Реклама
Реклама
Реклама

Швидка допомога: 120 років на службі у москвичів

Службі швидкої допомоги Москви виповнюється 120 років. 28 квітня 1898 року на вулицях столиці з'явилися перші карети для надання швидкої медичної допомоги. Тоді в місті було всього дві станції, на кожній з яких чергувало по одній кареті. Перші бригади складалися з лікаря, фельдшера та санітара.

Сьогодні московська швидка - найшвидша в Європі і одна з найбільш оперативних у світі. Середній час прибуття московської швидкої до місця, де сталося ДТП, - близько восьми хвилин. На евакуацію пацієнта від будинку до лікарні московським медикам потрібно приблизно 50 хвилин, тоді як, наприклад, в Парижі це займає близько 1,5 години.

«Всі процеси прийому і обробки викликів повністю автоматизовані. Кожна бригада оснащена планшетними комп'ютерами, підключеними до системи ЕМІАС, - вже перебуваючи в дорозі до пацієнта лікарі бачать дані електронної карти, а в разі судинних катастроф завдяки системі "Стаціонар" лікарі швидкої допомоги отримують інформацію, в якій з лікарень в даний момент вільні ангиографические операційні », - розповів головний лікар Станції швидкої та невідкладної допомоги імені А.С. Пучкова Микола плавунів.

У медиків є безперервний зв'язок з співробітникамиєдиного міського диспетчерського центру, який приймає до 15 тисяч звернень щодня. У місті щодоби працюють 1020 бригад, готових оперативно прийти на допомогу. З них 899 - це бригади загального профілю, 22 - анестезіології та реанімації, 61 - педіатрична, 20 - психіатричних та 18 - консультативних.

У 2017 році єдиний міський диспетчерський центр прийняв близько чотирьох мільйонів викликів. Середній час відповіді диспетчера становить всього п'ять секунд.

Середній час відповіді диспетчера становить всього п'ять секунд

До чемпіонату світу з футболу ФІФА - 2018 на диспетчерських пультах з'являться мультимовні перекладачі. Також планується створити окрему підстанцію, на якій будуть чергувати більше 50 автомобілів.

За словами керівника Департаменту охорони здоров'я Москви Олексія Хрипуна, московські лікарі готові до роботи під час чемпіонату світу з футболу.

«Буде додатково задіяно 100 бригад швидкої медичної допомоги. Відпрацьовані всі алгоритми дій медиків, персонал пройшов підготовку, в тому числі і навчання англійській мові », - підкреслив глава Департаменту.

У Москві працюють 58 підстанцій і 107 мобільних постів швидкої допомоги. Всі підстанції включені в 10 регіональних об'єднань. У січні нову підстанцію відкрили в селищі Північному . У 2018 році планується запустити ще дві - в Троїцьку і Котлякова. Також будується нова будівля для підстанції № 17 на вулиці Льотчика Бабусина і підстанції № 3 на вулиці Ленінська Слобода. Крім того, в планах міста будівництво нових об'єктів в Щербинці, Московському, Комунарка і Київському .

Крім того, в планах міста будівництво нових об'єктів   в Щербинці, Московському, Комунарка і Київському