Реклама
Реклама
Реклама

Перевірити юридична адреса на масову реєстрацію. Як перевірити адресу масової реєстрації юридичних осіб.

  1. Що таке адреса місця знаходження юридичної особи
  2. Пам'ятки для співробітників юридичних відділів
  3. Чому ФНС проти масової реєстрації юридичних осіб
  4. Де перевірити юридичну адресу на масову реєстрацію
  5. Як перевірити адресу масової реєстрації юридичних осіб в сервісі «Перевірка контрагентів»
  6. Як скористатися сервісом «Перевірка контрагентів»

Одна з ознак благонадійності компанії - якщо її виконавчий орган не знаходиться за адресою масової реєстрації юридичних осіб. Перед укладанням угоди з компанією перевірте місце знаходження цієї організації.

Що таке адреса місця знаходження юридичної особи

Адреса місця знаходження юридичної особи - це місце знаходження одноосібного виконавчого органу юридичної особи. З юридичною особою здійснюють зв'язок: направляють офіційні звернення від державних органів, документацію від контрагентів, інші юридично значимі повідомлення. Коли з'являється нова компанія, засновники зобов'язані вказати в заяві справжні і актуальні дані про місце знаходження виконавчого органу. Податкова фіксує ці дані в ЕГРЮЛ. Компанії реєструють згідно з нормами Федерального закону від 08.08.2001 № 129-ФЗ.

Коли компанія подає документи в ЕГРЮЛ, в їх число входить копія договору оренди приміщення або інший документ, який підтверджує, що виконавчий орган юридичної особи дійсно буде перебувати там, де вказано в заяві. Наприклад, це може бути гарантійний лист від орендодавця або угода про укладення договору оренди. Компанія повинна вагомо підтвердити достовірність наданої інформації. Це необхідно, оскільки податкова буде перевіряти відомості, які компанія вказала в заяві. Якщо ФНС виявить, що будь-які дані по компанії - підроблені або неактуальні, компанію реєструвати не будуть.

Одна з ознак благонадійності компанії - якщо її виконавчий орган не знаходиться за адресою масової реєстрації юридичних осіб

сервіс перевірить контрагента по державних реєстрів - ЕГРЮЛ і ЕГРІП, Росстату, картотеці арбітражних справ, базі виконавчих проваджень ФССП Росії, сервісів податкової служби та іншим. Сформує досьє компанії і виписку з ЕГРЮЛ з підписом ФНС.

Пам'ятки для співробітників юридичних відділів

Усі платні і безкоштовні послуги з перевірки контрагента >>

Як самостійно і безкоштовно перевірити контрагента. 15 ключових джерел >>

Чому ФНС проти масової реєстрації юридичних осіб

Податківці відмовляться реєструвати компанію, якщо місце знаходження її виконавчого органу буде виявлено в списку масових адрес. Адресою масової реєстрації прийнято називати той, за яким числиться відразу кілька організація. Якщо там зареєстровано більше десяти організацій, він потрапляє в список ФНС.

Списки масових адрес дозволяють виявити фірми-одноденки. Податківцям добре відомо, як відбувається торгівля масовими адресами. Недобросовісний підприємець реєструє нову юридичну особу, купує для нього фіктивні дані, вказує в ЕГРЮЛ, після чого здійснює сумнівну діяльність. Як правило, крім фіктивного місця знаходження, така юридична особа:

  • фіктивний генеральний директор, його дані фігурують в списку масових директорів;
  • немає реальної господарської діяльності;
  • «Нульова» звітність по податках;
  • проблеми з бухгалтерською звітністю і т. д.

Але навіть якщо компанія веде реальний бізнес, ознакою неблагонадійності цього контрагента може послужити те, що місце знаходження виявилося в числі адрес масової реєстрації.

Якщо в ЕГРЮЛ зазначений масовий адреса, фактично офіс компанії знаходиться в іншому місці. Підвищується ризик шахрайства з її боку, а вести ділові відносини з нею важко:

  1. Якщо реальне місце знаходження невідомо, в разі конфлікту буде непросто знайти відповідальних осіб.
  2. Пошту компанія отримує з затримкою, оскільки листи надходять на фіктивне місце знаходження.
  3. У фіктивному офісі компанії може бути присутнім чоловік, який насправді з нею не пов'язаний і не відповідає за процес і т. Д.

Сам факт, що керівництво компанії обрало масовий адреса, повинен насторожити. Навіть якщо вона не робить сумнівних угод, є ймовірність, що укладення договору спричинить додаткові складності. Наприклад, договірні терміни порушать, а якість робіт або послуг буде низьким: організацією процесу в подібних компаніях нерідко керують недбало.

Де перевірити юридичну адресу на масову реєстрацію

ФНС ретельно відстежує дані, які надходять від компанії. Податківці постійно докладають зусиль, щоб перевірити масові юридичні адреси і виявити нові. Також податкова аналізує справжність даних, коли компанію реорганізують або виробляють в ній зміни, які потрібно відображати в ЕГРЮЛ. Офіційне місце знаходження виконавчого юридичної особи - один їх обов'язкових пунктів перевірки.

Податкова дозволяє перевірити адресу масової реєстрації юридичних осіб на сайті. ФНС передбачила для цього спеціальний сервіс. Сервісом перевірки масових юридичних адрес активно користуються банки, лізингові організації, страхові компанії та інші комерційні структури. Для таких організацій найбільш важливо перевірити нових контрагентів. Але будь-яка компанія незалежно від роду діяльності може перевірити юридичну особу на масовий адреса перед операцією.

Крім безкоштовного сайту податкової, перевірити юридичну особу на масовий адреса можна в платних онлайн-сервісах в ході спільної перевірки контрагента перед операцією. Наприклад, такі можливості надає сервіс «Перевірка контрагентів» .

Як перевірити адресу масової реєстрації юридичних осіб в сервісі «Перевірка контрагентів»

Сервіс «Перевірка контрагентів» за запитом користувача демонструє сукупність відомостей по компанії. Коли користувач вводить ІПН, назва компанії або інші дані в рядок пошуку, сервіс відображає інформацію про контрагента. Це актуальні і достовірні відомості. Якщо ви хочете перевірити адресу масової реєстрації юридичних осіб, сервіс надасть таку можливість.

При перевірці контрагента за допомогою сервісу потрібно звернути увагу на індикатор «Світлофор». Це індикатор в лівій частині екрана на основній сторінці контрагента. Саме ця сторінка відображається за замовчуванням, коли сервіс показує дані за запитом. Якщо з компанією все в порядку, колір індикатора - зелений. Але в тому випадку, коли по компанії присутні насторожуючі відомості, колір буде іншим. Припустимо, наприклад, що ви спробували перевірити масовий адреса, і сервіс підтвердив, що у даної юридичної особи місце знаходження сумнівне. Індикатор «Світлофор» буде жовтого кольору. Якщо ж відносно компанії виявиться ще який-небудь критерій неблагонадійності, індикатор змінить колір на червоний.

Як скористатися сервісом «Перевірка контрагентів»

У сервісу «Перевірка контрагентів» дуже проста навігація - їм нескладно скористатися, коли треба перевірити інформацію про юридичну особу. Щоб перевірити контрагента, в тому числі дані про його реєстрацію, потрібно ввести в пошук ІПН, назва компанії і т.д. Це один клік. Пошук інформації відбувається швидко, а підсумкове електронне досьє на контрагента містить перевірені відомості.

Сервіс надає послуги на платній основі. Існує кілька тарифів, залежно від кількості і подробиці необхідних вам перевірок. Але щоб перевірити трохи контрагентів, підключати один з тарифів не обов'язково. Досить скористатися послугою «Перевір контрагента безкоштовно на 24 години». Ви зможете безкоштовно дізнатися про контрагента всю важливу інформацію.