Реклама
Реклама
Реклама

Одеса залишилася без Генплану: Депутат: "Я не знайшов свого будинку"

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

22 листопада 2011, 18:03 Переглядів:

Генплан. На карті узбережжя - світло-зелені плями, які передбачають будівництво. Фото: О. Константинова.

Сьогодні Одеський міськрада відмовилася приймати цілий ряд спірних рішень. Сама сесія проходила під акомпанемент футбольних дудок і криків - на Думській площі близько двохсот людей протестували проти затвердження проекту Генплану в редакції 2009 року. По-перше, 46 соток на приморських схилах в районі Відради, подарованих мерією п'ятьом одеситам під дачне будівництво, будуть повернуті місту. "Рішення це законно, і садити нас нема за що, - прокоментував ситуацію Олексій Костусєв . - Але! Люди, які отримали землю, написали нам листа з проханням забрати ділянки назад, оскільки піднята пресою галас доставляє їм чимало незручностей ". Нагадаємо, тижнем раніше прокуратура області оскаржила в суді рішення про передачу землі в Отраді приватникам.

ГЕНПЛАН. Понад 70 народних обранців все-таки проголосували проти прийняття цього документа. До цього проект відстоювали чиновники управління архітектури, профільний віце-мер Олександр Орлов і безпосередній автор - фахівець інституту "Діпромісто" Тетяна Несвіт. Нагадаємо, відповідно до Генплану розвитку Одеси до 2031 року, в місті побудують другий ж / д вокзал, дорогу "Північ-Південь", кілька нових житлових комплексів у аеродрому "Шкільний" та на Полях зрошення (куди переселять частину жителів з центру міста, де зашкалює щільність населення), а всі підприємства, не пов'язані з портом, винесуть із зони Одеської затоки. Чиновники заявили, що приймати Генплан потрібно зараз, тому що закон "Про містобудівну діяльність" прямо забороняє місцевої влади видавати з 1 січня 2012-го дозволу на будівництво при відсутності детальних планів територій.

А останні неможливо розробити, якщо немає Генплану. Опозицію "містобудівної конституції" склали депутати з фракцій комуністів, "Сильної України", "Батьківщини" і деякі регіонали. Так, наприклад, лідер "сильних українців" Світлана Фабрикант звернула увагу залу на пропоноване проектом бачення розвитку узбережжя: "Те, що ми звикли вважати парковою зоною, парком" Ювілейний ", на карті поцятковано" світло-зеленими плямами "під номерами 135 і 136 . за цими цифрами ховаються конкретні об'єкти - готельні комплекси та пансіонати. тобто ми готуємося голосувати за забудову схилів ". Депутат від ПР Олег Звягін заявив, що розробники врахували далеко не всі побажання жителів приватного сектора: "Наприклад, як і раніше планується зведення висоток на частини Ближніх Млинів".

А родінец Олександр Васильєв поскаржився, що не знайшов в Генплані ... свого житла - проект передбачає знесення двоповерхових будиночків повоєнної будівлі на Адміральському проспекті. Далі слово і громадським. Активіст команди "Е.К.О." Сергій Дібров нагадав депутатам, що проект не пройшов належну за законом і статутом Одеси процедуру громадських слухань, а на текстовій частині Генплану - гриф "для службового користування". "Подумайте, перш ніж голосувати за незрозуміло що. Поправки до діючого Генплану можна буде внести за законом тільки через 5 років", - заявив Дібров. Було вирішено розглянути проект Генплану після громадських обговорень. Дату їх проведення поки не погодили.

Землю під "Магнолією" не продали

Не підтримали депутати і проект про продаж 3,5 га під санаторієм "Магнолія" за 30 млн грн (за оцінками експертів, реальна ціна цієї ділянки - від 80 до 100 млн). Депутатів переконував не продавати землю прокурор міста Геннадій Фуртат, який офіційно попередив їх, що угода незаконна, тому як прокуратура з ФДМУ зараз намагаються повернути санаторій в держвласність. У неофіційній бесіді один з високопоставлених чиновників мерії зізнався нам, що рішення міськради створює масу проблем для міста. "Ми всі розуміємо: і що ціна занижена, і що" Магнолію "приватизують комерсанти, але більше нам сьогодні не запропонує ніхто, а гроші Одесі дуже потрібні, - сказав він. - На нас чекає в грудні виплатити перший транш" Ерсте-банку "по кредиту 2007 року. А це 12,6 млн грн! Власне згоду на продаж землі під санаторієм і дали з прицілом на цю виплату. А тепер навіть не уявляю, де будемо шукати кошти ".

"ЛУЗАНІВКА". Також депутати внесли зміни у власне рішення, яким було дано старт розробці детального плану території "Лузановки". У нього додали назву інвестора майбутньої забудови цього району - ТОВ "Креатив центр". Наші джерела в мерії стверджують, що у цієї фірми ті ж власники, що і у компаній, що претендував на землю санаторію "Магнолія".

увічнять Висоцького

До слова, міськрада погодила місце, де незабаром з'явиться пам'ятник поету і актору Володимиру Висоцькому. Статую встановлять біля Одеської кіностудії. На найближче засідання виконкому винесено питання про формування конкурсної комісії, яка має визначити автора монумента.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Одеса залишилася без Генплану: Депутат:" Я не знайшов свого будинку "". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Константинов Олег

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ