Реклама
Реклама
Реклама

Провезення алкоголю в літаку: митні правила і норми в 2019 році

  1. Спиртне в ручній поклажі
  2. Алкоголь з Duty Free
  3. Алкоголь в багажі
  4. Розпивання спиртного в салоні літака
  5. Скільки коштує алкоголь на борту?
  6. Чи входить алкоголь в меню?
  7. Скільки алкоголю можна вивезти і ввезти в різні країни
  8. Як правильно упакувати
  9. Як уникнути неприємних ситуацій
  10. При перевищенні багажу
  11. При перевищенні норм
  12. Штрафні санкції та конфіскація

Один з найпопулярніших «сувенірів» з-за кордону і Duty Free - алкогольна продукція Один з найпопулярніших «сувенірів» з-за кордону і Duty Free - алкогольна продукція. Завжди приємно привезти з подорожі хороше вино або терпкий коньяк. Однак для багатьох поціновувачів стає неприємним сюрпризом конфіскація товару на огляді. Як авіакомпанії регулюють провезення спиртного і чи можна проносити алкоголь в літак?

Провезення алкоголю в літаку дозволений. Норми змінюються в залежності від пункту призначення, авіаперевізника. Так, на внутрішніх рейсах діє російське законодавство. Зарубіжні перельоти вимагають дотримання правил країни прямування.

Спиртне в ручній поклажі

Для всіх видів рідин є обмеження по проносу на борт об'ємом не більше 100 ml в кожній ємності, в тому числі алкоголю. Мається на увазі місткість флакона, але не сама рідина. Загальний обсяг не повинен перевищувати 1 літр на одного пасажира. Відповідно, можна провезти не більше 10 флаконів по 100 мл. Орієнтуйтеся на це правило, якщо купуєте спиртовмісні напої в якості невеликих сувенірів.

У 2007 році Міністерством Транспортного повідомлення були прийняті правила проведення передпольотного і послеполетного огляду. Згідно з документом, дозволено провозити алкогольну продукцію міцністю від 24% до 70% в зареєстрованому багажі. Іншими словами, можливість пронести напої такої фортеці в салон виключені. Враховуйте це при використанні внутрішніх рейсів.

З норми проносу в якості ручної поклажі напоїв обсягом 100 мл є виняток - покупка товарів в DutyFree.

Алкоголь з Duty Free

При покупці продукції в зоні вільної безмитної торгівлі вимоги менш суворі. Дозволено брати на борт спиртне, відповідний параметрам:

  • пляшки з об'ємом, що перевищує 100 мл;
  • наявність заводської упаковки, фірмового значка магазину;

Порада! Вибираючи алкогольні напої в дьюті фрі, чи не превисьте допустимий обсяг ручної поклажі.

Скільки можна взяти пляшок на борт з дьюті фрі, якщо велика кількість вписується в норми ручної поклажі? Тут діє обмеження конкретної країни. Якщо пасажир повертається в Росію, допустимо провезти на борту до трьох літрів алкоголю. Відповідно, це 2-3 пляшки.

Важливо! Не можна розкривати пакет або упаковку від алкоголю до закінчення польоту.

Якщо маршрут передбачає одну або кілька пересадок, враховуйте наступну норму: алкоголь, куплений поза зоною шенгенської угоди, при її перетині вилучається з ручної поклажі і передається в багажне відділення.

Ті ж правила діють в Сполучених Штатах. Дозволяється провозити алкоголь на борту лише той, що куплений в американській зоні дьюті фрі.

Якщо Ви купуєте квиток на лоукостер слід звертати увагу на умови провезення ручної поклажі для покупок із зони безмитної торгівлі. Наприклад, на міжнародних рейсах компанії «Перемога» потрібно заплатити за пакет з магазину аеропорту при посадці. Такі ж правила можуть діяти при покупці по промо-тарифу.

У дьюті фрі можна купити алкогольну продукцію виключно на міжнародних рейсах. Для російських рейсів магазинів немає.

Звертайте увагу на збереження упаковки до кінця польоту. В іншому випадку після приземлення можуть взяти штраф.

Алкоголь в багажі

На 2019 рік на провезення даної продукції у внутрішніх рейсах накладаються наступні вимоги:

  1. Заборонено провезення алкоголю з міцністю більше 70%. Наприклад, абсент, самогон, «Everclear»;
  2. Напої з процентним вмістом алкоголю від 24 до 70% дозволені в обсягах, що не перевищують 5 літрів на людину;
  3. Алкогольну продукцію міцністю менше 24% можна провозити без обмежень за винятком вікових. У Росії дозволений провезення після досягнення 21 року.

Правила міжнародних перельотів будуть залежати від кожної конкретної країни. У ряді країн ввезення спиртовмісних напоїв під суворою забороною. Можна виділити найбільш часто зустрічаються правила. Наприклад, для Євросоюзу дозволено провозити:

  • 1L напою до 70 градусів;
  • 2L * 22 градуси фортеці;
  • 4L винних напоїв;
  • до 16L пива.

Кожна пляшка, упакована в багаж, повинна бути окремо загорнута, а також мати відповідні етикетки, акцизи і маркування. Заборонено провезення алкоголю, зробленого в домашніх умовах або алкоголь, налитий в сторонні від виробника тари.

Важливо! Батькам заборонено провозити алкоголь в дитячому багажі.

Розпивання спиртного в салоні літака

Немає однозначної відповіді чи можна пити алкоголь в літаку, оскільки все залежить від авіакомпанії, яка здійснює перевезення. У деяких компаній введений строгий сухий закон, для інших дозволено за умови покупки напоїв у бортпровідника. При цьому сухий закон носить рекомендаційний характер. Ніхто не оштрафує пасажира, якщо він непомітно випив трохи спиртного і заснув. Санкції застосовують до пасажирів, які надають буйне і неадекватна поведінка.

Регламент більшості авіаперевізників допускає зняття з рейсу пасажира, чия поведінка виходило за рамки нормального, і спостерігалося яскраво виражене алкогольне сп'яніння. При загрозі життю і здоров'ю інших пасажирів дебошира можуть залишити в найближчому аеропорту.

У компанії «Аерофлот» можна скористатися баром, який пропонує стюардеса, але лише на рейсах, встановлених авіакомпанією. Майте на увазі, що бар не має багатством смаку і вибору.

На свій розсуд співробітники екіпажу можуть заборонити конкретному пасажиру купувати алкогольну продукцію в польоті.

Скільки коштує алкоголь на борту?

Найчастіше пасажирам пропонується продукція, придбана авіакомпанією в магазинах дьюті фрі, тому і вартість алкоголю буде приблизно дорівнює тій же, що і в зоні безмитної торгівлі.

приклади:

  • лікер Шеріданс, 1L. Вартість в межах 25 доларів;
  • чеська лікер «Becherovka Original» - 12 $.

Чи входить алкоголь в меню?

Залежно від категорії купленого квитка в вартість може входити невелика кількість алкогольної продукції. Для категорії економ найімовірніше запропонують пиво об'ємом 0,33 л. У бізнес-класі і першому класі пасажиру подадуть будь-який спиртний напій обсягом до 250 мл.

Скільки алкоголю можна вивезти і ввезти в різні країни

Параметри ввезення алкогольної продукції в різні країни:

ДержаваКількість, фортеця

Туреччина 1 L - міцного, 2 пляшки вина Єгипет, Таїланд, Сінгапур 1 L Туніс 1 шт. Кіпр 1 літр понад 22 градусів, 2л. до 22%, 4 лтр. вина, 16 лтр. пива Абу-Дабі, Дубай 4L Україна До семи літрів міцністю менше 24 градуса, 1 літр міцного (горілка, коньяк) Німеччина 2 літри до 22%, 1 L високої міцності Фінляндія 4L вина, до 16 лтр. пива, 1 літр міцних напоїв Білорусія, Казахстан Загальний обсяг не повинен перевищити 3 літри на пасажира Китай До 1,5 л. Фортеця не має значення Балі, Індія До 2 л будь-якої міцності Шрі-Ланка 1,5 L міцних напоїв, 2 пляшки винних напоїв по 700ml

Для вивозу продукції слід орієнтуватися на закони держави, до якої направляється громадянин. Якщо це Росія - діє обмеження на ввезення не більш 3-х літрів на одного пасажира.

Порада! Уточнюйте митні правила і законодавство, що цікавить країни, здійснюючи міжнародні рейси.

Інформація доступна у туристичних операторів, Представництв країни, авіакомпаній, у яких пасажир купував квиток.

Як правильно упакувати

Серед авіакомпаній немає встановлених норм для упаковки провозимого спиртного Серед авіакомпаній немає встановлених норм для упаковки провозимого спиртного. Головне правило - зберегти цілісність пляшки, тому дотримуйтеся наступних рекомендацій:

  • Не ставте в валізі або сумці поруч з пляшкою тверді і важкі предмети;
  • , не кладіть пляшки поруч один з одним, упаковуйте між тарамі одяг і м'які речі;
  • при положенні пляшок біля стінок валізи є ризик розбити тари при транспортуванні: вони будуть заглиблюватися при русі;
  • м'які спортивні сумки не є надійним сховищем, краще використовувати валізи з твердими стінками.

Як уникнути неприємних ситуацій

Не рекомендується вживати спиртні напої під час проведення авіаперельотів через шкоди здоров'ю. Високий атмосферний тиск сприяє швидкому сп'янінню, після чого може настати кисневе голодування. Шкода, що наноситься алкоголем, при перельоті зростає в 2-3 рази. Також пасажир ризикує зіткнутися з уповільненням дихання, тому слід заздалегідь оцінити ризики.

Багато мандрівники перебувають у впевненості, що головне пройти огляд при виїзді з країни. Вони вважають, що після приземлення ніхто не буде перевіряти вміст сумок і валіз. Це міф. Ряд країн, таких як Об'єднані Арабські Емірати, Саудівська Аравія і Мальдіви перевіряють багаж на в'їзді, контролюючи митні правила своєї країни. У цих країнах заборонено ввезення алкоголю будь-якої міцності.

При перевищенні багажу

Трапляється, пасажир не розрахував покупки алкоголю, перевищивши допустимі норми до провезення багажу. Які правила діють в цьому випадку?

За надмірну вагу будь-авіаперевізник стягує додаткову плату в розмірі 1,5% від вартості квитка за кожен зайвий кілограм.

Приклад: вартість квитка дорівнює 500 EUR. У цьому випадку за 1 кг перевищення норми пасажир заплатить 7,5 євро.

При перевищенні норм

Як регулюється авіакомпаніями перевищення при покупці спиртовмісних напоїв? Існує єдина ставка розміром 10 EUR за кожен літр алкоголю, що виходить за кордон трьох літрів на людину.

Приклад: пасажир купив за кордоном 2 пляшки алкоголю по 2 літри кожна, після чого докупив в дьюті фрі 3 літри алкоголю. У цій ситуації безмитно можна провести лише 3 літри, так як загальний обсяг напоїв, 5 літрів, перевищує допустимі норми. Доведеться заплатити додаткове мито. Зверніть увагу, що міра стосується ввезення продукції.

Що робити, якщо пасажир провозить більше трьох літрів алкоголю? Необхідно заповнити митну декларацію. У ній вказується алкоголь, який людина має намір ввезти в країну. Далі документ віддається співробітнику митниці. Якщо в аеропорту діє система зеленого і червоного коридору, обов'язково відвідування червоного перед рейсом.

Штрафні санкції та конфіскація

Що відбувається, якщо співробітники зафіксували перевищення обсягу алкогольної продукції? Міра впливу за умисний відмова в декларуванні передбачена статтею 16.2 Кодексу РФ про адміністративні правопорушення.

Згідно з першою частиною статті невиконання законодавства карається накладенням штрафу в розмірі від ½ до 2-кратного розміру від ціни товарів, які мав намір провезти порушник. Також співробітники митної служби має право конфіскувати зайву продукцію.

Щоб уникнути подібних запобіжних заходів рекомендується заздалегідь заповнити необхідні документи в аеропорту на надлишки продукції.

Шановні відвідувачі сайту Aviawiki! Ваших питань стало так багато, що, на жаль, у наших фахівців не завжди є час відповісти на всі. Нагадаємо, що ми відповідаємо на питання абсолютно безкоштовно і в порядку черги. Однак у вас є можливість гарантовано отримати оперативну відповідь за символічну суму.

Чи входить алкоголь в меню?
Як авіакомпанії регулюють провезення спиртного і чи можна проносити алкоголь в літак?
Скільки можна взяти пляшок на борт з дьюті фрі, якщо велика кількість вписується в норми ручної поклажі?
Скільки коштує алкоголь на борту?
Чи входить алкоголь в меню?
Які правила діють в цьому випадку?
Що робити, якщо пасажир провозить більше трьох літрів алкоголю?