Реклама
Реклама
Реклама

Акції Аерофлот: що впливає на курс. Де і як купити акції Аерофлоту

Аерофлот - найбільша компанія в цивільній авіації Росії, флот якої нараховує понад 230 авіалайнерів.

Статутний капітал складає 1 110 616 299 рублів, номінальна вартість акції - 1 рубль. Велика частина акцій, 51,17%, належить державі. За рахунок сильної державної підтримки Аерофлот є однією з найбільш стабільних компаній.
Статутний капітал складає 1 110 616 299 рублів, номінальна вартість акції - 1 рубль
Авіакомпанія була заснована в 1923 р, в 1989 р компанія стала учасником Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA). Пізніше в 1993 р «Аерофлот» став відомий як ВАТ.

Акції Аерофлоту торгуються на Московській біржі. При покупці-продажу акцій необхідно укласти договір з професійним учасником фондового ринку про брокерське обслуговування, про подальші кроки читайте в матеріалі: з чого почати на біржі?

Рейси даної компанії здійснюються по 46 країнам світу і 97 пунктам призначення. Під контролем «Аерофлоту» 42% російського ринку міжнародних перевезень і близько 20% російського ринку внутрішніх перевезень.

Шість філій компанії розташовані в різних регіонах країни. У Сибіру і Далекого Сходу вона фактично поза конкуренцією по присутності в повітряному просторі.

Аерофлот постійно веде нарощування і оновлення авіапарків, удосконалює технічну базу. У 2009 р авіакомпанія звела власний термінал Шереметьєво зі здатністю щорічно пропускати через себе близько 12 мільйонів пасажирів. У власності Аерофлоту знаходиться найбільший центр управління польотами Східної Європи.

На підвищення вартості її цінних паперів впливають такі чинники:

  • Безперервна тенденція до оновлення авіапарку, розвиток забезпечення безпеки перельотів. З повітряного парку Аерофлоту планомірно виводяться старі літаки. Він є одним з наймолодших в Європі.
  • Пріоритетне поліпшення якості сервісу. Менеджмент компанії надає великого значення розвитку технологій взаємодії з клієнтами.
  • Запуск нового проекту, бюджетної лінії авіаперевезень. Впровадження на ринок лоукостера, використання літаків з меншою витратою палива окупається в найкоротші терміни і призводить до скорочення витрат.
  • Розширення мережі міжнародних маршрутів і підвищення обсягу перевезень по країні. Коефіцієнт авіаційної рухливості населення зростає. Частка Аерофлоту в пассажироперевозках становить 37%.
  • Очікувана націоналізація активів. Держава має намір поступово знижувати свою частку до 25% + 1 акція. Також планується розміщення понад 10% паперів на ринку, що підвищить free-float і рівень ліквідності.
  • Зниження цін на нафту та інші види палива.
  • Стабілізація положення авіакомпанії, просування бренду і посилення продажів за межами країни.
  • Аерофлот активний в інтернет-просторі (є навіть канал на Ютубі, до слова один з кращих серед корпоративних каналів), близькість до аудиторії, відкритість компанії - дають додаткові приводи для довіри і вкладень в їх акції.


Загальний настрій російського ринку надає як позитивне, так і негативний вплив на котирування акцій Аерофлоту. Рецесія на світовому ринку цінних паперів , Відтік коштів з акцій з боку зарубіжних інвесторів призводить до падіння їх вартості. На зниженні фондових показників позначається загострення політичної ситуації. Так як збільшуються маршрути, відповідно транспортні і паливні витрати зростають. Також додатковим фактором ризику для компанії залишаються виплати по лізингу повітряних суден.

Читайте далі: як вкласти гроші в акції і як новини впливають на курси акцій .