Реклама
Реклама
Реклама

Платіжки з квартплати в Магнітогорську змінилися. В адміністрації все пояснили і попросили громадян не збирати борги

  1. Минаючи кишені КК
  2. Уточніть у банку

Фото: Динара ВОРОНЦОВА (архів)

Магнітогорськ. 1,7 мільярда рублів заборгували магнітогорци за комунальні послуги

Отримуючи квитанцію на оплату ЖКП, все більше городян дивується, намагаючись розібратися в хитросплетіннях цифр. Хтось несе рахунки в касу, мовляв, нехай розбираються там, а я заплачу, скільки скажуть, а хтось, нічого не зрозумівши, відкладає цю справу в довгий ящик.

Проте, оплата отриманих послуг - прямий обов'язок кожного жителя Магнітогорська, підкреслює начальник управління житлово-комунального господарства адміністрації міста Олена Скарлигіна.

Минаючи кишені КК

У середу в прес-центрі міської адміністрації зібралися керівники управління житлово-комунального господарства, МП «ЕРКЦ», реурсоснабжающіх організацій, щоб допомогти журналістам, а з ними і всім магнітогорци розібратися з важливим питанням.

Минулого місяця жителі будинків, що знаходяться в управлінні ряду КК Магнітогорська, були переведені на прямі договори з ресурсоснабжающими компаніями. Це і стало головною причиною для зміни наших квитанцій. Якщо раніше ми віддавали всі кошти керуючої компанії, і її керівництво розплачувалося з ресурснікамі, хоча деколи гроші до МП трест «Водоканал» або МП трест «Теплофикация» так і не доходили, прямуючи на невідкладні потреби КК або в кишеню недобросовісних працівників «управляек», то тепер кошти городян постачають ресурси компанії почнуть отримувати відразу.

У цьому є свої безперечні плюси: кошти будуть витрачатися за призначенням, фахівці ресурсоснабжающих організацій самі простежать за точністю переданих показань побудинкових тепло- і водолічильників, не залишиться лазівок для маніпуляцій, в тому числі і подвійних квитанцій конкуруючих компаній, що управляють. Однак магнітогорци треба пережити невеликий перехідний період і розібратися в ситуації.

Момент перший: у зв'язку з переходом на прямі договори з ресурснікамі у городян з'явилися нові особові рахунки.

«Минулого місяця ми видавали квитанції, в яких були відображені минулі і нові особові рахунки, щоб у населення було розуміння існуючих заборгованостей або переплат, а також поточних нарахувань, - пояснив директор МП« ЕРКЦ »Олександр Ледньов. - Таким чином, жителі отримають платіжні документи, в яких по водо- і теплопостачання буде два рядки: в одній - заборгованість перед компанією, що управляє або переплата, а в іншій - нарахування за минулий місяць. Якщо ж у городян залишаються питання, то наші фахівці завжди готові на них відповісти ».

Момент другий: в нових квитанціях розробники програмного забезпечення ЕРКЦ зробили все можливе, щоб укрупнити шрифт, по крайней мере, в частині сум і самого номера особового рахунку: раніше з приводу занадто дрібних букв і цифр у квитанціях надходило багато скарг, в тому числі і в нашу газету.

Момент третій: директор МП «ЕРКЦ» акцентував увагу городян на те, що, в зв'язку з переходом на прямі договори з МП трест «Теплофикация» і МП трест «Водоканал» власникам необхідно особливу увагу приділити своїм приладів обліку. Олександр Ледньов нагадав, що термін експлуатації лічильників холодної води становить шість років, гарячої - чотири роки. Якщо прилади несправні, що не були повірені або замінені в термін, нарахування будуть виробляти виходячи з нормативів споживання на людину.

Уточніть у банку

Оплатити послуги ЖКП можна через каси ЕРКЦ, банки, за допомогою онлайн-платежів. Зараз розробляється і готується до введення система особистих кабінетів на сайті ЕРКЦ, через які теж можна буде здійснити платіж. Олександр Євгенович наголосив, що громадянам, у яких була переплата на попередньому рахунку, необхідно підійти в ЕРКЦ і написати заяву про переведення коштів зі старого рахунку на новий. У найбільші банки було направлено повідомлення про зміну рахунків користувачів, проте тим, у кого вироблялося безакцептне списання з карти за ЖКП, не зайвим буде уточнити в своїй банківській організації, проведена зміна рахунків. Тим же, хто платив онлайн і мав шаблон в своєму особистому кабінеті на сайті банку, потрібно внести в нього відповідні зміни.

На зустрічі була озвучена сума дебіторської заборгованості населення, керівників і юридичних осіб перед двома ресурсоснабжающими компаніями. На сьогодні вона перевищує один мільярд 700 мільйонів рублів. Найбільша частка боргів - перед МП трест «Теплофикация». І якщо з юридичними особами, що розташовуються в окремих будівлях, розмова коротка - при наявності заборгованостей опалювальний сезон для них не почнеться, то з тими, хто знаходиться в житлових будинках, а також з самими жителями законодавець так звертатися не дозволяє. Цим і користуються безвідповідальні громадяни та юридичні особи. Однак відповідальності не уникне ніхто: на даний момент з боржниками ведеться велика судова робота, діє колекторський відділ.

«Велике прохання до городян: не зволікати, не збирати борги, адже за прострочення понад 90 днів нараховується пеня в розмірі, що дорівнює 21 відсотку річних, - резюмував директор МП трест« Теплофикация »Віктор Афанасьєв. - До передачі справ до суду завжди є можливість вирішити питання в індивідуальному порядку, розробити графік розстрочки платежів ».

Віктор Афанасьєв нагадав магнітогорци, що їх оплати - це перш за все можливість вступити в опалювальний сезон без боргів перед постачальниками енергоресурсів, з міцними, відремонтованими мережами.

«Для того, щоб місто жило, розвивалося, щоб в будинках було світло і тепло, в квартири надходила холодна і гаряча вода, необхідно своєчасно проводити оплату за спожиті ресурси, - підкреслила начальник управління житлово-комунального господарства адміністрації міста Олена Скарлигіна. - Мільярдні борги - це ганьба для Магнітогорська. Ми закликаємо городян, а також керуючі компанії проявити свідомість і не доводити справу до суду. Адже те, чи будемо ми жити в комфортному місті, залежить від нас з вами ».


Наталя ЛОПУХОВА / Служба новин «МР» ©
Фото: Динара ВОРОНЦОВА (архів)