Реклама
Реклама
Реклама

Алтайська порода

Алтайська порода коней є місцевої гірською породою Алтайська порода коней є місцевої гірською породою. Розлучалася, головним чином «в собі» до 1930 року. Під впливом різкого континентального клімату коні стали добре пристосовані до підніжного корму, відрізняються високою працездатністю. Після 1940 року почалася робота по поліпшенню породи. Алтайські коні були схрещені з англійськими і арабськими породами, далі помісі розводили «в собі». В результаті вийшли тварини, які мають унікальні робочими якостями. Також нові алтайські коні виявилися більшими і масивними в порівнянні зі «старим» типом, але при цьому вони також були не вибагливі в утриманні та годівлі. Також помісі алтайських коней використовували в схрещуванні з Російськими і Радянськими ваговозами для отримання молока і м'яса. Прийшов час, коли чистокровних коней майже не залишилося. Любителі породи зібрали їх разом, так і почалося чистопородное розведення алтайських коней.

Зовні це тварини з потужним корпусом, розвиненим крупом, короткими, але правильно поставленими кінцівками. Висота в холці близько 145 см, обхват грудей близько 170 см. Масти, як правило, руда, гніда, ворона, сіра. Набагато рідше зустрічаються тигрова і леопардовий забарвлення.

Алтайські коні прекрасно пристосовані до цілорічного утримання на пасовищах, добре себе почувають харчуючись тільки пашею, прекрасно переносять високу і низьку температури. Сильні і витривалі вони надовго стали бажаними гостями в будь-якому господарстві.