Реклама
Реклама
Реклама

Форма 0504835: акт про результати інвентаризації завантажити бланк

  1. Застосування акта про результати інвентаризації
  2. Особливості оформлення ф. 0504835
  3. Зразок заповнення акту про результати інвентаризації за формою 0504835
  4. Помилки та виправлення в акті

В установах державного сектора періодично проводяться інвентаризації. Результати проведених перевірок відображаються в спеціальних формах бухгалтерської документації.

Форма 0504835 затверджена Наказом Мінфіну РФ № 52Н від 30.03.2015 . Згідно з цим законодавчим актом установи для контролю за наявністю використовують спеціальні форми інвентаризаційних описів , відомостей розбіжностей і актів результатів перевірки.

Зміст статті:

Застосування акта про результати інвентаризації

Акт про результати інвентаризації форми 0504835 відноситься до уніфікованих форм первинного обліку. Він узагальнює і відображає отримані результати перевірки. В акті відображаються відомості про всі встановлених розбіжностей з даними бухгалтерського обліку. Це можуть бути недостачі, надлишки, псування матеріальних цінностей, а також об'єкти, які не належать до групи «актив».

Порядок проведення інвентаризації в установах складається з декількох етапів: по підприємству видається наказ, виробляються підготовчі заходи, беруться розписки з матеріально-відповідальних осіб про те, що всі цінності, закріплені за ними, оприбутковані або списані, в призначений час починається перевірка в присутності всіх членів комісії і відповідальної особи.

Складається акт результатів інвентаризації після того, як проведена перевірка відповідності фактичної наявності ТМЦ і майна з даними бухгалтерського обліку, сформовані опису. Бланк акту про результати інвентаризації по ф. ОКУД 0504835 можна скачати або придбати в спеціалізованих магазинах.

Акт оформляється за кожним видом цінностей:

  1. Основні засоби .
  2. Товарно-матеріальні цінності .
  3. Нематеріальні активи .
  4. Грошові кошти в касі установи та на банківських рахунках .
  5. заборгованості .

За кожен об'єкт, який підлягає перевірці, відповідальність несе матеріально-відповідальна особа, призначена наказом по установі.

Акт результатів інвентаризації буде вважатися недійсним без таких документів, як: наказ про початок інвентаризації та призначення комісії; інвентаризаційного опису з докладним описом цінностей, що підлягають перевірці; порівнювальної відомості.

Завантажити порожній бланк форми ОКУД 0504835 Завантажити порожній бланк форми ОКУД 0504835

Особливості оформлення ф. 0504835

В результаті інвентаризації формуються опису в кожному підзвітному особі, підрозділу і рахунку бухгалтерського обліку. Результати перевірки об'єднуються в формі 0504835. Завантажити бланки Акта про результати інвентаризації за формою 0504835, інвентаризаційного опису і відомості розбіжностей можна в мережі інтернет.

Акт результатів інвентаризації складається на підставі всіх інвентаризаційних описів. Він складається з трьох частин:

  • Реквізити документа - вказується найменування і код форми, назва суб'єкта, який оформив акт, дата формування;
  • Фіксація відомостей про проведену перевірку - вказуються члени комісії, об'єкти інвентаризації та підсумки;
  • Заключне оформлення - ставляться і розшифровуються підписи всіх членів інвентаризаційної комісії, вказуються посади.

Якщо в ході інвентаризації не було виявлено ніяких відхилень між даними бухгалтерського обліку і фактично встановленим наявністю, то акт ф.0504835 складається на основі інвентаризаційних описів.

У разі виявлення розбіжностей, до акту ф. 0504835 прикладається порівняльна відомість. Вона формується тільки по тих об'єктах, по яких виявлені кількісні розбіжності з обліковими даними. Відомість показує виявлені розбіжності по кожній позиції, демонструючи надлишки або недостачі в кількості і сумі. В цьому випадку в акт результатів ревізії включаються відомості з відомості розбіжності. Приклад відомості >>

Відповідальна особа за виявленими фактами розбіжностей складає пояснювальну записку, яка також повинна додаватися до акта результатів інвентаризації.

Розбіжності фактичної і документального наявності цінностей можуть утворитися з кількох причин:

  • Шлюб, виявлений під час перевірки;
  • пересортиця;
  • Похибки в обліку і списання матеріалів і цінностей;
  • Помилки, допущені в обліку і списання;
  • Злодійство.

Оформлений акт підписують усі члени інвентаризаційної комісії, стверджує документ керівник установи. За результатами перевірки керівник виносить відповідне рішення: недостача стягується з винної особи або списується на фінансовий результат поточного року, а надлишки оприбутковують.

Незвичайна інвентаризація білок: погляд айтішника Незвичайна інвентаризація білок: погляд айтішника

Зразок заповнення акту про результати інвентаризації за формою 0504835

Дивіться і скачайте приклад заповнення акта про результати проведення інвентаризації за формою ОКУД 0504835:

Завантажити зразок акта за формою 0504835

Помилки та виправлення в акті

В акті про результати інвентаризації не допускаються помарки, але виправити помилки можна, дотримуючись певних правил. Неточності внесених в акт відомостей коригуються шляхом закреслення неправильних записів і проставлення зверху над ними правильних даних. Виправлення узгоджуються і підписуються всіма членами інвентаризаційної комісії та матеріально-відповідальною особою. Незаповнені рядки документа прокреслюються.