Реклама
Реклама
Реклама

Ріелтори: У Росії сплеск інтересу до нерухомості Криму, продавці ломлять ціни

Москва - Севастополь, Грудень 03 (Навігатор, Кирило Боярин, Єгор кагор, Михайло Рябов) - Рішення про приєднання Криму до РФ спровокувало різкий сплеск інтересу до нерухомості на півострові з боку російських покупців

Москва - Севастополь, Грудень 03 (Навігатор, Кирило Боярин, Єгор кагор, Михайло Рябов) - Рішення про приєднання Криму до РФ спровокувало різкий сплеск інтересу до нерухомості на півострові з боку російських покупців. Продавці користуються моментом і вже почали «ломити» ціни. Про це розповіли ріелтори Севастополя і Сімферополя, опитані «Навігатором».

Підпишіться на новини «ПолітНавігатор» в Світ тісний , Яндекс.Дзен , Telegram , Facebook , Одноклассниках , Вконтакте , канал YouTube і Яндекс.Новости

Олена Гур'єва, агентство нерухомості «Острів Св. Олени», Москва-Сімферополь:

«Попит небувалий! Найактивніший інтерес з боку росіян: від Ростова до Сургута, з боку іноземців найбільше виявляють інтерес німці,

Але ріелторам рано радіти. Проблеми є, і їх багато: Перше - це продавці, спраглі і раніше нажитися на угоді, Тепер вони взагалі вирішили раптово і невмотивовано підняти ціни в кілька разів. Друге - угоди з нерухомістю в даний час неможливі: немає реєстру, вся кримська нерухомість підлягає інвентаризації, буде проведена націоналізація деяких об'єктів.

Як би не говорили, процес цей дуже тривалий, і за найскромнішими підрахунками займе не менше півроку.

Раджу покупцям зараз утриматися від будь-якого роду задатків, щоб за підсумком не втратити свої кошти.

Так, і попит в основному на землю і комерційну нерухомість, з огляду на те, що вдома в Криму і так сильно переоцінені. Дешевше і вигідніше будувати самим.

Севастополь лідирує за кількістю запитів квартир в новобудовах (їх можна в принципі і зараз придбати, якщо будівництво не завершено). Там відносно недороге житло. А земля, традиційно, цікавить на ПБК для себе, під виробництво - в околицях Сімферополя ».

Сергій Лемченко, ріелтор, Сімферополь:

«Через те, що держреєстр нерухомості не працює, угоди купівлі-продажу житла в Криму фактично припинилися. Проте, з якої ситуації є вихід: можна оформити договір застави. У ньому розписують суму угоди, виплачену і підлягає виплаті суми. Після цього люди можуть заселятися і чекати, поки створиться і запрацює новий реєстр ».

Ілля Богомазов, ріелтор, Сімферополь:

«Останнім часом ринок нерухомості в Криму завмер в очікуванні росіян з грошима. При цьому, ціни на однокімнатні квартири, наприклад, зросли на п'ять тисяч доларів, в середньому. Але поки продажі йдуть неохоче, через закриття держреєстру ».

Людмила Кольченко, «Вік Ріелті», Севастополь:

«По-перше, різко підскочили ціни. Приблизно на 10 відсотків. Якщо до 16 березня двокімнатна квартира в мікрорайоні «Льотчики» коштувала близько 50 тисяч доларів, то зараз - не менше 55. Правда, продажу зараз ведуться «наосліп» - угоди не реєструються. Але, думаю, що після того, як все повернеться в нормальне русло, з'являться реєстри, тенденція збережеться.

По-друге, виник попит на ту нерухомість, яка раніше особливою популярністю в Севастополі не користувалася. Жителі міста, зазвичай, купували бюджетні варіанти: одно- або двокімнатні квартири, невеликі ділянки під забудову, будинки в ціновій категорії від 100 до 150 тисяч доларів. Тепер же різко зросли продажі дорогих квартир (3, 4, 5 і більше кімнат) і елітних будинків. Думаю, що подібна зміна пов'язано з припливом покупців з Російської Федерації.

З'явився попит і на комерційну нерухомість (офісні приміщення і так далі) ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.