Реклама
Реклама
Реклама

В Японії кішок стало більше, ніж собак: японцям не вистачає часу на прогулянку?

  1. Найбільш популярні породи собак і кішок

Факти про Японію

Собакам потрібні прогулянки, інакше їм буде не вистачати фізичної активності і стане накопичуватися стрес. Чи вистачає японцям часу вигуляти свою собаку?

Японська асоціація виробників корми для тварин щорічно проводить дослідження, присвячене кішкам і собакам. За її даними, в 2017 році собак в Японії було 8,92 мільйона, на 436 000 менше, ніж у попередньому році, а кількість кішок збільшилася на 217 000, до 9 млн 527 тисяч. Вперше поголів'я кішок перевищило кількість собак. Число кішок змінюється слабо, але собак стає все менше. Схоже, що японцям вже більше подобається тримати кішок, яких не потрібно вигулювати, в умовах збільшення кількості домогосподарств з однієї особи і таких, де працюють обоє з подружжя, позначається і

зниження народжуваності

.

Згідно з даними опитування, більше 40% людей у ​​віці 70-80 років гуляють з собакою раз в день або частіше, однак ті власники собак, яким 20-40 років, не встигають гуляти - менше 20% з них вигулюють собаку хоча б раз в день . Час прогулянки теж помітно відрізняється - серед 70-80-річних гуляють півгодини і більше 59,5% людей, а ті, кому від 20 до 30 років, частіше гуляють менше тридцяти хвилин (65%).

Можливо, саме в зв'язку з тим, що у японців не вистачає часу на вигул, серед собак переважають дуже маленькі породи, вагою до п'яти кілограмів. Великі породи, яким потрібно багато руху, не дуже популярні. Лабрадор-ретривер і золотістий_ретрівер складають разом менше 5% популяції собак. Серед кішок переважна більшість складають змішані породи.

Найбільш популярні породи собак і кішок

Складено Nippon.com за даними Японської асоціації виробників корми для тварин

Фотографія до заголовку: © PIXTA

кішки собаки тварини

Чи вистачає японцям часу вигуляти свою собаку?