з більш ніж 80 топовими університетами з усього світу і, відповідно, студенти можуть вчитися не тільки англійською, а й на своїх рідних мовах. У планах компанії запустити навчання і російською мовою.

Тут схема навчання подібна до University of the People. Якщо студент не хоче або не може оплатити навчання, то він не отримає сертифікат про закінчення курсів. У той же час такий студент має повний доступ до все матеріалами курсу, включаючи відео лекції і текстові допомоги.

До речі, вартість навчання дуже маленька - всього 49 доларів за один курс. Що ж стосується якості навчання - то воно на висоті. Я сам беру деякі курси американських університетів в Coursera і дуже задоволений їхньою якістю.

Треба додати важливу деталь, що як в Coursera, так і в University of the People передбачена система фінансової допомоги для студентів, які не можуть оплатити навчання.

Сподіваюся, що ця стаття допоможе вам вибрати найбільш оптимальний формат якісного і недорогого навчання. Успіхів!

Сподобалася стаття? Тоді порекомендуйте її вашим друзям і колегам і приєднуйтесь до мене на Facebook , LinkedIn , YouTube і Twitter .

Доларів на рік (навчання в чотирирічному університеті) не має можливості?
Сподобалася стаття?