Реклама
Реклама
Реклама

Чорна мітка - Обережно! Болгарія! Як купити нерухомість в Болгарії?

  1. Чорного списку ФІРМ

Перед тим, як працювати з ріелтором, радимо перевірити його репутацію цього хоча б за допомогою мережі Інтернет. Ми збираємо "цікаві" посилання. Ми не несемо відповідальності за цю інформацію. Ми надаємо її Вам до відома. А висновки робіть самі.

У Болгарії щорічно регістр десятки нових ріелторських агентств і десятки "вмирають". Є великі ріелтори і дуже дрібні. Спробуємо розібратися в плюсах і мінусах роботи з різними типами агентств.

Робота з великими болгарськими ріелторськими агентствами, типу "Адреса", "Мірела", "Dream Home" і ін. - це не завжди гарантія якості. Треба розуміти, що Ви будете працювати не просто з фірмою, а з конкретними її представниками. І тут має істотне значення людський фактор. Якщо, наприклад, "Адреса" веде більш-менш адекватну кадрову політику і, незважаючи ні на що, має рейтинг 5 ( про значення рейтингових балів дивись тут ), То "Мірела", мабуть, з кадрами не дуже розбірлива, і результат - рейтинг 3. Однак і агентство з рейтингом 5, наприклад "Адреса" - це зовсім не гарантія того, що вас не кинуть (наприклад, див. тут ). Рейтинг присвоюється за якість обслуговування, а не за відсутність кидання ...

Коротше кажучи, при роботі з великими ріелторами з Болгарії дуже важливо на якого представника агентства нарвёшься? Але якщо агентом незадоволений, то, в принципі, його можна змінити, пред'явити пртензіі до агентству і т.п. Це, звичайно, плюс. Однак останнім часом з'явився істотний мінус - великі компанії навчають своїх співробітників технологіям "промивання мізків" клієнтам (докладніше читай тут ).

І ще. Якщо у вас відбудеться конфлікт з великим агентством, а простіше кажучи - вас кинуть , То врахуйте, що проти вас буде працювати зграя досвідчених юристів. В результаті ви ж можете виявитися винним ... Так було і не раз! РАДА: ніколи не користуйтеся послугами адвокатів, яких вам пропонують великі агентства нерухомості - вони ангажовані і, трохи що, вас продадуть з потрухами і будуть на боці ріелтора. Не вірите? подивіться тут ...

Обіцянки великих агентств про всяких безкоштовних акціях можуть на ділі виявитися просто Заманиха і обдурюванням.

Ось, наприклад, інформація одного з покупців, розміщена в Інтернет , Про так званих акціях, організованих одним з великих ріелторських агентств:

"З Здрастуй, хочу поділитися досвідом покупки нерухомості через агентство. Я сама з Екатерінбурга.Обратілась в одне із самих" розкручених "місцевих агентств. Офіс дуже представницький, на престижному місці знаходиться. Переконали мене поїхати на безкоштовний оглядового тур (як виявилося, не зовсім безкоштовний). Центральний офіс знаходиться в Несебрі, очолює його наш співвітчизник - полковник у відставці. Вислухавши докладну історію його сімейного життя, поїхала на огляд об'єктів. Зупинилася на одному. Після підписання Попереднього дого ора із забудовником, завели мене назад в офіс агентства і надали повний прайс їх послуг. Виявляється, за кожен рух в цій фірмі необхідно платити - відкриття банківського рахунку, зняття грошей, передача грошей забудовнику, бензин за дорогу і т.д.Но в кінці найцікавіше - при підписанні Попереднього договору, мені забудовник зробив певну знижку і 30% від цієї знижки захотіло агентство, щоб я перевела на їх особистий рахунок - мовляв їх брокер домовився ... Може бути така практика є не тільки в цьому агентстві? У будь-якому випадку, мені вже пізно було відмовлятися від угоди. Будинки, підрахувавши всі послуги, виявилося, що близько 10 000 євро запрацює агентство тільки від мене. Вартість квитка і проживання ніхто не відшкодував, а на моє запитання - Чому ?, виявилося, що акція вже недійсна ... Ось така от безкоштовна поїздка ... "

Маленьке агентство з продажу нерухомості в Болгарії - не завжди погано. З одного боку, Ви можете виявитися єдиним клієнтом або одним серед небагатьох. Вас будуть носити на руках, заглядати в рот і здувати пил, давати знижки і робити привабливі пропозиції. Це приємно! Але з іншого боку, Ви можете виявитися останнім клієнтом ... і тоді Вас можуть "кинути" по повній. Це вже не приємно! Тому радимо працювати з маленькими агентствами, якщо термін їх існування не менше 1-го року: значить, болгарський ріелтор намагається триматися на плаву, а не фірма-одноденка.

Перед початком роботи з агентством з продажу нерухомості в Болгарії радимо перевірити його наявність в рейтингу ріелторських агентств Болгарії , Складеному на підставі досліджень в 2008 - 2009 роках британської фірми LesTest. Категорично не радимо працювати з тими, у кого рейтинг 1.

Якщо ріелтора немає в рейтинговому списку - це зовсім не означає, що він поганий. Це означає, що болгарське агентство з продажу нерухомості не захотіло розкривати інформацію про себе і угодах купівлі-продажу - є що приховувати! Найчастіше, до цього типу можна віднести представництва російських агентств в Болгарії. Слово "перевірка", мабуть, їх приводить в тремтіння. Ні, не тому що вони її бояться. А тому що можуть бути непередбачувані наслідки після перевірки і попадання в рейтинг: чи то органи зацікавляться, то чи конкуренти "замовлять" - іноді, це одне й те саме.

Телеканал "Росія" сюжет "Болгарські шахраї витягіват гроші з росіян". Згадані ріелторські компанії "Кутузофф", "Віртус", комплекси "Авалон" і "Вікторія Резиденс"

Є ще один момент. болгарські будівельники стверджують , Що росіян найбільше кидають російські або російсько-болграскіе ріелторські компанії. Це не зовсім так. Є шахраї, як серед російських ріелторів, так і серед болгарських. Але "наші" кидають більш жорстко - це правда! Болгари частіше обжулівают на чуть-чуть ... на одну - дві тисячі євро. Російські компанії, особливо великі, можуть кинути за повної ... безсоромно, і при цьому будуть стверджувати, що сам клієнт винен.

Мабуть, деякі російські компанії сприймають покупців, як засіб збагачення. І якщо це "засіб" намагається повернути гроші, бездарно витрачені завдяки такій компанії, або залагодити конфлікт за рахунок коштів агентства нерухомості, це викликає у ріелтора мало не тваринний інстинкт - своє не віддам!

Болгарські шахраї більш гуманні, чи що ... Іноді можна домовитися і щось повернути або змінити ситуацію. Абсолютно безсовісних кидав серед них, на наш погляд, набагато менше. Але за кількістю болгарських шахраїв безсумнівно більше, ніж російських шахраїв.

Пам'ятайте, що шахраї в Болгарії були, є і будуть їсти! До речі, як і в більшості країн світу. На жаль, багато хто з аферистів розумні і швидко перебудовуються, придумуючи нові методи шахрайства. Головне завдання - не потрапити до них у лапи!

Нижче публікуються посилання на неофіційну інформацію людей, що мали контакти з болгарськими брокерами (ріелторами) і представниками будівельних фірм в Болгарії. Оцінки їх суб'єктивні, але, вважаємо, варті уваги.

УВАГА!

Червоним кольором вказані сторінки сайтів, які заблоковані або на яких стерті (зафарбовані) назва фірм. Щоб було зрозуміло чому це відбувається, разясняем.

Компанії, що потрапили в конфліктну ситуацію зі своїми клієнтами, знайшли спосіб протидії поширенню про них негативної інформації в мережі інтернет. Ці ріелторські агентства подають в суд на своїх клієнтів і до рішення суду вимагають від власників інтернет-ресурсів не вказувати їх назви на сайтах. А суди в Болгарії, як і в Росії, можуть тривати роками ...

Однак сам факт подачі позову в суд на свого клієнта, на наш погляд, повинен насторожити розумних покупців нерухомості в Болгарії.

СПИСОК РІЕЛТОРІВ з підмоченою репутацією в алфавітному порядку можна подивитися тут

  • Болгарська фірма-брокер "ДАОРЕАЛ" судиться з клієнтами - форум (Інформація заблокована)
  • Про один дуже розрекламований в Інтернет болгарському агентстві з продажу нерухомості Dream Homes дивись тут і тут
  • Інформація отримана від Aliza про сумнівні болгарські ріелторські фірми і "чорних" брокерів Болгарії, в тому числі на цьому сайті www.propertyinterior.com (сайт знаходиться на відстані !!!)
  • Про фірми "Maxtron Inc" та "AG" дивіться тут і як перевели договір з болгарського і виявилося, що покупець після покупки зобов'язаний "подарувати" квартиру продавцю тут .
  • кинуті DREAM HOME просять відгукнутися побратимів по нещастю!
  • Фірма Innovative Creations Ltd (директор Олександр Ангелів) 2 роки не будувала комплекс "Cotton Tree Beach Club" в Бяла, а тепер готує "Кидок" інвесторам. До речі, агент по продажу нерухомості в цьому комплексі - ЕООО «БІ ДЖІ ПІ СЕРВІСИС» (BGP) - директор Микола Ангелів. Братани Ангелова !!!

- ДАОРЕАЛ

- ТЕОІНВЕСТ (Поморіє)

- SOLO ltd (Несебр)

- ГМ-строй

  • Про ситуции з нерухомістю в Бяла рекомендуємо уважно почитати тут (Деякі повідомлення форуму тепер, на жаль, видалені - якщо уважно почитаєте, то здогадаєтеся чому ...)

Чорного списку ФІРМ

на сайті громадської

організації "ОПОРА"

Ф ірма: «Делта Строй 2003» ООД

Регіон: Бургас.

Об'єкти: Дельта 1 - Несебр, Дельта 2 - Кошаріца

Адреса: Несебр, вул. Струма 41.

Фірма: Євро Холідейс АТ

Регіон: Бургас, Приморсько

Об'єкти: комплекс Sun Sands City, Гранд Готель Приморсько

Фірма: "Лес"

Регіон: Бургас, Несебр

Адреса: с.Равда вул. Бриз 34

Об'єкти: комплекс "Лессі"

Фірма: «Lalovegrek OOD»
Регіон: Бургас, Царьов.
Об'єкти: Комплекс закритого типу "Лалов Егрек"

Фірма: «МК-Пропертіс»

Регіон: Бургас, Святий Влас, Сонячний берег.

Об'єкти: Комплекс "Буена Віста"

Фірма: SOLO Ltd

Регіон: Бургас, Сонячний берег

Об'єкти: Комплекс "ВІА СЬЮТЕС"

Фірма: ТОВ "ПОЛО КОМЕРС"

Регіон: Бургас, Сонячний берег

Об'єкти: комплекс "ВІКТОРІЯ резиденс"


Пам'ятайте, шахраї в Болгарії добре знають місцеве законодавство і зловити їх на шахрайстві дуже важко. Набагато простіше з ними не зв'язуватися.

Приклади типових помилок покупців з Росії і України і відмінності у визначенні площ об'єктів нерухомості можна прочитати в статті "Нюанси, нюанси, нюанси ..." на головній сторінці. У розділі сайту "Корисно знати" можна отримати відомості про любопитгних особливості покупки нерухомості іноземцями. Читайте!

Коротше кажучи, при роботі з великими ріелторами з Болгарії дуже важливо на якого представника агентства нарвёшься?
Не вірите?
Може бути така практика є не тільки в цьому агентстві?
Вартість квитка і проживання ніхто не відшкодував, а на моє запитання - Чому ?