Реклама
Реклама
Реклама

Що робити, якщо чоловік не платить аліменти

  1. Стягнення аліментів через суд
  2. Як змусити платити аліменти

Аліменти - це гроші, які повинна отримувати дружина на утримання дитини від його батька (свого законного або колишнього чоловіка). Але дуже часто трапляються ситуації, коли недбайливі «татуся» не хочуть надавати фінансову підтримку своїй колишній дружині. При цьому вони вважають, що всі їхні кровно зароблені грошики йдуть не малюкові на їжу та одяг, а на задоволення особистих потреб матусі. Що в такому випадку робити жінці? У кого шукати захисту розповість сайт http://alimentprofi.ru/neuplata/chto-delat-esli-muzh-ne-vyplachivaet-alimenty.html .

Стягнення аліментів через суд

Звичайною практикою стягнення аліментних виплат є судова, тобто суд вирішує, які будуть розміри і терміни виплат. При цьому згоди платника на проведення судової процедури не потрібно, таке стягнення проводитися в примусовому порядку.

Існує два види примусових виплат аліментів: процентні (безпосередньо залежать від отримуваних платником доходів) і в твердій фіксованій сумі (змінити цю суму можна тільки через суд). Визначення судом суми аліментних виплат грунтується в першу чергу на можливості забезпечення для дитини достатнього для проживання матеріального рівня.


Аліменти - це гроші, які повинна отримувати дружина на утримання дитини від його батька (свого законного або колишнього чоловіка)

Як змусити платити аліменти

В нашій державі стягненням аліментів за рішенням суду займається служба судових приставів. Вам офіційно буде призначений судовий пристав, який докладе максимум зусиль, щоб змусити злісного аліментника виплатити всю заборгованість. В першу чергу платнику запропонують залагодити конфлікт мирним шляхом. Але це можливо тільки в тому випадку, якщо відоме місцезнаходження батька дитини та її місце роботи. В іншому випадку виникне необхідність в повторному зверненні до суду: так буде офіційно встановлено місцеперебування неплатника, і його повідомлять про відповідальність за порушення відповідних законів.

Щоб повторно звернутися до суду з проханням про примусове стягнення аліментних виплат на дитину, вам необхідно:

  1. У службі судових приставів взяти довідку про загальну суму аліментних заборгованості.
  2. Там же зібрати пакет паперів на ім'я старшого судового пристава:
  • заяву-звернення у письмовій формі про бездіяльність призначеного вам пристава;
  • заяву, в якому викладіть прохання про порушення кримінальної справи, заборона неплатника виїзд за межі України;
  • позовну заяву про нарахування пенні за всі роки, коли аліменти не виплачувалися;
  • позов про стягнення всієї заборгованості (або її частини) з платника.

Розглянувши всі документи, старший судовий пристав направить ряд запитів до відповідних інстанцій - Пенсійний фонд, податкова інспекція, служба зайнятості і т. Д.

В результаті цих дій фахівців служби судових приставів у вас з'явитися можливість отримати всі аліментні виплати, а також заборгованість по ним.

джерело


Дивіться інші статті:
візитка
Інтернет-магазин роботів пилососів
Насолоджуйтесь великими можливостями з великим дисплеєм мобільного телефону
Для чого потрібен інструктаж ПІД ФТ
Зовнішня реклама: ефективний спосіб комунікацій або порожні вкладення?
Заправка картриджів лазерних принтерів

Що в такому випадку робити жінці?