Реклама
Реклама
Реклама

Небувалий ажіотаж навколо яблучної гарнітури

Схоже, що в Apple трохи не розрахували, наскільки популярними стануть їх AirPods. Або, принаймні, як багато людей вважають повністю бездротові навушники з Купертіно гідним подарунком на Різдво. Передсвятковий бум позначився таким напливом бажаючих купити пристрій, що на даний момент AirPods повністю розпродані в онлайн-магазинах США і Великобританії - аж до січня 2018 року.

Передсвятковий бум позначився таким напливом бажаючих купити пристрій, що на даний момент AirPods повністю розпродані в онлайн-магазинах США і Великобританії - аж до січня 2018 року

Американський і британський фірмові магазини не зможуть забезпечити доставку AirPods новим покупцям до 2 січня. З цієї причини бажаючі зробити «яблучний» подарунок на Різдво (по крайней мере, католицьке) або Новий рік змушені шукати навушники в інших магазинах. Однак офіційні постачальники продукції Apple зіткнулися з тією ж проблемою: AirPods не знайти ні на Best Buy, ні в Walmart, Target, B & H або Adorama. Аналогічна ситуація і у одвічного партнера Apple - найбільшого американського стільникового оператора Verizon.

Покупці кинулися було в міські магазини - але на даний момент пощастило тільки жителям Нью-Йорка і штату Флорида. Залишаються онлайн-продажу, і зараз американці розкуповують залишки AirPods на майданчику AT & T c доставкою втридорога: до моменту виходу цієї статті товар майже напевно розпроданий і там.


Іронія полягає в тому, що Apple вже опинялася в подібній ситуації рік тому. Перенесення релізу AirPods з жовтня на кінець грудня 2016 року, а також ліміти на партії пристрої привели компанію до аналогічної «різдвяної» проблеми.

Тим часом щасливчики, завчасно встигли обзавестися «Ейрподамі», з нетерпінням чекають виходу нового покоління полюбився пристрою. На радість їм співробітник KGI Мін-Чі Куо (той самий чоловік, який знає все і у якого одна нормальна фотографія в інтернеті) зробив нове «пророцтво» щодо AirPods 2. Аналітик вважає, що нове покоління бездротових навушників Apple з'явиться у продажу в другій половині 2018 року - найімовірніше, на традиційній вересневої презентації компанії. Аналогічні чутки, правда, ходили і напередодні останньої презентації, і ми навіть присвятили прогнозами цілу статтю.

Характеристик AirPods 2 Мін-Чі Куо торкнувся лише побіжно, заявивши, що зовнішній вигляд пристрою не зазнає істотних змін. Аналітик вважає, що Apple зробить акцент на поліпшенні якості звучання і збільшенні часу автономної роботи пристрою. Більш детальних подробиць про нові AirPods в прогнозі не було, за винятком розпливчатою формулювання про «меншому кварцовому компоненті».

Нагадаємо, що Мін-Чі Куо давно і успішно пророкує численні дати і подробиці виходу продукції з Купертіно, а тому визнаний справжньою «Вангой» у всьому, що стосується Apple. Наприклад, 4 грудня аналітик уже робив прогноз щодо AirPods: на думку Мін-Чі Куо, в 2018 році обсяги продажів навушників зростуть мінімум в 2 рази в порівнянні з 2017-м; це означає, що продано буде 26 - 28 млн пристроїв. На думку китайського генія, AirPods - це найважливіший і найуспішніший гаджет Apple за останні роки.

На думку китайського генія, AirPods - це найважливіший і найуспішніший гаджет Apple за останні роки

А поки Apple зволікають з випуском оновлення, ринок «true wireless» навушників розквітає пишним цвітом. Одна з найцікавіших альтернатив AirPods - це навушники Elari NanoPods Sport вітчизняного виробництва. І цікавий цей гаджет далеко не тільки тим, що стоїть в два рази дешевше яблучної гарнітури. Тут ми маємо кілька фішок, якими не володіє гаджет з Купертіно.

Тут ми маємо кілька фішок, якими не володіє гаджет з Купертіно

По-перше (і це найсмачніше), NanoPods не бояться проникнення води і захищені від неї відповідно до стандарту IP67. Це означає, що з гарнітурою можна сміливо гуляти під дощем, митися в душі і навіть плавати в басейні. По-друге, модель несе на борту Bluetooth ні багато ні мало - найсвіжішої версії 5.0 (саме це і очікують від AirPods 2). Завдяки цьому користувач отримує відмінну якість зв'язку та дистанцію роботи до 100 м (при наявності смартфона з 5-ими Bluetooth). І нарешті, NanoPods оснащені внутрішньоканальні звуководом, які набагато краще тримаються у вухах і забезпечують більш високий рівень звукоізоляції.

І нарешті, NanoPods оснащені внутрішньоканальні звуководом, які набагато краще тримаються у вухах і забезпечують більш високий рівень звукоізоляції

Ще парочка достоїнств гаджета: NanoPods виглядають навіть більш привабливо яблучної гарнітури, зокрема корпусу навушників не "звисають» з вушних раковин. Також, навушники обладнані апаратними кнопками управління (по одній на кожній чаші), що забезпечує кращий відгук під час використання. Поставляються Elari NanoPods Sport в двох колірних варіантах - білому і чорному .

Що б ви не вибрали для подарунка для своїх рідних і близьких, - не забувайте про наш блог , Де ми регулярно публікуємо цікаві статті, свіжі новини зі світу технологій і, звичайно, актуальні огляди на гаджети та смарт пристрою. Приєднуйтесь до нас на платформі Яндекс.Дзен.

Поділитися статтею