Реклама
Реклама
Реклама

Mystery Manor - Загадковий будинок на iPad

  1. Поради для початку гри
  2. Ретельно вивчіть всі можливості гри
  3. Використовуйте гру для поліпшення пам'яті
  4. Проходження гри Загадковий будинок
  5. Досягнення теж важливі
  6. Друзі в грі Загадковий будинок
  7. Як додавати друзів?
  8. Професії в загадковому будинку
  9. Колекції в грі «Загадковий будинок»
  10. Предмети для зарядки колекцій
  11. Поради по грі коротким рядком:
  12. Плюси гри:
  13. Мінуси гри:

От є у людей пристрасть до накопичення От є у людей пристрасть до накопичення. Купономанія, плюшкінізм, шопоголізм і все таке інше. Кажуть, що причина всього цього - незадоволений інстинкт збирача у жінок і мисливця у чоловіків. Знаєте, я завжди думала, що захищена від подібних пристрастей. Але ж ні, мене захопила одна пристрасть (ну так, швидше за пристрасть) - пристрасть до колекціонування. Мммм, точніше до збору колекцій в «загадковому будинку».

Ніколи не думала, що буду проводити в грі величезна кількість часу тільки для того щоб знайти чергову річ для колекції «Бачення майбутнього» або там «Мистецтво ікебани». Ця пристрасть так мене захопила, що я постійно відкладала написання цього огляду ...

Ось зберу колекцію, пройду завдання, отримаю новий рівень, зроблю класні скріншоти і тоді почну писати. Ага, як же. Потім хотілося пройти ще одне завдання, зібрати артефакт і відкрити 51-ую кімнату ...

Але мабуть всьому свій час, так що дійшовши до 57 рівня я таки зібралася з силами і зробила це. У статті я дам кілька порад для початківців і поділюся своєю думкою про гру. Граю в цю гру вже більше півроку, стаття вийшла досить об'ємною.

Поради для початку гри

Прочитайте історію загадкового будинку

Коли я почала грати в Mystery Manor в перший раз, то не читала нічого, я навіть репліки героїв пропускала. Саме тому я і не перейнялася грою. Мені здавалося, що ігровий процес нудний і одноманітний (ну що цікавого в тому, щоб бродити по кімнатах і шукати одні й ті ж предмети?).

Виявилося, що не все так просто - у будинку є своя історія. І у вашої появи в ньому теж. Обов'язково загляньте в Інформацію та виберіть вкладку Часті запитання, щоб прочитати про сюжет гри (там же є дуже докладна інформація з усіх питань, пов'язаних з проходженням гри):

Обов'язково загляньте в Інформацію та виберіть вкладку Часті запитання, щоб прочитати про сюжет гри (там же є дуже докладна інформація з усіх питань, пов'язаних з проходженням гри):

Потім я вже стала грати, представляючи, що я і правда перебуваю в якомусь дуже загадковому будинку. Ми іноді так з Димкой граємо насправді: гуляємо, наприклад, по ранковому Бангкоку і представляємо, що ми в ньому вперше. Або взагалі ми інопланетяни - тільки що спустилися на Землю і вивчаємо місцеву флору і фауну. Перехожі, квіти в діжках, машини, торговці - все це таке цікаве і загадкове.

Ретельно вивчіть всі можливості гри

Game Insight славиться тим, що створює заплутані і дуже мудровані гри. Ось чому я так і не спромоглася написати огляд інший їхньої гри My Clinic - я просто-напросто не розібралася в усіх її можливостях. Гра не захопила мене настільки, щоб я хотіла з нею розбиратися. А ось Загадковий будинок захопив. І вас захопить, я більше ніж впевнена. :)

Звичайно, гра на любителя, але якщо ви дісталися до 5-7 рівня, то дійдете і до 20 - адже далі буде ще цікавіше.

Отже, перед нами загадковий будинок. Ось його кімнати:

Можна зазирнути до будь-якої кімнати. Для дослідження тієї чи іншої кімнати знадобиться деякий кількість енергії (поновлюється досить повільно), а також деякі додаткові речі (не для всіх кімнат):

Зате в нагороду дають очки досвіду і монети. Ну, і якщо вам пощастить, то ви зможете знайти в кімнаті колекційний предмет. Давайте заглянемо в мою улюблену кімнату - вітальню:

Це найперша доступна кімната в грі (в інші потрібно отримувати доступ, виконуючи завдання), але я чомусь полюбила саме її.

Дослідити кімнату можна в декількох режимах:

  • слова - дається список предметів, які треба відшукати
  • силуети - шукаємо предмети по силуетах об'єктів
  • ніч - в кімнаті темно, доступний тільки гурток світла (як від ліхтаря)

Також в кімнати частенько залітають всілякі феномени. Їх можна прогнати за допомогою спеціальних предметів або досліджувати кімнату, витративши трохи більшу кількість енергії. Детальніше про феномени можна прочитати в Часті запитання. Мій улюблений феномен - НЛО. У цьому випадку кімната постає в дзеркальному відображенні. Порівняйте минулий скріншот з вітальні з цим (ось на що інопланетяни здатні!):

При наступному заході в кімнату предмети поміняють своє місце розташування, а також (іноді) колір і розмір. Дивіться уважно: наприклад, корабель може стати частиною картини, оселитися на обкладинці журналу або замаскуватися під статуетку ...

Якщо тапа куди попало, дадуть штраф - мінус 5 секунд:

Якщо тапа куди попало, дадуть штраф - мінус 5 секунд:

Для більш швидкого (час то обмежена) і вдалого пошуку можна використовувати інструменти: компаси, ліхтарі, указки, бомби і т.д. А ще з собою в кімнату можна взяти одного з бродять по окрузі друзів. Це дасть деякі бонуси (залежить від професії одного, про них нижче).

Сам процес відкриття нових кімнат досить незвичайний: в якусь кімнату досить купити ключ (а значить потрібно накопичити потрібну суму грошей), а в якусь зібрати бур з великої кількості предметів (доведеться жебракувати у друзів):

Як я вже писала, енергія відновлюється дуже повільно (допомагають лише амулети і артефакти, ну або покупка енергії за кристали), зате при досягненні нового рівня енергія заповнюється, а до її максимального значення додається 10:

Використовуйте гру для поліпшення пам'яті

Грати заради досягнення нових рівнів не так цікаво, ніж винести з ігрового процесу користь. Я останнім часом граю так: 3-4 секунди оглядаюся в кімнаті, 1-2 секунди вивчаю список того, що потрібно знайти. Потім за 1-2 секунди знаходжу все 4-5 потрібних предмета, знову вивчаю список і т.п.

Як варіант, використовуйте гру для розвитку інтуїції. Як правило, предмети в кімнаті можуть перебувати в 4-5 різних місцях. В якому саме на цей раз? Ось це ви і спробуйте з'ясувати за допомогою інтуїції - в яку частину екрану вас тягне найсильніше?

Проходження гри Загадковий будинок

Поради для гравців: як заробити гроші, окуляри досвіду і кристали

Не можу сказати, що я вивчила всі можливості гри, але деякі поради дати все ж можу. Вони допоможуть вам заробити побільше грошей і кристалів.

Не поспішайте проганяти монстрів, шастають навколо будинку

Навколо вашого загадкового будинку будуть постійно ошиватися не менше загадкові монстрики. Наприклад, всякі снетчіни. Для того щоб їх прогнати, потрібно обзавестися зброєю (ухокрути бояться новорічних хлопавок, а злодюги іграшкових пістолетів). На самому початку я намагалася проганяти всіх монстрів, але вони все одно з'являлися. :) Вже краще їх проганяти, коли вам дають відповідне завдання. Ось тоді можна купити зброю (якщо ви його не знайшли в кімнатах в достатній кількості).

За взаємодію з монстрами і іншими істотами дають нагороду: окуляри досвіду, гроші і різні предмети. Так, за снетчінов дають 50 очок досвіду. Я зазвичай починаю полювання на снетчінов, коли до завершення рівня потрібно зовсім небагато очок досвіду, а енергія для пошуку в кімнатах на нулі. Варто позбутися кількох монстрів і ура - новий рівень узятий, енергія повністю відновлена ​​- можна грати далі. Якщо у вашому будинку немає монстриков, загляньте в гості до друзів і попрогоняйте їх там.

Досягнення теж важливі

В одному з недавніх оновлень в гру додали досягнення. Мені це справа дуже сподобалося. За взяття будь-якого досягнення дають хороші бонуси (предмети, скрині з інструментами і т.п.). Поставте мету взяти досягнення - так грати ще цікавіше:

Друзі в грі Загадковий будинок

Чим більше у вас буде друзів - тим краще. Ходіть в гості до друзів частіше. За відвідування кожного друга (точніше не за кожного, а за кількість друзів рівне вашому рівню репутації) ви отримуєте подарунки: 50 очок досвіду, 100 монет і деякі бонуси. Наприклад, я сьогодні зайшла в гості до одного (до нашої постійної читачки Наталії, яка ховається за милим ніком n71. Наталя, привіт!) І отримала крім бонусу і монет ще й рунние камені і батарейку:

Також допомагати друзям потрібно для виконання деяких завдань (деякі предмети можна знайти тільки таким способом).

Допомагаючи друзям ви покращуєте свій рівень репутації. А з підвищенням рівня репутації зростає число дій, які можна здійснювати в гостях у друзів. Ось ці дві дії (на їх виконання витрачається не енергія, а сила, яка, втім, теж відновлюється досить повільно):

  • розбудити помічників
  • залишити підказку в кімнаті (при пошуку в цій кімнаті один отримає бонус у відповідності з вашою професією)

Також ви можете обмінюватися з будь-якими істотами, які бродять навколо будинку вашого друга. Я частенько так роблю: наприклад, мені потрібно обмінятися з циганкою або поганяти певних снетчінов - я йду до одного з рівнем нижче 20-го, тому що в моєму будинку таких істот вже немає.

Ну, і звичайно ж, друзям можна (а точніше потрібно) дарувати подарунки. Найкраще це робити, знаходячись у них в гостях. Так ви зможете побачити список речей, які один хоче найбільше отримати в подарунок. У правому верхньому куті кожної іконки - кількість предметів, яке у вас вже є і які ви відповідно можете подарувати (стосується колекційних предметів, звичайні даруються не з вашого «кишені»).

У правому верхньому куті кожної іконки - кількість предметів, яке у вас вже є і які ви відповідно можете подарувати (стосується колекційних предметів, звичайні даруються не з вашого «кишені»)

Всього за добу можна подарувати 50 звичайних та 10 колекційних предметів. Я намагаюся подарувати весь свій ліміт, тому що у відповідь приходять подяки подарунки - це можуть бути колекційні предмети (найчастіше ті, які у мене вже є у великій кількості, але все ж) або інструменти-помічники.

Як додавати друзів?

За додавання одного з його промо-коду вам дадуть подарунок (від 1 до 5 кристалів). Правда, є одне але - в добу такий код можуть ввести тільки 3 людини ... Дізнатися ваш код можна на вкладці Друзі - Сервіси - Запрошення код. Ось, наприклад, мій код 592e23:

Код одного можна ввести в тій же вкладці в розділі Запрошення від друга. Залишайте свої коди в коментарях - будемо дружити.

АП від 27.08.2012 року: Якийсь час френд-коди були не доступні, а тепер вони знову працюють, але не дають кристалів. Так що додавайтеся в друзі.

Також ви можете додавати гравців, які вам пропонує гра у вкладці Додати:

Також ви можете додавати гравців, які вам пропонує гра у вкладці Додати:

Ну і не забувайте самі приймати запрошення дружби від інших гравців:

Ну і не забувайте самі приймати запрошення дружби від інших гравців:

Професії в загадковому будинку

Всі персонажі гравців мають ту чи іншу професію (призначається випадково). Наприклад, коли N71 залишає підказку в одній з моєї кімнат, мені за це дається плюс 15% до отриманого досвіду. А якщо я беру її з собою в дослідження, то також отримую бонус до досвіду. Персонаж може бути банкіром (плюс до монетам), вченим (плюс до досвіду) або слідопитом (плюс до ймовірності виявлення в кімнаті предмета).

Колекції в грі «Загадковий будинок»

збір колекцій

Коли ви зберете всі необхідні предмети в колекції, то зможете її зарядити і отримати бонус. Це можуть бути гроші, інструменти, енергія (наприклад, чашка кави або сендвіч, які відновлюють енергію), окуляри досвіду або амулети. Крім бонусів Ви отримаєте певний предмет, який знадобиться для виконання завдань або зарядки артефактів (про них нижче).

Предмети для зарядки колекцій

Ах, якби все було так просто ... Мало просто зібрати колекцію, потрібно ще мати спеціальні предмети для її зарядки. Ось, наприклад, коней у мене накопичилося для зарядки 26 колекцій, але предметів для зарядки не вистачає:

Найчастіші предмети, які вам будуть потрібні для зарядки колекцій в загадковому будинку це Ваза Клейна і Бант Мебіуса.

Народна мудрість: якщо ви не знаєте, що подарувати другу - даруєте Вазу Клейна. Рано чи пізно вона стане йому в нагоді. :)

Предмети, необхідні для зарядки колекцій, можна знаходити в кімнатах, при обмінах з істотами або просити в подарунок у друзів. Спочатку я соромилася жебракувати у друзів, але побачивши, що вони просити у мене не соромляться, теж стала активно просити про подарунки.

Для того щоб попросити друга надіслати потрібний предмет, потрібно натиснути під предметом на кнопку Попросити, а потім вибрати одного.

Для того щоб попросити друга надіслати потрібний предмет, потрібно натиснути під предметом на кнопку Попросити, а потім вибрати одного

Також можна натиснути на зелений плюсик в правому кутку поряд з предметом - тоді він додасться в ваш список бажань. Не забувайте міняти предмети в списках бажаних. А то я якось забула прибрати зі списку порцелянову чашку. Мені їх надарували цілу купу. :)

Майте на увазі, що деякі предмети можна дарувати тільки після досягнення певного рівня. Наприклад, мені часто приходять запити на подарунки, але я не можу їх виконати, тому що мій рівень не достатній. Всі запити про подарунки приходять на стіну:

Тому не зайвим обзавестися парочкою просунутих друзів, рівень яких вище 100. :)

артефакти

Коли ви зарядіть певні колекції, з подарункових предметів можна зарядити артефакт - він діє як амулет протягом декількох годин і дає будь-якої бонус. Наприклад, зарядивши артефакт Рука Мідаса ви отримаєте плюс 50% до прибутку на 6 годин (а також 30 золотих підков, які знадобляться для обміну з циганами):

Не забувайте заглядати в розділ з артефактами - корисна штука.

Поради по грі коротким рядком:

1. Комбінуйте інструменти - наприклад, ліхтар і уповільнення (равлика)

2. Просіть подарунки у друзів потрібного рівня (у друзів, рівень яких менше 30 просите речі, необхідні для зарядок колекцій - наприклад, бант Мебіуса або вазу Клейна, а у друзів, рівень яких вище просите подарунки для відкриття лабораторії і океанічної).

3.

Плюси гри:

Оскільки я вже досить довго граю в Загадковий будинок, то не можу не відзначити, що вона постійно оновлюється. Щомісяця додаються нові завдання, акції і всякі цікавинки. Наприклад, в сьогоднішньому оновленні постало завдання з пошуку таємничого острова:

Подобається, що гра дуже реалістична (навіть не дивлячись на будь-яких монстрів і дивні завдання). Все-все кімнати зроблені дуже якісно. Наприклад, перебуваючи в кімнаті сакур видно шматочок японського саду, в який теж можна зайти:

В цілому гра дуже захоплююча. Але, повторюся, мене більше захоплюються не Hidden Objects (пошук предметів), а збір колекцій.

Мінуси гри:

Оскільки сама гра безкоштовна, але розробники зацікавлені в отриманні прибутку - багато предметів можна купити тільки за кристали. Самі кристали можна заробити тільки підвищуючи свій ігровий рівень (за кожен рівень дається 5 кристалів) і додаючи друзів по промо-кодами.

Однак, не це є мінусом гри. Мені, наприклад, не сподобалося, що ціни на предмети періодично змінюються (без всяких повідомлень). Я звикла купувати указки (інструмент для пошуку в кімнатах) за золото, а після поновлення вони раптом різко подорожчали ... Тепер інструменти можна купити тільки за кристалики.

Тепер інструменти можна купити тільки за кристалики

Правда, їх також можна отримувати в подарунок (приходять як відповідні подарунки на знак вдячності).

Ну, і звичайно, у мене є претензії по інтерфейсу і зручності гри. Наприклад, взяти ті ж подарунки. Ну, якщо не можна дарувати певний предмет до 65 рівня, то чому б не зробити так, щоб просити цей предмет можна було тільки у гравців, чий рівень вище 65? Навіщо мені спамити всіх друзів проханням про подарунок, якщо вони зможуть її виконати?

Глюки в грі ... Я з таким не зустрічалася, але у відгуках до програми часто скаржаться на глюки додатки. Єдине, до чого я можу причепитися - це до того, що сервер гри не завжди відповідає, тобто зайти в гості до друзів або подарувати їм подарунок у цей момент не можна.

Відео (трохи подарунків, колекцій і гадальні):

Висновок: на даний момент це моя улюблена гра-тамагочі. :) Заходжу в неї підняти собі настрій.

Уф, написала таки огляд. Якщо я щось упустила або вам щось не зрозуміло, не соромтеся - пишіть в коментарях. :)

АП: Зібрала френд-коди з коментарів. Наводжу їх всі разом (напевно, комусь знадобляться). Якщо код вже використаний 3 рази на добу - він спрацює тільки на наступний день:

Tintina cbd4е2
Sta 4f83a1
MariP с9d008
люка 4a5b19
Met abcab9
volare ce2670
Rina 797f8a
Milelita c850f6
Silvery bb78c1
Oксана Obe652
ирина 865с96
Юлія c021cf
Юля 2ba7da
Оля 25864a
pDim d6139b
Orinat 1603af
Діана a23670
Cherry c13f77
Kostya 9с443d
Катерина 740с77

Гра мене так захопила, що я не помітила навіть, як добралася до 100-го рівня. Пропоную ділитися секретами проходження гри на нашому форумі, я зробила спеціальний розділ по Загадковому дому .

Ну що цікавого в тому, щоб бродити по кімнатах і шукати одні й ті ж предмети?
В якому саме на цей раз?
Ось це ви і спробуйте з'ясувати за допомогою інтуїції - в яку частину екрану вас тягне найсильніше?
Як додавати друзів?
Ну, якщо не можна дарувати певний предмет до 65 рівня, то чому б не зробити так, щоб просити цей предмет можна було тільки у гравців, чий рівень вище 65?
Навіщо мені спамити всіх друзів проханням про подарунок, якщо вони зможуть її виконати?