Реклама
Реклама
Реклама

«Громадянин Атос, ви затримані!» Як розвивався скандал в літаку за участю Смєхова та Якубовича

На початку польоту актора відмовилися пересадити в бізнес-клас, а потім і не пускали в туалет

У неприємну ситуацію потрапив чудовий актор Веніамін Смєхов, улюблений усіма в ролі Атоса і по роботах в театрі і кіно. Артиста затримали під час рейсу Ханти-Мансійськ - Москва тільки за те, що він ... захотів сходити в туалет бізнес-класу. Я летіла з фестивалю цим же бортом і виявилася мимовільним свідком потворної сцени.

Я летіла з фестивалю цим же бортом і виявилася мимовільним свідком потворної сцени

фото: Наталія Губернаторова

Отже, перші дві години - політ нормальний. Ніщо не віщує неординарного розвитку подій. Актор Веніамін Смєхов в компанії дружини і колег летить додому з фестивалю кінодебютів «Дух вогню», який проходив в Ханти-Мансійську . У салоні досить тихо, більшість артистів сплять через раннього підйому. Годують мало, але на воді не економлять. Рейс триває більше трьох годин. Тому ближче до початку посадки пасажири почали скупчуватися біля туалету економ-класу.

Більшість гостей фестивалю сиділи на початку салону, тому абсолютно логічно, що деякі з них вирішили скористатися туалетом класу вище. У дружини Смєхова Галини Аксьонової ніяких проблем з провідницями при цьому не виникло.

Веніамін Борисович також зник за шторками бізнес-класу. Повернувся через кілька хвилин. Ось оголошують посадку у «Внуково». Артисти пристібаються. Традиційні оплески. Все підхоплюються, щоб відкрити люки і дістати одяг. У деяких по кілька пакетів в руках - з Ханти-Мансійська везуть рибу і оленину. Проходить ще кілька хвилин, але «на свободу» ніхто не випускає. Несподівано в гучномовці лунає тривожний голос бортпровідниці, яка повідомляє, що вихід з літака затримується через те, що співробітники авіакомпанії «Ютейр» чекають поліцейських. Вони були викликані через «неналежної поведінки одного з пасажирів».

У літаку наростає гул. Пасажири обурюються: хто цей порушник, що він зробив так, що ніхто цього не помітив і чому, власне, затримують інших? На борту стає душно і спекотно. «Увімкніть вентиляцію!», - просять люди. Але, схоже, їх ніхто не чує.

Ще один всенародний улюбленець, телеведучий Леонід Якубович, який сидить в самому початку салону економ-класу поряд зі Смєховим, намагається поговорити зі стюардесами і розв'язати конфлікт. Але у нього нічого не виходить. Прямо перед обличчям стоїть Якубовича співробітниця авіакомпанії закриває шторку, що відокремлює бізнес-клас від «економа».

«Дівчина, я вас старше в три рази. Майте повагу », - тільки й можна знайти, що сказати ведучий« Поле Чудес ». У відповідь лише чує короткий: «Вибачте».

Приблизно хвилин через 15, нарешті, всіх випускають. Веніамін Смєхов йде в компанії своєї дружини Галини, Леоніда Якубовича, друзів і ... поліцейських! У Смєхова забирають паспорт. Актор каже, що взагалі не розуміє, через що весь сир-бор, але представники поліції хоч і дивляться на артиста співчуваючим поглядом, розводять руками: відпустити його вони не можуть, так як вже є заява про порушення правил польоту з боку авіакомпанії. Згідно із заявою стюардеси, Смєхов порушив правила польоту і поводився досить грубо, намагаючись відвідати туалет в бізнес-класі, а коли його не пропустили - відштовхнув бортпровідницю і все одно пройшов.

«Хто? Веничка? Інтелігентна людина? »- не вірить своїм вухам Якубович.

У залі з'являється президент фестивалю Сергій Соловйов, якому тільки що повідомили, що затримали Смєхова. Сергій Олександрович вкрай дивується, почувши, що Веніамін нібито комусь нагрубив, так як Соловйов сидів в бізнес-класі літака і дрімав. Судячи з того, що нікому його розбудити не вдалося, чутки про «розборках» на борту сильно перебільшені ...

Тим часом сам герой цієї епопеї переживає. «Ми спеціально не брали з собою багато багажу, щоб його не здавати. Ми дуже поспішаємо », - каже актор. Увечері у нього спектакль, та й дружині треба їхати на роботу.

Дружина Галина Аксьонова також не розуміє, що відбувається. Вона схиляється до думки, що тут йде якась дивна гра. Виявляється, вже на початку польоту Веніаміна Борисовича відмовилися пересадити в бізнес-клас, хоча у нього хвора нога і йому важко сидіти в тісних кріслах. Потім в процесі польоту артисти кілька разів просили додати повітря, так як було дуже душно - акторові Юрію Назарову стало погано. Але їм ніхто не допоміг.

Зрештою поліцейський з паспортом артиста повернувся, приніс папір і попросив написати пояснювальну. Чому на місці допиту з'явився жоден співробітник авіакомпанії, так і залишається загадкою.

Від редакції додамо: швидше за все, у авіакомпанії є своя версія того, що сталося. Можливо навіть, що згідно з їхніми даними, ситуація була така, що по інструкції дійсно потрібно викликати поліцію (хоча свідки поки стверджують прямо протилежне) ...

Пасажири обурюються: хто цей порушник, що він зробив так, що ніхто цього не помітив і чому, власне, затримують інших?
«Хто?
Веничка?
Інтелігентна людина?