Реклама
Реклама
Реклама

Де живе Олексій Тихонов; заміський будинок Олексія Тихонова в селищі Zorino Active Resort

  1. Особисте життя
  2. Будинок Олексія Тихонова і Марії Петрової

Олексій Тихонов - фігурист, заслужений майстер спорту, чемпіон Світу, Європи, Японії та Росії в парному катанні.

Олексій Тихонов - фігурист, заслужений майстер спорту, чемпіон Світу, Європи, Японії та Росії в парному катанні

Народився в листопаді 1971 року в Куйбишеві. Встав на ковзани ще в п'ятирічному віці. У чотирнадцять прийняв рішення перейти в пари і вже в 1989 році завоював свою першу медаль на чемпіонаті світу. Через рік з партнеркою довелося розлучитися і він переїхав тренуватися в столицю.

На початку 90-х років переїхав до Японії, де двічі ставав чемпіоном країни, але пізніше прийняв пропозицію виступати в театрі «Все зірки» і повернувся на батьківщину. Ще через два роки він спробував кататися разом з Марією Петровою, але не наважився кинути стабільну роботу.

У 1998 році театр розвалився, і він знову запропонував Маші об'єднатися. В кінці того ж року вони виграли чемпіонат Європи.

У 2006 році вони планували перейти в професійний спорт, але на прохання ФФКР, на час відмовилися від цієї ідеї. Через рік пара все ж оголосила про закінчення любительської кар'єри.

Паралельно зі спортивною кар'єрою брав участь в різних льодових шоу, знімався в серіалах і грав в театрі.

Особисте життя

Багато років одружений на своїй партнерці по льоду Марії Петрової. У 2010 році у них народилася дочка Поліна. Зараз дівчинка активно займається балетом і фігурним катанням. У планах ще двоє дітей.

Будинок Олексія Тихонова і Марії Петрової

До п'ятнадцяти років спортсмен жив з батьками і братом в Куйбишеві в хрущовці в 37 квадратних метрів, а потім в спортивному гуртожитку. Дружина народилася і жила в Санкт-Петербурзі з батьками. Перше спільне житло придбали в Санкт-Петербурзі після того як обидва стали чемпіонами. Житлоплощу була невелика, але досить затишна. Такий вибір вони зробили, тому що в північній столиці проводили на той момент більшу частину часу.

Зараз вони перебралися до Москви, а цю квартиру здають за символічну плату починаючої фігуристки. Ще у пари є дача з трьома спальнями, величезною кухнею і справжньою лазнею зі зрубу під Петербургом на березі озера.

Ще у пари є дача з трьома спальнями, величезною кухнею і справжньою лазнею зі зрубу під Петербургом на березі озера

У Москві спочатку доводилося знімати квартиру, але з появою дочки вирішили обзавестися постійним житлом, в яке хочеться повертатися. Ремонт довірили знайомої з дизайнерським освітою і не пошкодували. Вона запропонувала багато цікавих ідей для інтер'єру. Наприклад, на підлогу порадила покласти коркове покриття, яке виявилося дуже приємним у використанні, стіни пофарбували в цікавій техніці. Підсумковий дизайн можна охарактеризувати як мінімалізм, а колірну гамму бежево-коричневої.

Підсумковий дизайн можна охарактеризувати як мінімалізм, а колірну гамму бежево-коричневої

У 2013 році купили ділянку землі і почали будівництво. Місце для майбутнього житла вибирали дуже ретельно, хотіли виховувати дитину на свіжому повітрі, але не дуже далеко від міста. У підсумку віддали перевагу котеджного селища Zorino Active Resort , З забудовниками якого були знайомі особисто. Це селище є частиною комплексу «Істрінському Долина» . Поруч водосховище, а навколо густий ліс. У селищі добре розвинена інфраструктура, є спортивний зал і магазини.

У селищі добре розвинена інфраструктура, є спортивний зал і магазини

Сам котедж площею 240 кв. метрів побудований за унікальною фінською технологією з салонного бруса. Особняк вийшов екологічним, обладнаним за останнім словом в електроніці та техніці. На етапі вибору проекту господарі наполягли на тому, щоб котедж був обов'язково одноповерховим.

На етапі вибору проекту господарі наполягли на тому, щоб котедж був обов'язково одноповерховим

Розмір особняка значно більше пітерської дачі. Від великих відкритих терас, які вони робили під Петербургом, вирішили відмовитися. В експлуатації вони виявилися абсолютно незручними. Взимку з них потрібно постійно зчищати сніг, а влітку прибирати від дощу меблі. Тут обмежилися невеликою закритою терасою.

Тут обмежилися невеликою закритою терасою

Передбачили кілька спалень для господарів і двох бабусь, які приїжджають часто погостювати. Є окрема кімната для Поліни, кухня і підсобні приміщення, а в вітальні вбудований справжній камін, навпроти якого передбачена м'яка зона. Загальний стиль інтер'єру спокійний, мінімалістичний, в теплих молочних і коричневих тонах.

Загальний стиль інтер'єру спокійний, мінімалістичний, в теплих молочних і коричневих тонах

Поруч господарі також звели гараж на декілька автомобілів і улюблену лазню з натурального зрубу.

За даними Ціан, ділянки в Zorino Active Resort коштують від 1,5 до 4,5 млн. Рублів.