Реклама
Реклама
Реклама

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова допомагає 90% населених пунктів Донбасу

  1. Орфографічна помилка в тексті:

3 квітня 2017, 00:53 Переглядів:

На Донбасі катастрофічно зростає рівень безробіття. За даними Державної служби зайнятості, регіон лідирує з найвищими показниками по Україні - понад 30%. Тільки в Донецькій області на одне робоче місце претендують більше 10 осіб. Населення зубожіло, і особливо важко - віддаленим селищам на передовій. Мої колеги бачили, як виживають мирні люди на Світлодарськ дузі.

Розбиті будинки, лікарні і підприємства. Заміновані гектари полів. Все це - Світлодарськ дуга, смертельно небезпечне місце для тисяч мирних жителів ось уже третій рік.

Саші чотири роки. Мама часто повторює синові правила виживання під час обстрілу. Одного разу це може врятувати йому життя.

Ночами стріляють ще сильніше - скла тремтять. Від гучних вибухів навіть дорослі не замикають очей. Хлопчику засипати допомагають улюблені іграшки.

Уже кілька діб Новолуганське під прицільним вогнем.

Саша весь час змушений перебувати вдома.

Наталя - самотня мама. Виховує двох дітей і з дня на день чекає на поповнення в родині. Старша дочка - в пологовому будинку. Дзвонить додому кожні півгодини.

На плечах Наталії - вся сім'я. Купила дітям нові меблі, одяг, іграшки. Але це ще до війни, коли її підприємство стабільно працювало. А тепер свиноферма - на лінії вогню. І жінка не знає, як жити далі.

Комплекс закривають через війну. Його територія кілька разів потрапляла під обстріл, поля навколо заміновані, дістатися до очисних споруд неможливо. А резервуар з відходами - переповнений.

Співробітники підприємства вже отримали повідомлення. Разом з Наталією Токовенко до кінця весни без роботи залишаться понад семисот жителів Новолуганське - тобто кожен п'ятий.

Від навислої загрози масового безробіття люди вже залишають Новолуганське. Півторарічний Денис тепер рідко бачить маму. Малюком займається прабабуся.

Новолуганське - це селище на Світлодарськ дузі. Розташований між Горлівкою та Бахмутом. Тут живуть три з половиною тисячі чоловік. Вони всі живуть надією на мир і стабільність. А поки гостро потребують підтримки.

За даними ООН, дев'яносто сім відсотків людей в Донецькій області живуть в бідності. Продукти в віддалені населені пункти вже майже два роки привозять бригади мобільного видачі. За цей час доставили триста тисяч продуктових наборів.

Їх чекають тисячі чоловік. Тільки в Новолуганське за раз роздають майже дев'ятсот наборів. Продукти Ріната Ахметова отримують люди похилого віку, діти, інваліди.

Чотириста раз бригади мобільного видачі виїжджали в глибинку Донбасу. Незважаючи на ризики для життя і негоду, мобільні волонтери Штабу заїжджають в десятки найнебезпечніших населених пунктів, серед них Піски, Карлівка, Нетайлове, Дослідне - там допомогу чекають кожен день.

"Коли на Донбас прийшла біда, Рінат Ахметов поставив перед Гуманітарних штабом завдання максимально допомогти мирним жителям, які залишилися на Донбасі. Рішення створити мобільні бригади видачі гуманітарної допомоги стало унікальним. За допомогою мобільних бригад нам вдається доставити гуманітарні вантажі в дев'яносто відсотків населених пунктів Донбасу по самої сірої і червоній зоні 30 тисячам наших земляків, які знаходяться вздовж всієї лінії зіткнення і отримують допомогу від Ріната Ахметова. 24 стаціонарних пункту працюють на території онецкой і Луганської областей ", - говорить Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

ГШ роздав 11 мільйонів 707 тисяч продуктових наборів по обидва боки лінії розмежування. Врятовано понад мільйон мирних жителів.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

3 квітня 2017, 00:53 Переглядів:   На Донбасі катастрофічно зростає рівень безробіття продукти

, людина , Ахметов , допомога , люди , іграшки , будинки , мобільні , боку , Рінат Ахметов , підприємства , тисячі , гуманітарний штаб , Новолуганське

Ви зараз переглядаєте новина "Гуманітарний штаб Ріната Ахметова допомагає 90% населених пунктів Донбасу". інші Новини Донбасу дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ