Реклама
Реклама
Реклама

Федеральний закон РФ від 15 листопада 1997 року "про акти громадянського стану"

  1. Глава V. Державна реєстрація усиновлення (удочеріння)
  2. Виставка «Біоексперіментаніум» в Санкт-Петербурзі
  3. Коментар до ПФЗ про легалізацію «дитячих боксів»
  4. Зміни в законодавстві - будьте в курсі!
  5. Продовження Листопадового справи. На відібрання дитини справа не закінчилася
  6. Наше громадянське суспільство в останню →
  7. Інвалідам можуть повернути право на отримання автомобіля
  8. Росія чекає Закон про сімейно-побутовому насильстві
  9. Ювенальний терор. Подивився сам - зайшли і роз'ясни іншому.
  10. Опіка і зміна імені - якщо національне ім'я ну зовсім не в касу
  11. Ось показали, по ТV, програму, про
  12. Правила виїзду дітей за територію РФ.
  13. Для тих, хто хоче і вже готовий розбиратися в нових законопроектах по "юю"
  14. Мати обмежена в правах. Чи може вона
  15. вибір прізвища при отриманні паспорта
  16. Зміна прізвища ... дитині з приймальні сім'ї
  17. зміни в закон про ЗАГС
  18. Зміна імені при опіці.
  19. Заборонити прізвище ....
  20. зміна прізвища та імені
  21. підкажіть. якщо загс в якому ми распи

зміст:

Прийнятий Державною Думою 22 жовтня 1997 року.
Схвалений Радою Федерації 5 листопада 1997 року.

Стаття 19 Стаття 19. Державна реєстрація народження знайденого (підкинутого) дитини

  1. Орган внутрішніх справ, орган опіки та піклування або медична організація, виховна організація або організація соціального захисту населення, в яку поміщений дитина, зобов'язані заявити про державну реєстрацію народження знайденого (підкинутого) дитини, батьки якої невідомі, не пізніше ніж через сім днів з дня виявлення дитини.

Особа, яка знайшла дитину, зобов'язана заявити про це протягом сорока восьми годин в орган внутрішніх справ або в орган опіки та піклування за місцем виявлення дитини.

  1. Одночасно із заявою про державну реєстрацію народження знайденого (підкинутого) дитини повинні бути представлені:
    • документ про виявлення дитини, виданий органом внутрішніх справ або органом опіки та піклування, із зазначенням часу, місця і обставин, при яких дитина знайдений;
    • документ, виданий медичною організацією, який засвідчує вік і стать знайденого (підкинутого) дитини.
  1. Відомості про прізвища, про ім'я та по батькові знайденого (підкинутого) дитини вносяться в запис акта про її народження за вказівкою органу або організації, зазначених у пункті 1 цієї статті. Відомості про батьків знайденого (підкинутого) дитини в запису акта про її народження не вносяться.

До змісту

Глава V. Державна реєстрація усиновлення (удочеріння)

Стаття 39 Стаття 39. Підстава для державної реєстрації усиновлення (удочеріння)

Підставою для державної реєстрації усиновлення або удочеріння (далі - усиновлення) є рішення суду про встановлення усиновлення дитини, яке набрало законної сили.

Стаття 40 Стаття 40. Місце державної реєстрації усиновлення дитини

Державна реєстрація усиновлення дитини провадиться органом реєстрації актів цивільного стану за місцем винесення рішення суду про встановлення усиновлення дитини або за місцем проживання усиновителів (усиновителя).

Стаття 41 Стаття 41. Заява про державну реєстрацію усиновлення дитини

  1. Державна реєстрація усиновлення дитини провадиться за заявою усиновлювачів (усиновителя). Заява може бути зроблено усно або в письмовій формі.

Одночасно із заявою має бути представлено рішення суду про встановлення усиновлення дитини і пред'явлені документи, що засвідчують особистості усиновителів (усиновителя).

Усиновителі (усиновитель) має право уповноважити у письмовій формі інших осіб зробити заяву про державну реєстрацію усиновлення дитини.

  1. У разі, якщо усиновителі (усиновитель) або уповноважені ними особи протягом місяця з дня усиновлення дитини не зробили таку заяву, усиновлення дитини реєструється на підставі рішення суду про встановлення усиновлення дитини, що надійшов до органу реєстрації актів цивільного стану з суду, який виніс дане рішення, в порядку, встановленому статтею 125 Сімейного кодексу Російської Федерації.

Стаття 42 Стаття 42. Зміст запису акта про усиновлення

  1. У запис акта про усиновлення вносяться такі відомості:
    • прізвище, ім'я, по батькові, дата і місце народження дитини (до і після усиновлення);
    • прізвище, ім'я, по батькові, громадянство, національність (за наявності в запису акта про народження або в свідоцтві про народження дитини) батьків (одного з батьків);
    • дата складання, номер запису акта про народження та найменування органу реєстрації актів цивільного стану, яким зроблена державна реєстрація народження дитини;
    • прізвище, ім'я, по батькові, громадянство, національність (вноситься за бажанням усиновлювача), місце проживання усиновлювача (усиновлювачів);
    • дата складання, номер запису акта про укладення шлюбу усиновителів та найменування органу реєстрації актів цивільного стану, яким зроблена державна реєстрація укладання шлюбу усиновителів;
    • реквізити рішення суду про встановлення усиновлення дитини;
    • серія і номер виданого свідоцтва про усиновлення.
  1. У разі, якщо за рішенням суду про встановлення усиновлення дитини усиновителі (усиновитель) записуються його батьками (батьком), такі відомості вносяться в запис акта про усиновлення.

Стаття 43 Стаття 43. Свідоцтво про усиновлення

Свідоцтво про усиновлення містить такі відомості:

  • прізвище, ім'я, по батькові, дата і місце народження дитини (до і після усиновлення);
  • прізвище, ім'я, по батькові, громадянство, національність (якщо це зазначено в запису акта про усиновлення) усиновителів (усиновителя);
  • дата складання та номер запису акта про усиновлення;
  • місце державної реєстрації усиновлення (найменування органу реєстрації актів цивільного стану);
  • дата видачі свідоцтва про усиновлення.

Стаття 44 Стаття 44. Зміна запису акта про народження в зв'язку з усиновленням дитини

  1. На підставі запису акта про усиновлення вносяться відповідні зміни до запису акта про народження дитини в порядку, встановленому цим Законом для внесення виправлень і змін до записів актів громадянського стану.
  2. У разі зміни на підставі рішення суду про встановлення усиновлення дитини місця народження дитини за бажанням усиновителів (усиновителя) може бути складена новий запис акта про народження дитини органом реєстрації актів цивільного стану за місцем народження дитини, вказаною в рішенні суду. Відомості про складання нового запису акта про народження дитини вносяться в раніше вироблену запис акта про її народження.
  3. Орган реєстрації актів громадянського стану за місцем зберігання запису акта про народження дитини видає нове свідоцтво про її народження на підставі зміненої чи знову складеної у зв'язку з усиновленням запису акта про народження дитини.

Стаття 45 Стаття 45. Збереження відомостей про батьків (одному з батьків) в запису акта про народження усиновленої дитини

У разі, якщо в рішенні суду про встановлення усиновлення дитини зазначено про збереження особистих немайнових і майнових відносин усиновленої дитини з батьками (одним з батьків), відомості про батьків (одному з батьків), зазначені в запису акта про народження дитини, не можуть бути змінені.

Стаття 46 Стаття 46. Зміна запису акта про народження в зв'язку зі скасуванням усиновлення

На підставі рішення суду про скасування усиновлення в запис акта про усиновлення вносяться відомості про скасування усиновлення та відновлюються початкові відомості про прізвища, про ім'я, по батькові, про місце і дату народження дитини, а також відомості про батьків дитини в запису акта про народження. Раніше видане свідоцтво про народження анулюється, і видається нове свідоцтво про народження з урахуванням змін, внесених до запису акта про народження.

Стаття 47 Стаття 47. Забезпечення таємниці усиновлення органами реєстрації актів цивільного стану

  1. Таємниця усиновлення охороняється законом.
  2. Працівники органів реєстрації актів цивільного стану не вправі без згоди усиновителів (усиновителя) повідомляти будь-які відомості про усиновлення і видавати документи, зі змісту яких видно, що усиновителі (усиновитель) не є батьками (одним з батьків) усиновленої дитини.

президент Російської Федерації
Б. Єльцин


Москва, Кремль
15 листопада 1997 року


Законодавство

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Коментувати можут "Федеральний закон РФ від 15 листопада 1997 року" про акти громадянського стану "(витяги)"

Виставка «Біоексперіментаніум» в Санкт-Петербурзі

01 березня 2017 року Санкт-Петербурзі відкриється унікальний інтерактивний проект для дітей та їх батьків - виставка «Біоексперіментаніум». Проект привозять з Москви творці одного з перших в Росії музеїв цікавих наук «Експеріментаніум». На одному майданчику в ігровій інтерактивній формі будуть зібрані експонати, які розкажуть про те, як влаштовані живі системи на Землі. За 2 роки існування музею в Москві його вже відвідали понад 1,5 млн. Чоловік, він є одним з найбільш ...

Коментар до ПФЗ про легалізацію «дитячих боксів»

Коментар до ПФЗ «Про внесення змін до Федерального закону« Про основні гарантії прав дитини в Російській Федерації »» (про легалізацію «дитячих боксів») Людмила Виноградова, юрист - експерт РВС, член Громадської Палати РФ, суддя в почесній відставці Федеральний Закон «Про внесення змін до Федерального закону "Про основні гарантії прав дитини в Російській Федерації", проект якого під № 964592-6 внесений на розгляд Державної Думи Російської Федерації 25 грудня 2015 року, в ...

Зміни в законодавстві - будьте в курсі!

Читайте докладніше про зміну форми декларації з податку на прибуток, ПДВ, регіональних пільги для спецрежімнікі і нової щоквартальної звітності 6-ПДФО та ін. Змінах. Підвищення ліміту по ОЗ у податковому обліку З 2016 критерій первісної вартості, за яким майно буде ставитися до основних засобів (ОС) у податковому обліку, становить 100 000 рублів. Нововведення поширюється на ОС, введені в експлуатацію починаючи з 1 січня 2016 роки (ФЗ від 08.06.2015 №150-ФЗ) ...

Продовження Листопадового справи. На відібрання дитини справа не закінчилася

У місті Ноябрьске, ЯНАО, стався випадок втручання органів опіки та піклування в сім'ю, докладно про це вже писали [посилання-1]. У молодої жінки - фахівця адміністрації, Мартієнко Оксани Борисівни, при виписці з лікарні відібрали малолітню дочку і передали батькові, який в даний час перешкоджає зустрічам матері і дитини. Органи опіки та піклування в даному випадку, по-перше, не пред'явили матері акта про відібрання, і всі запити матері про надання документів по ...

Наше громадянське суспільство в останню →

Наше громадянське суспільство в останню чверть століття стали об'єктом мільярдних «інвестицій» США та інших західних держав. Ці гроші - саме інвестиції, від них чекають віддачі. Який саме? Впливу на політику держави в потрібну «партнерам» сторону. Вони зацікавлені, щоб наша країна, не дай Бог, не зійшла зі шляху «західного вибору» і входження в «сім'ю цивілізованих народів» в ролі молодшого безправного партнера і постачальника сировини, не повернулася назад, в ті часи, коли вела свою ...

Інвалідам можуть повернути право на отримання автомобіля

Пропонується відновити в законодавстві положення про обов'язок держави надавати інвалідам на пільгових умовах спеціальний автотранспорт як технічний засіб для їх реабілітації. Відповідний законопроект розроблений депутатом Миколою Коломейцева і вчора внесений до Держдуми. Автомобіль для інвалідів Планується віднести до технічних засобів реабілітації інвалідів автотранспортні засоби та додаткові пристосування до них (в тому числі ручне управління). Автор ...

Росія чекає Закон про сімейно-побутовому насильстві

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня вся світова спільнота підтримує акцію ООН «16 днів проти гендерного насильства». Для Росії порушення прав жінок і зростаюча хвиля сімейно-побутового насильства давно перетворилися на гостру соціальну проблему. В очікуванні закону За статистикою, 30-40% всіх тяжких злочинів над жінками відбувається в родині. Щорічно в результаті вбивств на грунті подружніх відносин в Росії гинуть близько 14 000 жінок *. Згідно з іншими дослідженнями, побої від чоловіків кожен ...

Ювенальний терор. Подивився сам - зайшли і роз'ясни іншому.

[Посилання-1] Подивився сам - зайшли і роз'ясни іншому. Ювенальні законопроекти, що знаходяться на розгляді в Державній Думі РФ: [посилання-2] - законопроект № 3138-6 «Про громадський контроль за забезпеченням прав дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків» [посилання-3] - текст законопроекту [посилання -4] - пояснювальна записка до законопроекту [посилання-5] - фінансово-економічне обґрунтування [посилання-6] - законопроект № 42197-6 «Про внесення змін до окремих законодавчих ...

Опіка і зміна імені - якщо національне ім'я ну зовсім не в касу

Закон про акти громадянського стану (ст. 58) - Зміна імені особі, яка не досягла віку чотирнадцяти років, провадиться на підставі рішення органу опіки та піклування в порядку, встановленому статтею 59 Сімейного кодексу Російської Федерації.

Ось показали, по ТV, програму, про

Там все чітко написано ... і в сімейному кодексі і законі про акти громадянського стану. У плані сурогатного материнства росія якраз з небагатьох де це справа врегульовано. 08.11.2012 21:27:39, Нецке.

Правила виїзду дітей за територію РФ.

Тема ця зараз дуже актуальна і оскільки, я сама попалася на відвертому обмані, вирішила підсумувати всю знайдену інформацію і зробити цей пост. Моя ситуація полягала в тому, що діти виїжджають з їх батьком на Україну, і ми як добропорядні громадяни пішли оформляти моє згоду на вивезення дітей. Нотаріус не моргнувши оком виписала папір, злупити 1000р. Через два дні наше всезнаючі СП-посиденьки відкривають мені очі, що мене тупо розвели, що згоди ніякого не треба, аж з 1996р !!!! А я...

Для тих, хто хоче і вже готовий розбиратися в нових законопроектах по "юю"

Починаємо публікацію витягів з громадського висновку по проекту № 3138-6 Федерального Закону «Про громадський контроль за забезпеченням прав дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків» Проект № 3138-6 ЗАКОН «Про громадський контроль за забезпеченням прав дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків »1) З Статті 1. Слід, що доступ до вирішення дитячих доль отримують і міжнародні некомерційні (громадські) організації. 2) Статтею 2 законопроекти ...

Мати обмежена в правах. Чи може вона

Пункт 3 ст 48 Закону про акти громадянського стану, дає таке право. Для цього потрібно батькові і матері звернутися до органів РАГСу зі спільною заявою. і дозвіл органів опіки в даному випадку не потрібно.

вибір прізвища при отриманні паспорта

ось знайшла: ЗАКОН ПРО актах ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ N 143-ФЗ 15 листопада 1997 року Глава VII. Державна реєстрація зміни імені. Стаття 58.

Зміна прізвища ... дитині з приймальні сім'ї

А просто є 2 закону. Закон №1 стверджує, що міняти дитині ПІБ можуть тільки батьки, закон №2 - що опікун прирівнюється до батькові чи матері. Зміна імені підлягає реєстрації відповідно до Закону про акти громадянського стану.

зміни в закон про ЗАГС

Останні зміни до Закону Про акти громадянського стану були внесені рік тому. 03.07.2009 11:00:15, Потворна Ельза.

Зміна імені при опіці.

ст.69 Федерального закону №143-ФЗ від 15.11.1997. "Про Актах громадянського стану", підставою для внесення змін є: рішення суду або рішення органів опіки та піклування про зміну прізвища, ст.ст. 56,194-199 ЦПК РФ.

Заборонити прізвище ....

Закон про акти громадянського стану є спеціальним по відношенню до СК РФ, оскільки його норми визначають порядок застосування окремих положень сімейного законодавства.

зміна прізвища та імені

Федеральний закон. Про акти громадянського стану. Прийнятий Державною Думою 22 жовтня 1997 року. Схвалений Радою Федерації 5 листопада 1997 року.

підкажіть. якщо загс в якому ми распи

можете. Федеральний закон про акти гр>. Про акти громадянського стану. Стаття 32. Місце державної реєстрації розірвання шлюбу.

Який саме?