Реклама
Реклама
Реклама

Московським гонщикам тимчасово виділять Тушинський аеродром

Уряд Москви виділив трасу на території Тушинського аеродрому для любителів нічних гонок по місту, повідомив заступник в уряді Москви Валерій Виноградов. На зустрічі з керівництвом департаменту забезпечення безпеки дорожнього руху МВС РФ і активістами "Молодіжного союзу автомобілістів", до якого входять понад 10 автомобільних клубів, він зазначив, що тушинское поле "поки розглядається як тимчасовий варіант". Він додав, що проект планування тушинського поля ще не затверджений. За словами В. Виноградова, швидше за все любителям нічних гонок підберуть інший майданчик, "за межами МКАД, подалі від житлових масивів", з тим, щоб забезпечити безпеку людей. Уряд Москви виділив трасу на території Тушинського аеродрому для любителів нічних гонок по місту, повідомив заступник в уряді Москви Валерій Виноградов

Московським гонщикам тимчасово виділять Тушинський аеродром

Почати гонки на тушинському поле планується в травні. "У першій половині травня ми завершимо підготовчий етап робіт", - сказав В. Виноградов. Він вважає, що на Тушинському аеродромі необхідно створити комфортні умови як для учасників гонок, так і для глядачів. Біля траси споруджуються глядацькі трибуни, планується організувати паркінг, підприємство фаст-фуд і дискотеку. На думку В. Виноградова, в денний час на автодромі можна було б проводити ознайомчі заняття з дітьми та підлітками, відкрити автошколу, організовувати конкурси і вікторини на автомобільну тематику. "Таким чином, екстрим" нічних гонщиків "буде полягати не в опорі владі, а в атмосфері змагальності", - сказав В. Виноградов.

Зі свого боку, глава ДОБДД МВС РФ Віктор Кір'янов підкреслив, що державтоінспекція сьогодні активно співпрацює з неформальними автомобільними клубами. Зокрема, запланована ціла серія заходів, спрямована на підвищення безпеки дорожнього руху. Одним з ключових стане масова молодіжна акція "Я вибираю безпеку на дорогах", яка пройде в Москві з 23 по 29 квітня цього року. В рамках акції на АЗС, в автосервісах, торгових і розважальних центрах будуть роздавати листівки, що пропагують безпечну їзду і смугасті стрічки, пофарбовані в кольори міліцейського жезла, повідомляє « Інтерфакс ».