Реклама
Реклама
Реклама

Що таке довірче управління? Види і інструкція по передачі власності в ДУ криптовалюта

  1. Довірче управління
  2. Види довірчого управління
  3. управління акціями
  4. Управління цінними паперами
  5. Керування нерухомістю
  6. управління майном
  7. управління фінансами
  8. Перехід на довірче управління
  9. Вибір керуючої компанії 5 рекомендацій
  10. Рівень аналітичного сервісу компанії
  11. Досвід роботи керуючої компанії
  12. Рейтинг компанії на ринку послуг
  13. Обсяг активів в управлінні
  14. Відгуки про КК
  15. Підготовка документів для передачі
  16. Стоимость услуг керуючої компании
  17. Договір з КК
  18. Правила довірчого управління
  19. Рейтинг керуючих компаній

Довірче управління - позначення, яке чули багато, але суть цього набору слів знають не всі і дуже даремно, адже це один з дієвих способів отримати пасивний дохід

Довірче управління - позначення, яке чули багато, але суть цього набору слів знають не всі і дуже даремно, адже це один з дієвих способів отримати пасивний дохід. Красиво жити мріє кожен: всіх нас ваблять дорогі курорти, і автомобілі, принадно зазивають вітрини дорогих бутиків, але для красивого життя необхідний не менш «красивий» заробіток. Тому настав час дізнатися, що таке довірче управління і як на ньому заробити, і як працює ДУ криптовалюта?

У щоденній метушні між будинком і роботою, ми часом забуваємо жити, і якщо вдається добути більш-менш прийнятний рівень життя, то в цих щурячих перегонах важко знайти час для насолоди буттям. Пасивний дохід пропонує можливість хорошого заробітку при мінімальних зусиллях, але не кожен може знайти той шлях, який буде приносити гроші без витрати сил і часу.

Довірче управління

Довірчої управління пропонує ту саму інвестиційну діяльність, але з мінімальними ризиками, адже подібні взаємини мають офіційну реєстрацію і керуються буквою закону. Що ж це за дивовижний спосіб видобутку пасивного прибутку і в чому його особливість - далі в статті.

Говорячи про ДУ необхідно відразу позначити, що це досить широке поняття, яке може включати в себе різні інвестиції в широке коло об'єктів. При цьому, спочатку довірче управління як таке існувало тільки «на землі», а вже з технічним і суспільним прогресом ділові взаємини такого виду перебралися в онлайн-площину, перетворивши в інвестиції онлайн . Тому все частіше ми чуємо про різні інвестиційні інструменти і звертаємо на них увагу, але завжди від активних дій застерігає страх перед такими незвіданими махінаціями, обумовлений ризиком втратити свої заощадження.

Довірче управління - акт передачі особистих активів у вигляді будь-яких матеріальних цінностей третім особам з метою отримання вигоди.

Говорячи простою, обивательським мовою, ДУ - передача своїх коштів (не важливо гроші це, будинок або бізнес) тим, хто на відміну від вас може ці гроші примножити, а ви лише отримаєте свою вигоду, не будучи залученим у процес. При цьому варто розрізняти, що, як і матеріальні цінності включають прямі самими різними, так і сфера їх застосування може бути якийсь завгодно, а особа виступає довірчим керуючим може і зовсім бути окремою державою або вашим сусідом, який вирішив досягти успіху і заробити. За прикладами далеко ходити не потрібно. Всі ми знаємо що таке банк, і що дана організація приймає кошти на депозити, виплачуючи відсотки.

Всі ми знаємо що таке банк, і що дана організація приймає кошти на депозити, виплачуючи відсотки

Так ось, створити банківський вклад - це також передача коштів в управління організації, яка пустить їх в оборот, отримає прибуток і частина її розділить з вами. Як бачите, довірче управління є цілком вхожим в наше життя і більш того, цілком законним явищем, яке регулюється Цивільним кодексом. Варто відзначити і те, що довірче управління має багато вигод і вдаються до нього по трьох основних причин: через нестачу часу, знань або неможливості самому виконувати будь-які дії для отримання прибутку. При цьому збільшувати свій капітал шляхом залучення його в довірче управління можуть як окремі особи, так і юридичні організації.

Види довірчого управління

Мало хто знає, але передача на управління активами, як форма довірчого управління існує на законних підставах уже більше 10 років. За цей час в площину таких ділових взаємин були залучені найрізноманітніші сфери людської діяльності - як і годиться наш народ на вигадки сильний і заробляє кошти часом самими ексцентричними способами. Але про якісь вже дивовижні форми ДУ ми говорити не будемо - вони існують на межі закону і моралі, а розкладемо по поличках більш традиційні варіанти.

Передача особистих коштів в руки професіоналів, здатних використовувати різні інвестиційні інструменти і примножувати капітал, в наш час стала ще й дуже доступною, адже сьогодні здійснювати дані дії можна за допомогою ПК і підключення до інтернету. Звичайно ж, великий попит викликає і підвищення пропозиції, тому зовсім не дивно, що існує ціла класифікація видів ДУ, яку ми і розглянемо нижче.

Звичайно ж, великий попит викликає і підвищення пропозиції, тому зовсім не дивно, що існує ціла класифікація видів ДУ, яку ми і розглянемо нижче

управління акціями

Під поняттям активів розуміють сукупність рухомого і нерухомого майна, грошей, що належать певній компанії. При цьому не тільки матеріальні цінності, що мають фізичне втілення відносять до категорії активів - це можуть бути права, патенти, вклади в банках, інвестиції в золото. Довірче управління активами дуже перегукується з ДУ майном, але все ж це не одне і те ж, невелика різниця в правовому полі існує. По суті майно - це матеріальні об'єкти компанії, які зобов'язані мати документи, незалежно від того приносять вони дохід чи ні, тоді як актив зобов'язаний приносити дохід і при цьому не обов'язково має будь-які юридичні права.

Управління цінними паперами

Багато власників цінних паперів просто не знаходять часу, для того щоб ними управляти і отримувати дохід. В цьому випадку передати управління акціями можна брокеру або будь-якої компанії, яка буде забезпечувати прибуток з наявних активів. При цьому, самі цінні папери будуть перебувати на біржі в депозитарії, тоді як керуючих буде відповідати за їх рух, розрахунки, сплату податків і т.д.

Вам же доведеться лише отримувати прибуток, яку буде приносити управління інвестиціями, а у вільний час займатися особистими справами. У той же час законом наказано, що керуючий цінними паперами не може гарантувати те, що ви неодмінно отримаєте дохід і зовсім не зобов'язаний це робити. Суть цієї приписки полягає в тому, що ринок цінних паперів - середовище досить стихійна і учасники ринку ніяк не можуть спрогнозувати зі 100% гарантією прибутковість того чи іншого активу. Але власник акцій може обирати певну тактику поведінки на ринку, і брокер зобов'язаний дотримуватися цих вказівок. Таким чином ви можете забезпечити певний контроль за станом цінних паперів та їх відносну безпеку.

Таблиця видів цінних паперів для інвестування:

Цінний папір (по ГК РФ) Емітент Форма угоди Державні цінні папери
Держава Аукціон Облігації (Приватні цінні папери)
Організація Продаж у відкритому доступі Міжнародні цінні папери
Міждержавні структури На розсуд емітента

Керування нерухомістю

Якщо ви свого часу зробили інвестиції в нерухомість і володієте квартирою або будинком, то їх також можна передати в управління. Наприклад, якщо у вас немає часу або можливості здавати свою нерухомість самостійно, то отримувати дохід з житла можна, уклавши договір з ріелторської фірмою.

Ви можете перебувати в будь-якій точці світу і займатися чимось завгодно в той час, як професіонали візьмуть на себе довірче управління квартирою: знайдуть для вашої нерухомості наймача, будуть стягувати плату і переводити на ваш рахунок, і навіть здійснювати різні збиральні і ремонтні роботи, а при необхідності, і оплату комунальних послуг, в той час як ви будете насолоджуватися життям. Чим не пасивний дохід? У свою чергу, ріелтор буде брати певний відсоток від своїх послуг, що кілька знизить прибутковість здачі житла, ніж якщо ці дії здійснювалися б вами самостійно.

управління майном

Основним видом ДУ є передача майна в довірче управління. Виділяють кілька матеріальних цінностей, які визначаються законом як майно і найбільш часто використовуються для передачі на управління:

  • земля;
  • будівлі;
  • товари, продукція;
  • інвентар та інструменти;
  • обладнання та апаратура;
  • права (окремих підприємств у вигляді товарних знаків, продукції, послуг, права вимоги).

І це далеко не повний перелік майна - весь список чітко зафіксовано і описано в законодавстві нашої країни. Тобто все те, що є майном і теоретично може приносити дохід при своїй експлуатації може бути передано в довірче управління.

управління фінансами

Найбільш часто в управління іншим особам і організаціям передають саме гроші, тому в окрему категорію виділяється управління фінансовими інвестиціями. У цьому випадку керуючий здійснює їх вигідне вкладення і отримує певний відсоток, а власник капіталу - прибуток. І, здавалося б, усі задоволені і все в плюсі, але є деякі нюанси даного капіталовкладення, які ми розглянемо нижче. По-перше, на законодавчому рівні закріплено те, що мінімальною сумою, яку можна передати в довірче управління є 200 тис. Рублів.

Звичайно ж, є дрібні інвестори, у яких таких значних коштів немає, але заробити на повному пасиві все одно хочеться. В цьому випадку відбувається об'єднання коштів в так звані пули - кілька інвесторів вкладають гроші в загальну касу і вже цією сумою керуючий буде розпоряджатися, а прибуток буде ділитися залежно від частки участі. Яскравим прикладом подібного виду ДУ є ПАММ-рахунки, при організації яких трейдер управляє коштами і проводить на біржі Форекс фінансові операції, а прибуток пропорційно внеску розподіляється між учасниками. Звичайно ж, цей вид ДУ можна вважати в якійсь мірі високоризикованих, адже невідомо чи вдасться керуючому вивудити прибуток. Часто це залежить від зовнішніх чинників, і втрата грошей не буде вам ніким відшкодована.

Говорячи про всіх перерахованих вище видах довірчого управління, варто відзначити, що це досить безпечний інвестиційний інструмент, але важливо правильно вибрати надійного керуючого, який примножить наявний капітал.

Перехід на довірче управління

Отже, ви прийшли до того, що самі управляти наявними активами і цінностями не можете, але вкладати гроші в сумнівні МЛМ-проекти і каси взаємодопомоги бажання немає - значить пора б скористатися послугами довірчого керуючого, який зуміє примножити ваш капітал. І, здавалося б, це легко провернути - знайди особа або компанію, яка займається ДУ і отримуй заслужену прибуток. Але не все так просто в нашому світі, і слід ретельно підготуватися і пройти через чималу паперову тяганину, щоб як годиться оформити всі юридично.

Щоб правильно передати свої активи в ДУ необхідно бути добре обізнаним з правовим полем, в якому діють дані взаємини.

Існує безліч нюансів, які багато в чому забезпечують успіх передачі чого-небудь в довірче управління, тому необхідно підійти до цього процесу дуже ретельно. Звичайно ж, велике значення мають і вибір довірчої керуючого, і підготовка документів, і обізнаність в правилах співпраці на основі ДУ. Про те, як розібратися в цьому всьому і успішно перейти на ДУ, читайте далі.

Вибір керуючої компанії 5 рекомендацій

Важливо правильно підібрати компанію, якій довірите управління фінансовими інвестиціями або майном. Важливо підкреслити, що виконувати цю роль може не тільки будь-яка велика інвестиційна фірма, а й окрема особа, навіть якщо воно не веде підприємницьку діяльність. Але не всі довірчий керуючі однаково хороші і слід дуже скрупульозно проаналізувати кандидатів, адже від їх досвіду, підходу до справи, обізнаності в питанні залежить успіх подальшої співпраці і ваш пасивний заробіток зокрема.

Нижче ми пропонуємо вам п'ять головних рекомендацій, який дозволять віддати перевагу гідної, здатної забезпечити стабільний дохід, компанії. При цьому не сприймайте дані правила єдиновірною керівництвом до дії - ви можете виробити особисту стратегію підбору керуючого або запозичити досвід успішних колег.

При цьому не сприймайте дані правила єдиновірною керівництвом до дії - ви можете виробити особисту стратегію підбору керуючого або запозичити досвід успішних колег

Рівень аналітичного сервісу компанії

Компанії, в яких аналітичний відділ працює слабо і не вміє вчасно моніторити і робити висновки про настрої ринку, просто не можуть забезпечити повноцінного заробітку на вашому капіталі. Більш того, з таким керівником ви можете не тільки не заробити, а й втратити те, що у вас вже є. Тому підбирайте для ДУ компанію, в якій є відділ аналітики, повністю забезпечує процес якісним і своєчасним аналізом економіки, політики, справ компанії і вміє будувати точні прогнози.

Досвід роботи керуючої компанії

Само собою зрозуміло, що досвідчена компанія зуміє більш адекватно керувати вашим капіталом, приймати правильні рішення в складних ситуаціях, знаходити найбільш прибуткові і вигідні пропозиції. Знаючи термін перебування керуючого в конкретному сегменті ринку, ви можете приблизно оцінити наскільки компетентним є даний варіант і чи підходить він вам. Крім цього, термін роботи вкаже вам і на надійність компанії, адже якщо керуючий пропрацював енну кількість років, то він користується певним попитом, а якщо в його послугах бідують, цілком логічно, що управляти капіталом клієнтів він, швидше за все, вміє.

Рейтинг компанії на ринку послуг

У нашій країні веде свою діяльність Національне рейтингове агентство, яке моніторить успіхи довірчих керуючих і будує рейтинги кращих з них. Ця офіційна організація проводить аналіз роботи управи за різними параметрами і сегментам ринку, і оцінює наскільки ті справляються зі своїми зобов'язаннями перед клієнтами.

НРА діє понад 14 років і на даний момент є найбільш авторитетним і надійним рейтинговим агентством країни, при чому результати його моніторингу приймаються як суспільством, так і державними структурами, як фінансове консультування. Одним словом, якщо ви вибрали якусь компанію, то перевірте її місце розташування в рейтингу НРА - організація надає достовірні дані і якщо компанії немає в списку кращих, то можливо, не варто з нею співпрацювати.

Обсяг активів в управлінні

Про надійність і серйозності компанії говорить і грошова сума або ж обсяг майна, який делегували для управління компанії. Якщо керуючий дає хороший прибуток, то звичайно, буде користуватися попитом, і клієнти до нього будуть вибудовуватися в чергу. В такому випадку в управлінні конкретної особи або компанії буде значний обсяг активів, що і буде для вас показовим при здійсненні такого важливого вибору. Ті ж керуючі, яким довіряють незначне управління фінансовими активами, швидше за все, можуть бути новачками, які через невмілих дій просто спустять ваші кошти в трубу.

Відгуки про КК

Чи не останньою справою є перевірка відгуків, які говорять про те, що з себе представляє керуюча компанія. Чи не обнадіює високим рейтингом або великим об'ємом в управлінні компанії, адже іноді ці показники не відображають всю картину ризику для вас. У мережі можна знайти відгуки про все на світі і, звичайно ж, про успіхи в ДУ також. При цьому не варто вірити занадто втішним коментарів про роботу компанії - в нашому світі все купується і продається, тому вмійте фільтрувати отриману інформацію. А ось негативні відгуки, які превалюють, явно говорять про те, що отримати стабільний дохід, віддавши на управління компанії свої активи, навряд чи вдасться.

Підготовка документів для передачі

Передача в довірче управління капіталу починається з підготовки документів, що підтверджують, що ви дійсно володієте даними майном. При наявності таких необхідно підготувати договір передачі активів в довірче управління, який складається у встановленій законом формі. І тільки після цього слід реєстрація ДУ в державному реєстрі, при чому в разі будь-яких неясностей від вас можуть зажадати додаткові документи. Примітно, що набагато легше оформити довірче управління з юридичною особою, тобто певною компанією, яка має реєстраційні документи. Якщо ж ви вирішили передати майно на управління фізичній особі, яка не має дозвільних документів на подібну діяльність, то оформлення в юридичному полі буде скрутним.

Стоимость услуг керуючої компании

Само собою зрозуміло, что брати на управління ваш капітал безоплатно ніхто НЕ буде. З вас будут стягуваті Певна плату за послуги довірчого управління, яка буде заздалегідь обговорена І, як правило, ставити Певний Відсоток від Отримання прибутку. Альо НЕ віключено, что довірчій керуючий буде брати за свои послуги фіксовану суму, незалежну від успішності его ДІЯЛЬНОСТІ. На етапі оформлення договору заздалегідь обмовляється то, Якою буде сума оплати за послуги керуючого. Крім цього також необхідно обумовити і вказати в договорі терміни оплати і їх частоту, умови, при яких оплата керуючому не нараховуватиметься, а також умови надання звітів про досконалої роботі і терміни їх пред'явлення.

Договір з КК

Як вже говорилося вище, існує встановлена ​​законом форма, по якій і складається договір довірчого управління майном. Він буде мати юридичну силу і в разі порушення прав або невиконання зобов'язань піде встановлена ​​законом відповідальність. При цьому, не варто плутати поняття і вважати, що після підписання договору майно, передане в довірче управління, стане чиєюсь власністю. Це далеко не так і, крім як примножувати ваш капітал, керівник не має ніяких прав на ваші активи і власником в будь-якому випадку залишаєтеся ви.

Є деякі особливості оформлення такого договору:

  • Термін дії договору ДУ не може бути більше 5 років.
  • При укладанні договору з особою, яка має громадянство іншої країни, судові розгляди при невиконанні будь-яких умов угоди можуть бути тривалими і безрезультатними.

Правила довірчого управління

Всі особливості взаємини між власником майна і керуючим регулюються укладеними між ними договором і описані в правилах довірчого управління. Зокрема, в договорі прописуються такі умови:

  • Обсяг, склад або сума активів, що передаються від власника до керуючого.
  • Офіційний дані про власника майна і довірчому керуючому, який приймає активи.
  • Обсяг винагороди керуючому за виконану роботу (фіксована сума або відсоток від прибутковості).
  • Особливості, стратегії, принципи управління довіреними активами. Іншими словами - тактика дій керуючого по відношенню до врученому в управління майна.
  • Тривалість дії укладеного договору.
  • Неустойка за невиконання умови, прописаних договором.

Рейтинг керуючих компаній

При виборі компанії для оформлення довірчого управління не малу роль грає орієнтація на рейтинг кращих керівників компаній. Таких організацій і окремих осіб існує велика кількість і для того, щоб не потрапити на шахраїв, недобросовісних, так і просто недосвідчених керівників, необхідно проаналізувати їх успішність, у чому і допомагають подібні рейтинги.

У цій статті ми вже згадували про Національному рейтинговому агентстві, яке моніторить активність і затребуваність керуючих. Але існує чимало незалежних рейтингів, які пропонують свій перелік надійних компаній-керуючих.

Ми презентуємо вам свій рейтинг довірчих керуючих, який складений після об'єктивного аналізу діючих великих компаній. Більш того, рейтинг кращих керівників буде оновлюватися, що дозволить вам отримувати достовірну і реальну інформацію. Довірче управління - вигідний інструмент отримання пасивного доходу, який може значно примножити ваш початковий капітал без витрат особистого часу. При цьому, багато в чому успішність передачі активів в управління залежить від правильності вибору, який необхідно здійснювати після детального аналізу компанії-управителя, її досвіду і репутації.

Передплачуйте и всегда будьте в курсі останніх новин:

  1. Канал телеграм (Інвестиції з Ganesa)
  2. вКонтакте

Тому настав час дізнатися, що таке довірче управління і як на ньому заробити, і як працює ДУ криптовалюта?
Чим не пасивний дохід?