Реклама
Реклама
Реклама

Чотири алтайських стартапу отримали запрошення в заочний акселератор Фонду розвитку інтернет-ініціатив

23 травня 2018 р 15:48

У Барнаулі 19 травня на майданчику Алтайського бізнес-інкубатора пройшов стартап-марафон - конференція для IT-підприємців, яку організував Фонд розвитку інтернет-ініціатив (ФРІІ) спільно з Асоціацією підтримки інновацій за підтримки Уряду Алтайського краю. За підсумками інтенсивної роботи чотири барнаульских стартапу отримали запрошення в заочний акселератор ФРІІ.

Марафон розрахований на початківці стартапи, які вже пройшли певний шлях від ідеї до перших результатів. Вони повинні представляти собою IT-проект, спрямований на вирішення конкретної актуального завдання, у якого вже є або прототип, або початкові продажу, або мінімально життєздатний продукт (MVP).

На марафоні проекти оцінювали експерти IТ-ринку, інвестори, бізнесмени, самі представники Фонду розвитку інтернет-ініціатив та керівники великих компаній. На експертної сесії протягом двох годин вони особисто спілкувалися з підприємцями-початківцями і допомагали їм скорегувати стратегію розвитку своїх стартапів. З доповідями виступили Артем Лузянин, регіональний представник ФРІІ в Томську; Едуард Шмідт, засновник Sale Consulting Group, трекер Заочного акселератора ФРІІ; Денис Газукін, засновник компанії Freematiq; Наталя Кайзер, співзасновник юридичної компанії «Кайзер і партнери».

Всього на суд експертів свої проекти представили тринадцять команд, чотири з яких отримали особливу нагороду - можливість прокачати свій стартап в заочному акселератор ФРІІ.

Щасливими власниками сертифікатів на навчання стали сервіс для салонів краси «Тути-Бьюті», агрегатор «ВсеОтправкі», ремонт техніки онлайн «Логотип» і платформа для інтернету речей Skybox.

Сервіс «Тути-Бьюті», створений зовсім недавно на четвертому міському форумі IT-розробників в форматі Хакатона, покликаний поліпшити взаємодію салонів краси і індивідуальних майстрів з клієнтами. Головне завдання - вирішувати проблему забудькуватості клієнтів (неявка на сеанси, відкладання повторних сеансів) і збільшувати повторні продажу. Як зізнається співзасновник проекту підприємець Іван Кунин, цю ідею він і його команда виношували близько півроку, а на Хакатони нарешті зважилися втілити в життя.

«ВсеОтправкі» - ще один проект, який отримав путівку в акселератор. Це агрегатор кур'єрських компаній, який працює за схемою: один договір - будь-яка кур'єрська служба. Так, уклавши договір з «ВсеОтправкі», замовник отримує доступ до всіх кур'єрським службам і може вибрати оптимальний для себе варіант доставки документів і вантажів. Економія при цьому досягає до 30 - 40%.

Керівник проекту - підприємець Олег Полунін працює над агрегатором з вересня минулого року. Вже є сайт і мобільний додаток.

Також в заочний акселератор ФРІІ відправиться проект «Логотип», який представляє собою універсальний майданчик для ремонту будь-якої техніки, неважливо, портативної, цифровий або побутової, і відразу об'єднає в собі і сервісний центр, і маркетплейс, і агрегатор. Керівник проекту - підприємець Артур Мурдалов. Проект покликаний подолати цілий ряд проблем, пов'язаних з пошуком виконавця для ремонту техніки - від самого пошуку і перевірки сумлінності до виконання гарантій та юридичної допомоги.

І четвертий переможець - платформа для інтернету речей Skybox, мета якої - об'єднати виробників і користувачів «розумних» пристроїв в одному додатку.

За словами керівника проекту Олександра Рожко, платформа об'єднає цілу екосистему для виробників і користувачів і краще юзабіліті. Виробники з її допомогою зможуть зменшити витрати, так як їм потрібно буде тільки підключитися до платформи, запустити свої пристрої і в особистому кабінеті відстежувати всі дані по своїм користувачам. А користувачі, в свою чергу, можуть управляти своїми пристроями через особистий аккаунт, до якого реалізовані функції і віддаленого підключення, поза домом. Платформа розробляється вже близько півроку і практично готова, на стадії MVP.

Заочний Акселератор - це двомісячна програма щодо прискореного розвитку для IT- та mobile-проектів, що мають шанс і бажання потрапити в очний акселератор ФРІІ. Тривалість останнього - три місяці, які, за відгуками учасників, рівні півтора року самостійної роботи над бізнес-проектом. За цей час командам вдається знайти точки зростання і кратно масштабувати виручку.

А найбільш сильні проекти можуть претендувати ще й на матеріальну нагороду, якої потребує будь-стартап, - інвестиції від ФРІІ. Уже влітку проекти-переможці марафону вирушать на стартове навчання в Москву.

Довідка: Фонд розвитку інтернет-ініціатив (ФРІІ) - російський фонд венчурних інвестицій, заснований Агентством стратегічних ініціатив. Фонд надає інвестиції технологічним компаніям на ранніх етапах розвитку, проводить акселеративному програми і бере участь в розробці методів правового регулювання венчурної галузі.

Асоціація підтримки інновацій - некомерційне об'єднання IТ- підприємців Барнаула, яке заснували місцеві IТ-компанії - «Ентерра», «Мітра» і Freematiq і основна мета якого - створити середовище для появи і розвитку інноваційних підприємств в регіоні.


23 травня 2018 р 15:48   У Барнаулі 19 травня на майданчику Алтайського бізнес-інкубатора пройшов стартап-марафон - конференція для IT-підприємців, яку організував Фонд розвитку інтернет-ініціатив (ФРІІ) спільно з Асоціацією підтримки інновацій за підтримки Уряду Алтайського краю