Реклама
Реклама
Реклама

Сьогодні виповнюється 10 років з дня заснування благодійного Фонду Ріната Ахметова

  1. Орфографічна помилка в тексті:

15 липня 2015 року, 23:56 Переглядів:

Сьогодні виповнюється 10 років з дня заснування благодійного Фонду Ріната Ахметова. Які завдання доводиться вирішувати у Фонді сьогодні?

10 років благодійний фонд Ріната Ахметова рятує людські життя, здоров'я і здійснює мрії.

"Тоді на відкритті Ринат Ахметов виголосив ключові слова: у благодійності повинен бути тихий голос. Але коли ми говоримо про серйозні системні проблеми, ми повинні говорити голосно, щоб нас почули. У цих словах основна філософія Фонду Розвитку України ", - каже Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

На рахунку Фонду десятки тисяч врятованих життів. Адресну допомогу на лікування отримала майже 21 тисяча осіб. За час дії програми "Зупинимо туберкульоз" смертність від палички Коха в Донецькій області знизилася на 41%. Завдяки програмі "Рак виліковний" більше 75-ти тисяч чоловік своєчасно пройшли діагностику і змогли подолати онкологічні захворювання.

З початку бойових дій на Сході України, Фонд першим почав евакуацію мирних жителів Донбасу. А в серпні 2014 го на базі фонду був створений Гуманітарний штаб. Всі програми були переорієнтовані. Так програма адресної допомоги перетворилася на допомогу пораненим і тяжкохворим.

"Обіцяли все і багато, але дійсно в першу чергу надана допомога була Фондом Ахметова. Відразу відгукнулися", - зізнався Олександр Кваша, син постраждалої від обстрілу в Краматорську.

Завдяки програмі "Сирітству - ні!" за 10 років майже 8000 дітей по всій країні знайшли батьків.

Три роки тому Фонд створив в Донецьку Центр Матері і Дитини для малозабезпечених породіль та вагітних. Тепер уже Гуманітарний штаб забезпечує молодих мам продуктами, їм надають психологічну допомогу. Ганна - сирота , Йти було нікуди. Потрапила сюди вагітної, тепер виховує маленьку дочку

"Якби не Фонд, я не знаю, де б ми зараз були", - говорить Ганна, молода мама.

Привітати Фонд Ріната Ахметова з десятиріччям приїхали ці дві прийомні сім'ї. Людмила - мама-вихователька дружить з співробітниками Фонду вже 6 років: допомагали ліками, робили ремонт. А в минулому році Гуманітарний Штаб допоміг їм виїхати з Макіївки.

"Єдиний фонд, який допомагав - не державні ніякі інші структури не займалися перевезенням дітей, поселенням, тому я звернулася в Гуманітарний штаб допоможемо. З вересня місяця по січень фонд Ріната Ахметова повністю містив мою сім'ю, спасибо огромное", - говорить Людмила Панчоха мама -воспітатлеьніца будинки сімейного типу.

Вихованець будинку сімейного типу Гриша мріє стати водієм-далекобійником гуманітарного Рейса Ріната Ахметова - і возити допомогу на Донбас.

"Через нас щодня проходить величезна кількість трагічних історій 00:09:44 Ми знаємо, що таке складна операція - наші співробітники перебувають поруч у лікарні. Ми знаємо, що таке повінь на західній Україні, ми знаємо, що таке загибель шахтарів. Це велика честь від імені Рината Ахметова надавати цю допомогу ", - розповідає Дар'я Касьянова, керівник програм і проектів Гуманітарної штабу Ріната Ахметова.

І на досягнутому команда Благодійного Фонду в рамках Гуманітарної штабу Ріната Ахметова зупинятися не збирається: буде надавати допомогу людям похилого віку, малозабезпеченим та інвалідам, дітям - продуктами і ліками, порадами психологів. Підтримка мирних жителів Донецької і Луганської областей по обидва боки лінії зіткнення триватиме, поки в цьому буде необхідність.

Цю та інші новини ви можете подивитися у випуску інформаційної програми "Події" на каналі " Україна ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

15 липня 2015 року, 23:56 Переглядів:   Сьогодні виповнюється 10 років з дня заснування благодійного Фонду Ріната Ахметова людина

, тисяча , центр , допомога , будинки , співробітники , підстави , керівник , програми , гуманітарний штаб , фонд Ріната Ахметова

Ви зараз переглядаєте новина "Сьогодні виповнюється 10 років з дня заснування благодійного Фонду Ріната Ахметова". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Які завдання доводиться вирішувати у Фонді сьогодні?