Реклама
Реклама
Реклама

Аксьонов створив клан в включеному Криму - ЗМІ

4397 переглядів

В органах влади анексованого Росією Криму працюють п'ять членів сім'ї Сергія Аксьонова, незаконно займає посаду прем'єр-міністра АРК.

Про це пише " Нова газета "В статті-розслідування про" господарів півострова "під назвою" За взяття Криму! ".

Так, батько "глави Криму" Валерій Аксьонов після анексії перейшов з кабінету директора Сімферопольського авторемонтного заводу в кабінет заступника голови комітету з будівництва т.зв. "Державної ради республіки".

Своячка Аксьонова Євгена Добриня, до березня 2014 року працювала його секретарем в партії "Русское единство", очолила комітет із земельних питань "Держради".

Цивільний чоловік Добрині Андрій Дедюхін в 2014 році став начальником департаменту з рибальства "Мінсільгоспу" Криму.

Теща Аксьонова Людмила Добриня стала членом Громадської палати Криму, а її чоловік Олександр Добриня - заступником директора ГУП РК "Експертно-технічний центр".

Незважаючи на заяви Аксьонова про необхідність боротьби з "кумівством", при ньому у владу пішли і ділові партнери його сім'ї, і соратники по партії "Русское единство".

Діловий партнер самого Аксьонова Ігор Лукашев в 2017 році очолив Сімферополь.

Його однопартійці Михайло Шеремет, Андрій Козенко і Дмитро Полонський після т.зв. "Російської весни" стали віце-прем'єрами Криму (в 2016-м Козенко і Шеремет на незаконних виборах пройшли в Держдуму РФ).

Депутатами "Держради Криму" стали члени "Русского единства" Володимир Бобков, Лариса Георгіаді і Сергій Шувайников. Крім того, Олександр Спиридонов очолив "держкомітет" Криму з державної реєстрації та кадастру, а Катерина Полончук - прес-службу Аксьонова.

4397 переглядів   В органах влади анексованого Росією Криму працюють п'ять членів сім'ї Сергія Аксьонова, незаконно займає посаду прем'єр-міністра АРК

"Господарі" захопленого Криму

Олексій Комаров, "Нова газета"

Володимир Константинов очолює парламент Криму з 2010 року. Після анексії посади в держструктурах півострова отримали його соратники по "Партії регіонів" і партнери по будівельній фірмі "Консоль".

"Міністерство будівництва" очолив колишній заступник гендиректора "Консолі" Сергій Кононов, а "Міністерство спорту" - колишній економіст фіндепартаменту цієї компанії Єлизавета Кожічева.

Депутатами Держради стали екс-глава правління "Консолі" Володимир Ясинський і його помічник Оксана Сергієнко. Начальник управління покрівлі "Консоль ЛТД" Олександр Діденко став заступником голови держкомітету з охорони культурної спадщини Криму.

"Регіонал" Юхим Фікс, Сергій Федоркин і Ольга Сульнікова також стали депутатами "Держради" Криму. Фікс навіть отримав посаду віце-спікера.

Протеже Віктора Януковича з "донецьких" Віталій Нахлупін, який входив до комісії Верховної Ради Криму з бюджетної політики до березня 2014 року, після анексії став депутатом "Держради" Криму, а потім першим віце-прем'єром. Він курирує дороги.

До "господарям" півострова газета віднесла також Євгена Двоскіна, який контролює "Генбанка" - перший російський банк, який заробив в Криму після анексії. З серпня 2017 року Генбанка працює тимчасова адміністрація.

Також в статті згаданий депутат "Держради" Євген Кабанов, який володіє групою компаній "Інтербуд" і забудовує півострів, тоді як жодного законопроекту за 4 роки не вніс.