Реклама
Реклама
Реклама

Правила провозу багажу на літаку. Що можна і що не можна провозити на борту | Інформаційно-довідковий портал Білорусі - interfax.by

  1. Правила провозу багажу на літаку. Що можна і що не можна провозити на борту Бувалі мандрівники знають:...
  2. Правила провозу багажу на літаку. Що можна і що не можна провозити на борту

Правила провозу багажу на літаку. Що можна і що не можна провозити на борту

Бувалі мандрівники знають: укладання валіз скидається на мистецтво, осягати яке можна все життя. Особливо якщо врахувати мінливі митні правила. Одна справа - розкласти по сумках все, що вам може знадобитися в поїздці. Але не менш важливо знати, що можна брати з собою, а що не можна. оглядач порталу www.interfax.by , Відправляючись у відпустку, з'ясувала в авіакомпанії, що дозволено приватній особі провозити в своєму багажі на борту літака.

Ручна поклажа

Правила провозу багажу визначаються авіакомпанією й можуть бути різними Правила провозу багажу визначаються авіакомпанією й можуть бути різними. Вирушаючи в дорогу, уточнюйте подробиці при покупці квитка, звертайтеся в колл-центр при його наявності або вивчайте інформацію, розміщену на сайті перевізника.

Як розповіли оглядачеві www.interfax.by консультанти з airBaltic, для дотримання загальної безпеки і зручності кожен пасажир може взяти з собою:

  • 2 місця ручної поклажі (бізнес-клас);
  • 1 місце ручної поклажі вагою не більше 8 кг (економ-клас).

Загальні розміри ручної поклажі не повинні перевищувати 50 х 50 х 100 см. Ручну поклажу потрібно помістити під бачення впередістоящего крісла або на полицю над власним кріслом.

Пасажири з обмеженими фізичними можливостями можуть провозити в салоні літака додаткові пристрої за умови, що не будуть порушені правила безпеки.

що здається багаж

Пасажирам бізнес-класу безкоштовно дозволено провозити не більше 3 місць здається багажу загальною вагою до 30 кг. Економ-клас передбачає безкоштовне перевезення не більше 1 місця здається багажу загальною вагою до 20 кг.

Якщо ви летите з немовлям (до 2 років) на руках, то можете безкоштовно провозити ще одне місце здається багажу вагою до 10 кг і одну повністю складну коляску, яка не включається в загальну норму багажу.

Інвалідне крісло, якщо воно необхідне для пересування пасажира, провозиться без додаткової плати.

Норма здається багажу для декількох пасажирів, що летять разом (наприклад, сім'єю), не підсумовується. Якщо вага вашого багажу буде перевищувати встановлену норму, необхідно додатково заплатити EUR 15 за 1 кг за кожний польотний сегмент. Якщо параметри здається багажу перевищують встановлену норму за кількістю і за вагою, будуть застосовані обидві виплати.

Категорично заборонено

Збираючись в дорогу, вивчіть перелік предметів, в принципі заборонених до перевезення авіатранспортом (наприклад, ртуть, вибухові і радіоактивні речовини) Збираючись в дорогу, вивчіть перелік предметів, в принципі заборонених до перевезення авіатранспортом (наприклад, ртуть, вибухові і радіоактивні речовини). Списки доступні на сайтах авіакомпаній, в авіакасах і в аеропортах.

Ви не провезе ні в якому вигляді - ні в ручній поклажі, ні в багажі:

  • гази (стислі, зріджені, займисті, не займисті, отруйні) - наприклад, балони для газових пальників, пропан, бутан, рідкий азот, газові балони зі стисненим газом, балони для підводного плавання, аерозолі;
  • їдкі і корозійні речовини - кислоти, луги, батареї з рідинними елементами, ртуть і ртутно-містять прилади;
  • вибухові предмети - феєрверки, сигнальні ракети, пістолети і іншу вогнепальну зброю, боєприпаси, включаючи порожні гільзи і детонатори;
  • легкозаймисті рідини та тверді речовини - сірники, запальнички, рідина для заправки запальничок, фарби, розчинники, інші легкозаймисті речовини і предмети, мимовільно займається речовини, речовини, які при контакті з водою виділяють вогненебезпечні гази;
  • радіоактивні речовини;
  • портфелі і валізи-сейфи з вбудованою сигналізацією, з вбудованими літієвими батареями і / або піротехнічними матеріалами;
  • окислюються речовини - такі як відбілюючий порошок і пероксиди;
  • отруйні (токсичні) і інфекційні речовини - такі як засоби від комах, гербіциди, матеріали з живими вірусами;
  • інші небезпечні предмети.

Візьміть з собою

Ви не повинні здавати в багаж крихкі предмети, наприклад окуляри, а також продукти харчування, що швидко псуються.

Предмети особливої ​​цінності теж краще перевозити в ручній поклажі. Зокрема, мова йде про гроші і ключах, документах, що засвідчують особу, цінних і ділових паперах, коштовностях і ін.

Віолончель, інші музичні інструменти і тендітні предмети можуть бути прийняті до перевезення в салоні, при цьому їх поміщають в крісло поряд з пасажиром. Максимальна вага предмета не повинен перевищувати 32 кг, а загальні розміри повинні відповідати наступним нормам:

  • віолончель 35 х 50 х 150 см (рейс на Boeing) або 35 х 40 х 135 см (рейс на Fokker);
  • інші предмети 43 х 45 х 95 см (рейс на Boeing) або 42 х 43 х 85 см (рейс на Fokker).

Квитки для віолончелі, інших музичних інструментів і тендітних предметів можна придбати тільки в квиткових касах airBaltic і в туристичних агентствах і тільки разом з дорослим пасажирським квитком. Віолончель з дорослим пасажирським квитком, заброньованим через Інтернет, не буде прийнята до перевезення.

Невеликі тендітні предмети, яким не потрібно додаткового місця, можуть бути прийняті до перевезення як додаткова ручна поклажа з окремою оплатою в EUR 30 (при покупці на сайті авіакомпанії airBaltic) або EUR 40 (в інших місцях продажів, наприклад, агентства або квиткові каси) за переліт в один кінець. Пасажир може провозити не більше 1 місця додаткового багажу, вагою не більше 8 кг, з розмірами 55 x 40 x 20 см, і навіть якщо пасажир заплатив за додаткову ручну поклажу, агент по реєстрації має право обмежити провезення ручного багажу до мінімуму.

Залиште в валізі

Звірте список речей у вашому багажі з переліком предметів, заборонених до перевезення в салоні літака Звірте список речей у вашому багажі з переліком предметів, заборонених до перевезення в салоні літака. Гострі та ріжучі предмети можуть бути використані у терористичних цілях. Так що манікюрні набори, креми та дезодоранти перевозяться тільки в регистрируемом багажі. Рідини, до яких відносяться креми і гелі, можна перевезти в ручній поклажі тільки в розфасовці до 100 мл загальним обсягом до 1 л, упакованими в прозору тару для огляду службою безпеки.

Так що уважно досліджуйте свою косметичку, якщо ви збираєтеся взяти її в салон: зубна паста і улюблені парфуми можуть виявитися в сміттєвому кошику, якщо їх обсяг перевищить встановлені норми.

рідина транзитом

Якщо ви летите з неєвропейської країни транзитом через держави Євросоюзу, при відправленні з аеропорту (наприклад, Мінськ-2) не купуйте рідин в duty free, тому що велика ймовірність того, що їх вилучать при пересадці в транзитному аеропорту. Можна обурюватися або дивуватися, але процедура має місце.

зброя

На провезення зброї потрібні спеціальні дозволи, і це платна процедура, що вимагає попереднього підтвердження авіакомпанією - аналогічно провезення тварин.

Спорт інвентар

Платним і попередньо оформлюваним є провезення об'ємного багажу і спортивного спорядження.

Приймається один велосипед на пасажира, якщо зняті педалі і повернуть кермо. На кожному рейсі можна прийняти до перевезення обмежена кількість велосипедів, тому про своє бажання подорожувати разом зі своїм двоколісним другом слід повідомляти заздалегідь.

Дайвери і гольфісти також можуть літати з власним спорядженням - дозволено провозити з собою один комплект для підводного плавання, а також комплект для гри в гольф - сумку для гольфу, 14 ключок, 12 м'ячів і 1 пару спеціального взуття Дайвери і гольфісти також можуть літати з власним спорядженням - дозволено провозити з собою один комплект для підводного плавання, а також комплект для гри в гольф - сумку для гольфу, 14 ключок, 12 м'ячів і 1 пару спеціального взуття. Пощастило лижникам і сноубордистам: в переліку дозволеного спортінвентарю присутні лижі, лижні черевики і лижні палиці або сноуборд і черевики для нього.

Рибальські снасті, що складаються з однієї вудки, однієї рибальської сумки і однієї коробки з наживкою, перевозяться в спеціальній упаковці.

До речі, пасажири бізнес-класу можуть перевозити один вид спортивного спорядження безкоштовно. З пасажирів економ-класу за провезення стягується плата. Максимально дозволений вага - 32 кг.

Любителі інших видів спорту для провезення на борту необхідного їм спортивного спорядження можуть уточнити інформацію про дозвіл на провезення і вимогах до упаковки в квиткових касах або колл-центрах авіакомпаній.

індивідуальний перелік

І останнє. Є переліки речей і продуктів, не дозволених або обмежених до вивозу або ввезення в конкретну країну. Це стосується продуктів тваринного походження (в Євросоюз - заборонені), спиртного, тютюну і шоколаду (дуже обмежено, стягуються високі мита), предметів мистецтва та старовини (цим будуть цікавитися митні служби при виїзді з країни), ну і, нарешті, валюти - слід чітко з'ясувати, скільки можна ввозити або вивозити без дозволу, з дозволом і т.д.

Якщо ви не з'явитеся на реєстрацію вчасно через з'ясування стосунків зі службою безпеки або митницею, чекати вас не будуть.

Яніна Савицька

Правила провозу багажу на літаку. Що можна і що не можна провозити на борту

Бувалі мандрівники знають: укладання валіз скидається на мистецтво, осягати яке можна все життя. Особливо якщо врахувати мінливі митні правила. Одна справа - розкласти по сумках все, що вам може знадобитися в поїздці. Але не менш важливо знати, що можна брати з собою, а що не можна. оглядач порталу www.interfax.by , Відправляючись у відпустку, з'ясувала в авіакомпанії, що дозволено приватній особі провозити в своєму багажі на борту літака.

Ручна поклажа

Правила провозу багажу визначаються авіакомпанією й можуть бути різними Правила провозу багажу визначаються авіакомпанією й можуть бути різними. Вирушаючи в дорогу, уточнюйте подробиці при покупці квитка, звертайтеся в колл-центр при його наявності або вивчайте інформацію, розміщену на сайті перевізника.

Як розповіли оглядачеві www.interfax.by консультанти з airBaltic, для дотримання загальної безпеки і зручності кожен пасажир може взяти з собою:

  • 2 місця ручної поклажі (бізнес-клас);
  • 1 місце ручної поклажі вагою не більше 8 кг (економ-клас).

Загальні розміри ручної поклажі не повинні перевищувати 50 х 50 х 100 см. Ручну поклажу потрібно помістити під бачення впередістоящего крісла або на полицю над власним кріслом.

Пасажири з обмеженими фізичними можливостями можуть провозити в салоні літака додаткові пристрої за умови, що не будуть порушені правила безпеки.

що здається багаж

Пасажирам бізнес-класу безкоштовно дозволено провозити не більше 3 місць здається багажу загальною вагою до 30 кг. Економ-клас передбачає безкоштовне перевезення не більше 1 місця здається багажу загальною вагою до 20 кг.

Якщо ви летите з немовлям (до 2 років) на руках, то можете безкоштовно провозити ще одне місце здається багажу вагою до 10 кг і одну повністю складну коляску, яка не включається в загальну норму багажу.

Інвалідне крісло, якщо воно необхідне для пересування пасажира, провозиться без додаткової плати.

Норма здається багажу для декількох пасажирів, що летять разом (наприклад, сім'єю), не підсумовується. Якщо вага вашого багажу буде перевищувати встановлену норму, необхідно додатково заплатити EUR 15 за 1 кг за кожний польотний сегмент. Якщо параметри здається багажу перевищують встановлену норму за кількістю і за вагою, будуть застосовані обидві виплати.

Категорично заборонено

Збираючись в дорогу, вивчіть перелік предметів, в принципі заборонених до перевезення авіатранспортом (наприклад, ртуть, вибухові і радіоактивні речовини) Збираючись в дорогу, вивчіть перелік предметів, в принципі заборонених до перевезення авіатранспортом (наприклад, ртуть, вибухові і радіоактивні речовини). Списки доступні на сайтах авіакомпаній, в авіакасах і в аеропортах.

Ви не провезе ні в якому вигляді - ні в ручній поклажі, ні в багажі:

  • гази (стислі, зріджені, займисті, не займисті, отруйні) - наприклад, балони для газових пальників, пропан, бутан, рідкий азот, газові балони зі стисненим газом, балони для підводного плавання, аерозолі;
  • їдкі і корозійні речовини - кислоти, луги, батареї з рідинними елементами, ртуть і ртутно-містять прилади;
  • вибухові предмети - феєрверки, сигнальні ракети, пістолети і іншу вогнепальну зброю, боєприпаси, включаючи порожні гільзи і детонатори;
  • легкозаймисті рідини та тверді речовини - сірники, запальнички, рідина для заправки запальничок, фарби, розчинники, інші легкозаймисті речовини і предмети, мимовільно займається речовини, речовини, які при контакті з водою виділяють вогненебезпечні гази;
  • радіоактивні речовини;
  • портфелі і валізи-сейфи з вбудованою сигналізацією, з вбудованими літієвими батареями і / або піротехнічними матеріалами;
  • окислюються речовини - такі як відбілюючий порошок і пероксиди;
  • отруйні (токсичні) і інфекційні речовини - такі як засоби від комах, гербіциди, матеріали з живими вірусами;
  • інші небезпечні предмети.

Візьміть з собою

Ви не повинні здавати в багаж крихкі предмети, наприклад окуляри, а також продукти харчування, що швидко псуються.

Предмети особливої ​​цінності теж краще перевозити в ручній поклажі. Зокрема, мова йде про гроші і ключах, документах, що засвідчують особу, цінних і ділових паперах, коштовностях і ін.

Віолончель, інші музичні інструменти і тендітні предмети можуть бути прийняті до перевезення в салоні, при цьому їх поміщають в крісло поряд з пасажиром. Максимальна вага предмета не повинен перевищувати 32 кг, а загальні розміри повинні відповідати наступним нормам:

  • віолончель 35 х 50 х 150 см (рейс на Boeing) або 35 х 40 х 135 см (рейс на Fokker);
  • інші предмети 43 х 45 х 95 см (рейс на Boeing) або 42 х 43 х 85 см (рейс на Fokker).

Квитки для віолончелі, інших музичних інструментів і тендітних предметів можна придбати тільки в квиткових касах airBaltic і в туристичних агентствах і тільки разом з дорослим пасажирським квитком. Віолончель з дорослим пасажирським квитком, заброньованим через Інтернет, не буде прийнята до перевезення.

Невеликі тендітні предмети, яким не потрібно додаткового місця, можуть бути прийняті до перевезення як додаткова ручна поклажа з окремою оплатою в EUR 30 (при покупці на сайті авіакомпанії airBaltic) або EUR 40 (в інших місцях продажів, наприклад, агентства або квиткові каси) за переліт в один кінець. Пасажир може провозити не більше 1 місця додаткового багажу, вагою не більше 8 кг, з розмірами 55 x 40 x 20 см, і навіть якщо пасажир заплатив за додаткову ручну поклажу, агент по реєстрації має право обмежити провезення ручного багажу до мінімуму.

Залиште в валізі

Звірте список речей у вашому багажі з переліком предметів, заборонених до перевезення в салоні літака Звірте список речей у вашому багажі з переліком предметів, заборонених до перевезення в салоні літака. Гострі та ріжучі предмети можуть бути використані у терористичних цілях. Так що манікюрні набори, креми та дезодоранти перевозяться тільки в регистрируемом багажі. Рідини, до яких відносяться креми і гелі, можна перевезти в ручній поклажі тільки в розфасовці до 100 мл загальним обсягом до 1 л, упакованими в прозору тару для огляду службою безпеки.

Так що уважно досліджуйте свою косметичку, якщо ви збираєтеся взяти її в салон: зубна паста і улюблені парфуми можуть виявитися в сміттєвому кошику, якщо їх обсяг перевищить встановлені норми.

рідина транзитом

Якщо ви летите з неєвропейської країни транзитом через держави Євросоюзу, при відправленні з аеропорту (наприклад, Мінськ-2) не купуйте рідин в duty free, тому що велика ймовірність того, що їх вилучать при пересадці в транзитному аеропорту. Можна обурюватися або дивуватися, але процедура має місце.

зброя

На провезення зброї потрібні спеціальні дозволи, і це платна процедура, що вимагає попереднього підтвердження авіакомпанією - аналогічно провезення тварин.

Спорт інвентар

Платним і попередньо оформлюваним є провезення об'ємного багажу і спортивного спорядження.

Приймається один велосипед на пасажира, якщо зняті педалі і повернуть кермо. На кожному рейсі можна прийняти до перевезення обмежена кількість велосипедів, тому про своє бажання подорожувати разом зі своїм двоколісним другом слід повідомляти заздалегідь.

Дайвери і гольфісти також можуть літати з власним спорядженням - дозволено провозити з собою один комплект для підводного плавання, а також комплект для гри в гольф - сумку для гольфу, 14 ключок, 12 м'ячів і 1 пару спеціального взуття Дайвери і гольфісти також можуть літати з власним спорядженням - дозволено провозити з собою один комплект для підводного плавання, а також комплект для гри в гольф - сумку для гольфу, 14 ключок, 12 м'ячів і 1 пару спеціального взуття. Пощастило лижникам і сноубордистам: в переліку дозволеного спортінвентарю присутні лижі, лижні черевики і лижні палиці або сноуборд і черевики для нього.

Рибальські снасті, що складаються з однієї вудки, однієї рибальської сумки і однієї коробки з наживкою, перевозяться в спеціальній упаковці.

До речі, пасажири бізнес-класу можуть перевозити один вид спортивного спорядження безкоштовно. З пасажирів економ-класу за провезення стягується плата. Максимально дозволений вага - 32 кг.

Любителі інших видів спорту для провезення на борту необхідного їм спортивного спорядження можуть уточнити інформацію про дозвіл на провезення і вимогах до упаковки в квиткових касах або колл-центрах авіакомпаній.

індивідуальний перелік

І останнє. Є переліки речей і продуктів, не дозволених або обмежених до вивозу або ввезення в конкретну країну. Це стосується продуктів тваринного походження (в Євросоюз - заборонені), спиртного, тютюну і шоколаду (дуже обмежено, стягуються високі мита), предметів мистецтва та старовини (цим будуть цікавитися митні служби при виїзді з країни), ну і, нарешті, валюти - слід чітко з'ясувати, скільки можна ввозити або вивозити без дозволу, з дозволом і т.д.

Якщо ви не з'явитеся на реєстрацію вчасно через з'ясування стосунків зі службою безпеки або митницею, чекати вас не будуть.

Яніна Савицька

Правила провозу багажу на літаку. Що можна і що не можна провозити на борту

Бувалі мандрівники знають: укладання валіз скидається на мистецтво, осягати яке можна все життя. Особливо якщо врахувати мінливі митні правила. Одна справа - розкласти по сумках все, що вам може знадобитися в поїздці. Але не менш важливо знати, що можна брати з собою, а що не можна. оглядач порталу www.interfax.by , Відправляючись у відпустку, з'ясувала в авіакомпанії, що дозволено приватній особі провозити в своєму багажі на борту літака.

Ручна поклажа

Правила провозу багажу визначаються авіакомпанією й можуть бути різними Правила провозу багажу визначаються авіакомпанією й можуть бути різними. Вирушаючи в дорогу, уточнюйте подробиці при покупці квитка, звертайтеся в колл-центр при його наявності або вивчайте інформацію, розміщену на сайті перевізника.

Як розповіли оглядачеві www.interfax.by консультанти з airBaltic, для дотримання загальної безпеки і зручності кожен пасажир може взяти з собою:

  • 2 місця ручної поклажі (бізнес-клас);
  • 1 місце ручної поклажі вагою не більше 8 кг (економ-клас).

Загальні розміри ручної поклажі не повинні перевищувати 50 х 50 х 100 см. Ручну поклажу потрібно помістити під бачення впередістоящего крісла або на полицю над власним кріслом.

Пасажири з обмеженими фізичними можливостями можуть провозити в салоні літака додаткові пристрої за умови, що не будуть порушені правила безпеки.

що здається багаж

Пасажирам бізнес-класу безкоштовно дозволено провозити не більше 3 місць здається багажу загальною вагою до 30 кг. Економ-клас передбачає безкоштовне перевезення не більше 1 місця здається багажу загальною вагою до 20 кг.

Якщо ви летите з немовлям (до 2 років) на руках, то можете безкоштовно провозити ще одне місце здається багажу вагою до 10 кг і одну повністю складну коляску, яка не включається в загальну норму багажу.

Інвалідне крісло, якщо воно необхідне для пересування пасажира, провозиться без додаткової плати.

Норма здається багажу для декількох пасажирів, що летять разом (наприклад, сім'єю), не підсумовується. Якщо вага вашого багажу буде перевищувати встановлену норму, необхідно додатково заплатити EUR 15 за 1 кг за кожний польотний сегмент. Якщо параметри здається багажу перевищують встановлену норму за кількістю і за вагою, будуть застосовані обидві виплати.

Категорично заборонено

Збираючись в дорогу, вивчіть перелік предметів, в принципі заборонених до перевезення авіатранспортом (наприклад, ртуть, вибухові і радіоактивні речовини) Збираючись в дорогу, вивчіть перелік предметів, в принципі заборонених до перевезення авіатранспортом (наприклад, ртуть, вибухові і радіоактивні речовини). Списки доступні на сайтах авіакомпаній, в авіакасах і в аеропортах.

Ви не провезе ні в якому вигляді - ні в ручній поклажі, ні в багажі:

  • гази (стислі, зріджені, займисті, не займисті, отруйні) - наприклад, балони для газових пальників, пропан, бутан, рідкий азот, газові балони зі стисненим газом, балони для підводного плавання, аерозолі;
  • їдкі і корозійні речовини - кислоти, луги, батареї з рідинними елементами, ртуть і ртутно-містять прилади;
  • вибухові предмети - феєрверки, сигнальні ракети, пістолети і іншу вогнепальну зброю, боєприпаси, включаючи порожні гільзи і детонатори;
  • легкозаймисті рідини та тверді речовини - сірники, запальнички, рідина для заправки запальничок, фарби, розчинники, інші легкозаймисті речовини і предмети, мимовільно займається речовини, речовини, які при контакті з водою виділяють вогненебезпечні гази;
  • радіоактивні речовини;
  • портфелі і валізи-сейфи з вбудованою сигналізацією, з вбудованими літієвими батареями і / або піротехнічними матеріалами;
  • окислюються речовини - такі як відбілюючий порошок і пероксиди;
  • отруйні (токсичні) і інфекційні речовини - такі як засоби від комах, гербіциди, матеріали з живими вірусами;
  • інші небезпечні предмети.

Візьміть з собою

Ви не повинні здавати в багаж крихкі предмети, наприклад окуляри, а також продукти харчування, що швидко псуються.

Предмети особливої ​​цінності теж краще перевозити в ручній поклажі. Зокрема, мова йде про гроші і ключах, документах, що засвідчують особу, цінних і ділових паперах, коштовностях і ін.

Віолончель, інші музичні інструменти і тендітні предмети можуть бути прийняті до перевезення в салоні, при цьому їх поміщають в крісло поряд з пасажиром. Максимальна вага предмета не повинен перевищувати 32 кг, а загальні розміри повинні відповідати наступним нормам:

  • віолончель 35 х 50 х 150 см (рейс на Boeing) або 35 х 40 х 135 см (рейс на Fokker);
  • інші предмети 43 х 45 х 95 см (рейс на Boeing) або 42 х 43 х 85 см (рейс на Fokker).

Квитки для віолончелі, інших музичних інструментів і тендітних предметів можна придбати тільки в квиткових касах airBaltic і в туристичних агентствах і тільки разом з дорослим пасажирським квитком. Віолончель з дорослим пасажирським квитком, заброньованим через Інтернет, не буде прийнята до перевезення.

Невеликі тендітні предмети, яким не потрібно додаткового місця, можуть бути прийняті до перевезення як додаткова ручна поклажа з окремою оплатою в EUR 30 (при покупці на сайті авіакомпанії airBaltic) або EUR 40 (в інших місцях продажів, наприклад, агентства або квиткові каси) за переліт в один кінець. Пасажир може провозити не більше 1 місця додаткового багажу, вагою не більше 8 кг, з розмірами 55 x 40 x 20 см, і навіть якщо пасажир заплатив за додаткову ручну поклажу, агент по реєстрації має право обмежити провезення ручного багажу до мінімуму.

Залиште в валізі

Звірте список речей у вашому багажі з переліком предметів, заборонених до перевезення в салоні літака Звірте список речей у вашому багажі з переліком предметів, заборонених до перевезення в салоні літака. Гострі та ріжучі предмети можуть бути використані у терористичних цілях. Так що манікюрні набори, креми та дезодоранти перевозяться тільки в регистрируемом багажі. Рідини, до яких відносяться креми і гелі, можна перевезти в ручній поклажі тільки в розфасовці до 100 мл загальним обсягом до 1 л, упакованими в прозору тару для огляду службою безпеки.

Так що уважно досліджуйте свою косметичку, якщо ви збираєтеся взяти її в салон: зубна паста і улюблені парфуми можуть виявитися в сміттєвому кошику, якщо їх обсяг перевищить встановлені норми.

рідина транзитом

Якщо ви летите з неєвропейської країни транзитом через держави Євросоюзу, при відправленні з аеропорту (наприклад, Мінськ-2) не купуйте рідин в duty free, тому що велика ймовірність того, що їх вилучать при пересадці в транзитному аеропорту. Можна обурюватися або дивуватися, але процедура має місце.

зброя

На провезення зброї потрібні спеціальні дозволи, і це платна процедура, що вимагає попереднього підтвердження авіакомпанією - аналогічно провезення тварин.

Спорт інвентар

Платним і попередньо оформлюваним є провезення об'ємного багажу і спортивного спорядження.

Приймається один велосипед на пасажира, якщо зняті педалі і повернуть кермо. На кожному рейсі можна прийняти до перевезення обмежена кількість велосипедів, тому про своє бажання подорожувати разом зі своїм двоколісним другом слід повідомляти заздалегідь.

Дайвери і гольфісти також можуть літати з власним спорядженням - дозволено провозити з собою один комплект для підводного плавання, а також комплект для гри в гольф - сумку для гольфу, 14 ключок, 12 м'ячів і 1 пару спеціального взуття Дайвери і гольфісти також можуть літати з власним спорядженням - дозволено провозити з собою один комплект для підводного плавання, а також комплект для гри в гольф - сумку для гольфу, 14 ключок, 12 м'ячів і 1 пару спеціального взуття. Пощастило лижникам і сноубордистам: в переліку дозволеного спортінвентарю присутні лижі, лижні черевики і лижні палиці або сноуборд і черевики для нього.

Рибальські снасті, що складаються з однієї вудки, однієї рибальської сумки і однієї коробки з наживкою, перевозяться в спеціальній упаковці.

До речі, пасажири бізнес-класу можуть перевозити один вид спортивного спорядження безкоштовно. З пасажирів економ-класу за провезення стягується плата. Максимально дозволений вага - 32 кг.

Любителі інших видів спорту для провезення на борту необхідного їм спортивного спорядження можуть уточнити інформацію про дозвіл на провезення і вимогах до упаковки в квиткових касах або колл-центрах авіакомпаній.

індивідуальний перелік

І останнє. Є переліки речей і продуктів, не дозволених або обмежених до вивозу або ввезення в конкретну країну. Це стосується продуктів тваринного походження (в Євросоюз - заборонені), спиртного, тютюну і шоколаду (дуже обмежено, стягуються високі мита), предметів мистецтва та старовини (цим будуть цікавитися митні служби при виїзді з країни), ну і, нарешті, валюти - слід чітко з'ясувати, скільки можна ввозити або вивозити без дозволу, з дозволом і т.д.

Якщо ви не з'явитеся на реєстрацію вчасно через з'ясування стосунків зі службою безпеки або митницею, чекати вас не будуть.

Яніна Савицька