Реклама
Реклама
Реклама

Харчовий контейнер з алюмінієвої фольги (касалетка, м'ясних)

  1. Переваги м'ясних.
  2. Конструктивні особливості алюмінієвих контейнерів.
  3. Який варіант алюмінієвого харчового контейнера краще вибрати

В умовах ХоРеКа, коли потрібно швидко і якісно приготувати безліч різноманітних страв, на допомогу рестораторам приходить харчова алюмінієва фольга. Контейнери з неї (інакше - м'ясних) можна використовувати не тільки в якості упаковки для різноманітних продуктів харчування, а й для зберігання, заморожування, приготування, розігрівання і транспортування страв. У нашому огляді ми зупинимося на тому, які бувають касалеткі, а також на особливостях їх вибору і використання.

Переваги м'ясних.

Універсальність використання - далеко не єдина їхня гідність: У порівнянні з традиційною тарою зі скла або пластику алюміній вигідно вирізняється своєю абсолютною безпекою для здоров'я людини:

Алюмінієві контейнери міцні - зовнішній вигляд продуктів харчування не постраждає при зберіганні і транспортуванні.

Вони екологічні - використані контейнери можна в повному обсязі переплавити.

Хороші термостійкі характеристики матеріалу - відмінна знахідка для будь-якого кулінара і кондитера. Прямо з морозильної камери можна відразу помістити форму в духову шафу, мікрохвильовку або електропіч без ризику її розтріскування, обвуглювання або деформації.

А завдяки високій теплопровідності матеріалу час заморожування, приготування і розігрівання їжі зменшується. При цьому їжа не пристає до стінок, тому що в процесі виробництва форми зсередини покриваються спеціальними харчовими маслами. Таке покриття також позбавляє від необхідності використовувати масло для приготування їжі, тому алюмінієві контейнери можна сміливо рекомендувати закладам, орієнтованим на дитячу цільову аудиторію або що пропонує своїм відвідувачам дієтичне меню.

Конструктивні особливості алюмінієвих контейнерів.

Конструктивні особливості алюмінієвих контейнерів

Найбільш хитромудра частина конструкції алюмінієвого контейнера - його бортик. Розрізняють ємності трьох типів - з L-бортом, G-бортом, гладкостінні. Для зберігання і транспортування їжі можна використовувати кришки. При необхідності упаковки продуктів рекомендується вибрати контейнер з L-бортом - борта цієї форми загинаються і фіксують алюмінієву або картонно-алюмінієву кришку, забезпечуючи надійність і безпеку страв при транспортуванні.

При необхідності упаковки продуктів рекомендується вибрати контейнер з L-бортом - борта цієї форми загинаються і фіксують алюмінієву або картонно-алюмінієву кришку, забезпечуючи надійність і безпеку страв при транспортуванні

Харчові контейнери з G-бортом не використовуються для упаковки. Якщо ж така потреба виникла, то для цього використовується спеціальний вид кришки, краї якої згинаються і закріплюються за борти форми. На відміну від L-контейнерів, кришки для G-бортів виготовляються тільки з алюмінію - картон в такій конструкції не забезпечить належну якість упаковки.

На відміну від L-контейнерів, кришки для G-бортів виготовляються тільки з алюмінію - картон в такій конструкції не забезпечить належну якість упаковки

У гладкостінних алюмінієвих формах замість кришок використовується харчова плівка. Підготовлені продукти герметично запаюється. Найчастіше такий вид упаковки використовують в мясоперерабативативающей галузі.

Який варіант алюмінієвого харчового контейнера краще вибрати

Який варіант алюмінієвого харчового контейнера краще вибрати

При виборі касалеткі крім конструкції бортика, враховують і характеристики, найбільш підходящими для певних страв. Так варіант "гриль" з ребристим дном і перфораціями дуже зручний для приготування м'яса або риби на грилі. Підноси різних форм і розмірів відмінно підійдуть для подачі овочів, фруктів, канапе, бутербродів. Стандартні форми - найбільш універсальна різновид, тут вирішальне значення за формою. Круглі контейнери традиційно "люблять" кондитерські цехи, а квадратні і прямокутні не «з'їдять" даремно корисний простір для зберігання і заморожування продуктів.

Касалеткі (ломістери) представлені в нашому магазині в розділі: « Контенери з харчової алюмінієвої фольги ».