Реклама
Реклама
Реклама

Як знайти податкову інспекцію

  1. Як дізнатися свою податкову інспекцію
  2. Як знайти свою податкову інспекцію
  3. Дізнатися інспекцію за адресою або вулиці обслуговування
  4. Дізнатися інспекцію по району
  5. Дізнатися інспекцію по ОКТМО

Багато користувача сайту стикаються з проблемою, як дізнатися свою податкову інспекцію, а так же, як знайти податкову службу, яка обслуговує певну адресу або вулицю. Ми підготували кілька порад і інструментів, які допоможуть швидко вирішити цю проблему.

Як дізнатися свою податкову інспекцію

Найпростіший спосіб визначити свою податкову інспекцію, це подивитися її номер в ІПН. При присвоєння ІПН фізичні, юридичні особи, а так само ІП, отримують Свідоцтво про постановку на облік в податковому органі. У ньому міститиметься ІПН, яким ми і скористаємося. Якщо ви не отримували ІПН або не знаєте, де знаходиться Свідоцтво, то дізнатися ІПН можна в відповідному сервісі .

Отже, знайшовши або отримавши ІПН, ми повинні звернути увагу на його перші 4-е цифри. В ідентифікаційному номері перші дві цифри відповідають номеру регіону, де була проведена реєстрація, а другі дві цифри містять номер податкової інспекції, яка обслуговує даного податкового суб'єкта.

В ідентифікаційному номері перші дві цифри відповідають номеру регіону, де була проведена реєстрація, а другі дві цифри містять номер податкової інспекції, яка обслуговує даного податкового суб'єкта

Отримавши номер податкової інспекції її можна легко знайти за номером на нашому сайті. Іншим способом дізнатися свою інспекцію є її пошук за адресою, вулиці або району обслуговування, який ми розглянемо нижче.

Як знайти свою податкову інспекцію

Якщо ви хочете дізнатися, яка податкова інспекція обслуговує вашу адресу, то існує кілька варіантів:

  • Дізнатися інспекцію за адресою або вулицю обслуговування
  • Дізнатися інспекцію по району
  • Дізнатися інспекцію по ОКТМО

Дізнатися інспекцію за адресою або вулиці обслуговування

Це найпростіший і надійний спосіб. Для цього перейдіть в розділ податкові інспекції за адресами і скористайтеся індексним показником вулиць. Знайшовши свою вулицю, переконайтеся, що в полі, що обслуговуються вдома вказані будинки, що належать саме до вашого адресою. Поруч буде вказана податкова інспекція яка обслуговує цю адресу.

Дізнатися інспекцію по району

Даний спосіб не так надійний, як визначення податкової за адресою, так як один район може бути у віданні кількох податкових інспекцій, проте він так само ефективний щоб визначити інспекцію. Для цього необхідно перейти в розділ податкові інспекції по районах і знайти в списку свій район. Поруч буде вказана податкова служба його обслуговує.

Увага! Переконайтеся, що в списку більше не зустрічається даний район. Якщо він зустрічається, то для того, щоб переконатися в точності, яка податкова інспекція вас обслуговує, необхідно скористатися пошуком за адресою.

Дізнатися інспекцію по ОКТМО

Теж не найнадійніший спосіб, проте його так само можна використовувати для пошуку своєї податкової. Перейдіть в розділ коди ИФНС і ОКТМО для Москви і коди ИФНС і ОКТМО для Московської області . Знайдіть своє муніципальне утворення (раніше вони називалися райони). Поруч буде вказана податкова інспекція, яка обслуговує дане муніципальне утворення.

Увага! Переконайтеся, що в списку більше не зустрічається дане муніципальне утворення поряд з іншою податковою інспекцією. Якщо воно зустрічається, то для того, щоб переконатися в точності, яка податкова інспекція вас обслуговує, необхідно скористатися пошуком за адресою.

Якщо ж ви взагалі не орієнтуєтеся в районах, то ще існує можливість подивитися податкові інспекції на мапі . Це дасть загальне уявлення про найближчі до вас податкових інспекціях.