Реклама
Реклама
Реклама

Що дають акції компанії?

  1. Що таке акції компаній?
  2. Навіщо випускають акції великих компаній?
  3. Акції = кредит?
  4. Які акції іноземних компаній бувають?

Ми раді вітати трейдерів, які читають нашу статтю і бажаємо вам тільки хороших результатів у вашому повсякденному професійної діяльності. Сьогоднішня тема буде цікава не тільки новачкам, але також і людям з невеликим досвідом. На численні прохання ми в рамках цієї статті розберемося, що дає покупка акцій компанії. На сьогоднішній день покупка-продаж акцій найбільш поширена на фондовому ринку. Ми були здивовані, коли кілька фахівців, які торгують акціями вже досить давно, не змогли дати зрозумілої відповіді на питання - що ж таке акція ? Ми отримали відповідь, що «акція = цінний папір». Давайте разом розберемося з поняттям акції. Ми раді вітати трейдерів, які читають нашу статтю і бажаємо вам тільки хороших результатів у вашому повсякденному професійної діяльності

Що таке акції компаній?

Акція являє собою цінний папір, що підтверджує права власника на певну частку в бізнесі компанії. Після покупки цінних паперів інвестор стає співвласником бізнесу і має право отримувати дивіденди від доходів компанії. Важливий момент - отримувати хорошу прибуток можна лише в тому випадку, якщо ви маєте в своєму повному розпорядженні великий пакет цінних паперів. Придбання 1-2 або 1000-2000 тисяч акцій великої компанії, в більшості випадків, не приносить ніякого значного ефекту.

Навіщо випускають акції великих компаній?

Наступне питання, яке виникає у початківців трейдерів - з якою метою взагалі випускаються акції та навіщо компанія дає доступ абсолютно незнайомих людей до свого майна і бізнесу? Наступне питання, яке виникає у початківців трейдерів - з якою метою взагалі випускаються акції та навіщо компанія дає доступ абсолютно незнайомих людей до свого майна і бізнесу Відповідь лежить на поверхні - необхідність зростання і розвитку. комерційне підприємство апріорі має розвиватися - і на це йому обов'язково потрібні гроші . Емісія (читай, випуск) цінних паперів - найпростіший і прибутковий спосіб отримати кошти від інвесторів, які вірять в успішний розвиток компанії. Говорячи простими словами - трейдер , Купуючи акції, допомагає компанії розвиватися. Після продажу акцій, нові компанії продовжують успішний розвиток. Гроші, виручені від продажу цінних паперів, вкладаються в покупку устаткування, в розвиток виробництва, в розширення сфери впливу і інші галузі. У разі успішного розвитку компанії, в неї будуть йти всі нові і нові гроші від акціонерів. Як вклалися в компанію трейдери на зорі її розвитку (або на певному етапі), ми отримуємо дивіденди з тієї причини, що купили акції раніше інших інвесторів.

Акції = кредит?

Продаж акцій - це не кредитування компанії за рахунок інвесторів, які купують ЦБ. Говорячи простою мовою, акції - це свого роду пожертвування своїх коштів на користь акціонерного товариства, що носять добровільний характер. Натомість інвестор отримує майнові права на активи компанії і можливість отримання дивідендів. Виплати по акціях не фіксовані, їх вартість може з плином часу падати, компанію може спіткати банкрутство , І інвестор втрачає вкладення. Акції можна вигідно перепродати. Продаж акцій - це не   кредитування   компанії за рахунок інвесторів, які купують ЦБ Втім, якщо трейдеру вдалося грамотно оцінити потенціал, яким володіє компанія, прибуток може дорівнювати сотням, а то і тисяч відсотків річних. Останні прецеденти вкрай рідкісні.

Які акції іноземних компаній бувають?

Різновидів акцій не так вже й багато:

  • звичайні
  • привілейовані

Давайте розберемося з «простими» акціями. ці цінні папери дають інвестору можливість отримувати дивіденди (свою частку від прибутку компанії). Важливе застереження - дивіденди встановлюються виключно при підведенні підсумків діяльності фірми за календарний рік. Давайте розберемося з «простими» акціями Все дуже просто - акціонерне товариство підводить річні підсумки, в результаті яких на графіках відображається успішність її діяльності. Після оцінки успішності діяльності і рівня розвитку, керівництво вирішує, скільки буде виплачено акціонерам. Ризик є - якщо за підсумками діяльності у компанії скромна прибуток (або збиток), розмір дивідендів буде відповідний або їх не буде взагалі Привілейовані акції більш цікаві з точки зору отримання прибутку. Інвестор отримає дивіденди в заздалегідь обумовленому розмірі (згідно майбутнього договору при покупці акцій). Права брати участь в управлінні компанії (увійти до складу учасників зборів акціонерів) у власника привілейованих акцій немає.

Що таке акції компаній?
Навіщо випускають акції великих компаній?
Акції = кредит?
Які акції іноземних компаній бувають?
Що таке акції компаній?
Навіщо випускають акції великих компаній?
Наступне питання, яке виникає у початківців трейдерів - з якою метою взагалі випускаються акції та навіщо компанія дає доступ абсолютно незнайомих людей до свого майна і бізнесу?
Акції = кредит?
Які акції іноземних компаній бувають?