Реклама
Реклама
Реклама

Небезпечні помилки в акті на надання послуг

Через помилку в акті про надання послуг компанії знімуть витрати на замовлені послуги. Цей документ підтверджує, що підрядник надав послуги компанії і вона їх прийняла.

Надання послуг можна підтвердити будь-яким первинним документом (п. 2 ст. 720 ЦК України та лист Мінфіну Росії від 28.03.16 № 03-03-06 / 1/17097). Але на практиці податківці вимагають акт, тому компанії називають цей документ саме так.

Натисніть на зразок нижче, щоб подивитися, де бухгалтери частіше допускають помилки при складанні актів. А нижче є таблиця з підказками до кожного недоліку.

Завантажити зразок акта на надання послуг >>> Завантажити зразок акта на надання послуг >>>

У таблиці нижче ми привели часті помилки в акті і розповіли, в чому небезпека неточностей.

Помилка У чому небезпека Коментарі редакції Не вказаний період надання послуги Якщо з акту незрозуміло, в якому періоді виконавець надав послуги, податківці знімуть витрати Якщо в акті зазначено період надання послуги занадто короткий, судді підтримують інспекторів (постанова Арбітражного суду Східно-Сибірського округу від 03.03. 17 № Ф02-8032 / 2016) Невірний ІПН замовника і виконавця По ІПН податківці ідентифікують організацію. Через помилку знімуть витрати В акті вкажіть дані з договору. Вони повинні збігатися з випискою з ЕГРЮЛ Акт оформлений раніше, ніж отримані результати Податківці знімають витрати за таким актом Ризиковано підписувати акт, якщо підрядник ще не здав замовнику результат (постанова ФАС Північно-Західного округу від 04.06.12 № А05-6638 / 2011) Занадто короткий опис послуги Нерідко виконавці обмежуються фразою «послуги з договором». Визнавати витрати за таким актом ризиковано Інспектори вимагають, щоб в акті було зазначено детальний зміст послуги. Багато суди підтримують контролерів і відмовляють в обліку витрат (постанова ФАС Північно-Західного округу від 27.02.14 № А42-7952 / 2012) Немає додатків до акта наданих послуг Інспектори можуть засумніватися в угоді і запросити додаткові підтверджуючі документи Підтвердити консультаційні послуги можна текстом письмової консультації . Для рекламних послуг прикладіть екземпляри каталогів або буклетів (постанова ФАС Московського округу від 24.04.12 № А40-109021 / 11-99-470)

Читайте також:

  • Небезпечні помилки в товарною накладною
  • Небезпечні помилки в дорожньому листі

Детально про те, як скласти такий акт, читайте в статті « Акт, який допоможе головбухові захистити витрати на послуги »// РНК, 2016, № 13-14.