Реклама
Реклама
Реклама

Як скласти і куди подати зразок апеляційної скарги по адміністративній справі. Подача апеляційної скарги по адміністративній справі

  1. Зміст апеляційної паперу в адміністративній справі
  2. Зразок структури і змісту скарги

Як і у всіх інших сферах судочинства, в адміністративному праві також передбачена можливість подачі апеляційної скарги на сумнівну постанову. Це право гарантоване російським законодавством і закріплено в КАС РФ.

Хто в Російської Федерації може стати учасником адміністративного судочинства ? Це важливо знати всім громадянам Росії, а також які проживають в країні іноземцям. Крім громадян РФ і мають подвійний цивільний статус , В процесі у справі можуть брати участь:

  • державні, приватні компанії, підприємства, установи;
  • громадяни, які перебувають на посаді державного службовця;
  • організації суспільного статусу , Їх працівники;
  • громадяни, які мають іноземне підданство, що не мають громадянства, а також біженці і переселенці.

У КАС РФ чітко і виразно прописано, що відноситься до адміністративних порушеннях : Це дії, які були причиною порушення прав або інтересів громадян. Якщо в результаті розгляду позову по справі в порядку адміністративного провадження судовою інстанцією був винесений сумнівний вердикт, його слід оскаржити.

Так як в КАС РФ відсутня перелік осіб, які можуть пред'явити претензії до постанови суду першої інстанції по адміністративній справі , То по загальноприйнятим правилам , Таке право мають:

  1. учасники процесу: позивач, прокурор, відповідач, інші;
  2. особи, в які не брали участь в адміністративному провадженні , Права яких виявилися порушені виданим вердиктом;
  3. категорія осіб, які подавали позовні заяви щодо захисту інтересів недієздатних підопічних (це можуть бути опікуни, організації ветеранів та ін.).

Як і в інших сферах судового провадження , Оскарження в адміністративній справі повинно бути подано відповідно до чинному порядком . Часовий період, встановлений для цього дорівнює одному місяцю. Є й інші терміни, встановлені КАС РФ в залежності від виду адміністративної справи, вердикт по якого оскаржується. Більш докладно про це розписано в статті 298.

якщо зацікавлена ​​особа пропустило термін подачі апеляційної скарги, воно може спробувати його відновити. Але це можливо лише в тому випадку, якщо у відведений час несправедливий судовий акт ні оскаржений в зв'язку з поважними обставинами. Апелянт повинен написати прохання про відновлення минулого терміну, написавши про поважні обставини з додатком доказів. Прохання разом з апеляцією пред'являється в судову інстанцію. Визнавши причини поважними, суд відновить термін і прийме скаргу. якщо судова інстанція відмовить у відновленні терміну, клопотання про оскарження сумнівного вердикту у справі адміністративного провадження не буде прийнято до розгляду.

Кодексом адміністративного судочинства передбачено також надання приватної скарги . Такий вид претензії може бути пред'явлений на судове визначення установи 1-й інстанції. Її слід подати протягом двох тижнів з моменту видання визначення, за винятком особливих випадків , Зазначених у статті 314 Кодексу.

Зміст апеляційної паперу в адміністративній справі

Щоб скарга на вирок адміністративного характеру була прийнята судовою установою , Її треба подати вчасно і правильно скласти. Електронний зразок можна заповнити прямо на офіційному сайті апеляційного установи. Така можливість значно спрощує процедуру і економить час апелянта.

щоб заповнити електронний зразок треба внести інформацію в кожне поле наданої форми. Супутні матеріали (довідки, квитанції, протоколи та інші) доведеться відсканувати і прикріпити файли до електронного прохання.

Для тих, хто хоче пред'явити претензію особисто (поштою), пропонуємо зразок такого паперу, на підставі якого кожне зацікавлено особа зможе написати свій варіант прохання. Але перш зупинимося на деяких важливі правила оформлення, регламентовані КАС РФ в главі 34.

  1. Папір складається на аркуші А4 - формату. У шапці вказується суд, в який направляється претензія, процесуальний статус і дані автора скарги, а також інших учасників.
  2. Основна частина прохання описує, в якій справі у автора є заперечення щодо вердикту судового органу . Слід описати всі допущені судом порушення в процесі розбору справи і винесення П О С Т документа.
  3. Після цього необхідно висловити своє прохання.

Коли скаргу подає особа, яка не брала участь в процесі, але чиї права та свободи були порушені оспорюваним судовим актом, це треба особливо підкреслити. Скарга пишеться в діловому стилі , Без емоційних виразів і вживань епітетів. Не допускається робити закреслення і виправлення в тексті.

Обов'язковою складовою скарги є копії необхідних паперів , На які посилається апелянт (судовий акт та ін.), Завірені в законному порядку . Апеляція повинна бути подана в декількох примірниках, кількість яких відповідає числу учасників розгляду по справі. Виконавши ці рекомендації, регульовані КАС РФ, і орієнтуючись при написанні папери на наведений нижче приклад, ви убезпечите себе від неприйняття скарги до розгляду.

Суддя повинен розібратися в усіх нюансах справи протягом двох місяців і винести своє рішення. Виданий апеляційним установою акт відразу ж знаходить законну силу . Опротестувати рішення можна в порядку подачі касаційного звернення в установи 3-й інстанції.

Зразок структури і змісту скарги

Для того, щоб грамотно скласти апеляційне клопотання , Пропонуємо зразок такого паперу. Якщо виконати точно поради з написання та оформлення документа, звіряючись з наведеним прикладом, і не пропустити регламентований законодавством термін, скарга буде прийнята судовою установою до розгляду.

В обласний суд Іванівській області,

г. Иваново, ул. Володарського, д. 10

від позивача Селезньова Віктора Володимировича,

м Кинешма Іванівської обл., вул. Річкова, д. 19, кв. 5, телефон XXX YYYYYYY

(Через районний суд м Кинешма Івановської області, м Кинешма, вул. Заозерна, д. 1)

Відповідач ОГИБДД МО МВС РФ по Іванівській області «Кинешемский»

01.08.2016 щодо мене, Селезньова В.В. співробітником відділу ГИБДД МО МВС РФ Іванівській області «Кинешемский» був складений Протокол від 01.08.2017 № 158/55 за нібито вчинене порушення (Парковка в забороненому місці). На підставі зазначеного Протоколу винесено Постанову № 888999 по справі про порушення адміністративного характеру.

Я, через незгоду із зазначеним Протоколом та Постановою, подав відповідну заяву до районного суду м Кинешма Івановської області.

19.08.2017 моя справа була розглянута районним судом м Кинешма, в результаті чого ця установа винесло Рішення № 5656, в результаті якого Постанова № 888999 залишено без змін.

Вважаю Рішення № 5656 від 19.08.2017 районного суду м Кинешма Івановської області і
Постанова № 888999 по справі про адмін. порушенні не правомірними, так як 01.08.2016 я припаркував свій автомобіль не на перетині проїжджих частин, згідно складеного Протоколу від 01.08.2017 № 158/55, а на «п'ятачку безпеки» біля д. 34 по вул. Лермонтова, де раніше розташовувалася платна стоянка. Підтвердити цей факт може громадянин Кирилов Антон Георгійович, який проживає в м Кинешма Івановської області, вул. Лермонтова, буд.34, кв. 16. Зазначений свідок не був допитаний, що є порушенням статті 51 КАС РФ.

Керуючись статтею 295 КАС РФ, на підставі вищевикладеного прошу:

  1. Скасувати Рішення № 5656 від 19.08.2017 районного суду м Кинешма Івановської області.
  2. Припинити провадження в адміністративній справі.

Додаток:

  1. Копія Рішення № 5656 від 19.08.2017 районного суду м Кинешма.
  2. Копія Постанови № 888999.

15.09.2017 (підпис) В.В. Селезньов

Якщо в поданій апеляційній папері були виявлені якісь недоліки, суддя зобов'язаний їх виявити і написати про це апелянтові не пізніше ніж у п'ять днів. У своїй ухвалі, посадова особа повинна встановити термін для усунення виявлених недоліків. Протягом цього часу скарга залишиться без руху. Якщо апелянт не вкладеться у відведений термін, судового розгляду за його скаргою не буде.

В Московський міський суд
107076, м.Москва, Богородський вал, д.8

Через Бабушкінський районний суд м Москви
129327, вул. Ленська, буд.2 / 21

Заявник: Аполян Вачаган Сережаевіч
Паспорт КН 0528319
Зареєстрований за адресою: Республіка Вірменія,
Ширакський область, с. Асушаван, вул. 45, д.87.
З нами в РФ за адресою:
г. Москва, ул. Башіловская, будинок 47,

Захисник: Римов Юрій Алімбеговіч
м Москва, Північний бульвар, буд.32, кв. 1 036
тел. ____________________________

Зацікавлена ​​особа:
Управління ФМС Росії по м Москві
115035, г. Москва, ул. Б. Ординці, д. 16/4, стр. 4
Справа № 5-91273 / 2014

Апеляційна скарга в адміністративній справі

25.04.2014г. щодо Заявника, Бабушкінським районним судом м Москви було винесено Постанову про притягнення його до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.18.10 КоАП РФ, і призначено покарання у вигляді штрафу 5000 руб. з адміністративним видворенням за межі РФ. З цією Постановою Суду Заявник не згоден, вважає, що Суд невірно визначив фактичні обставини справи, а також допустив порушення норм матеріального та процесуального права.

Доводи Скарги тезисно зводяться до наступного:

1) Знайомий Заявника - Марвін Карапетян обіцяв познайомити його з людиною, що працює на будівництві, який може допомогти йому отримати дозвіл на роботу і працевлаштуватися. Коли Заявник приїхав за вказаною адресою, Карапетян ще не під'їхав. Поруч з обгородженої територією об'єкта знаходилося близько 15 осіб, які, ймовірно, також прибули для працевлаштування. Через деякий час після того як Заявник прибув за адресою м Москва, Ярославське шосе, д. 113-115 для зустрічі з Карапетяном і очікував близько будівництва з'явилися люди в штатському, які голосно кричали і розмахували руками. Вони змусили Заявника одягнути формений жилетку і сфотографували. Мета їх дій йому була незрозуміла, проте, вони вели себе загрозливо. Після того, як Заявника та інших затриманих сфотографували їх посадили в машину і відвезли у відділення поліції. Заявнику не дали власноруч писати пояснення, а запропонували підписати надруковані Пояснення вказавши відповідні графи для підпису. Під тиском співробітників ФМС Заявник був змушений підписати Пояснення, фактично, не будучи ознайомленим з їх змістом.

Тільки після суду Заявник дізнався, що нібито він працює в ТОВ «Технодвор» вже кілька днів і повинен заробляти 1 000 (одна тисяча) гривень в день. Але ніяких грошей він не отримував і не домовлявся про їх отримання, до робіт не приступав. Заявник також не розумів, що може просити про надання послуг Захисника і Перекладача. Ні про яке графіку робіт не домовлявся.

невиконання посадовими особами адміністративного органу вимог КоАП РФ, що забезпечують створення належних процесуальних умов для справедливого розгляду справи, спричинило порушення процесуальних прав Заявника і не дозволило в повному обсязі встановити фактичні обставини справи.

2) Видається, що суд першої інстанції помилково угледів в діях Заявника ознаки трудової діяльності .

Тим часом Судом першої інстанції не встановлено:

  • Чи був допущений Заявник до трудової діяльності оскільки в матеріалах справи відсутні трудової і цивільно - правовий договір , Немає свідчень передбачуваного Роботодавця;
  • Ким саме був допущений Заявник - яким юридичною особою або його представником.
  • Відсутні відомості про те, чи знав про це передбачуваний роботодавець, чи віддавав він відповідні доручення своєму представникові.

Інших доказів складу адміністративного правопорушення в діях Заявника, крім Пояснень самого Заявника, надрукованих за нього працівниками ФМС і підписаних ним під тиском співробітників ФМС, в матеріалах справи немає.

Фототаблицю, де Заявник сфотографований у схожій на формений жилетку не може бути доказом, тому що не дає уявлення про те, що саме він робить, в якій відрізок часу і на якій території. Крім того, Заявник стверджує, що жилетку йому довелося надіти під впливом погроз з боку співробітників ФМС.

протокол про адміністративне правопорушення складений без участі понятих і також підписаний Заявником під впливом погроз.

Таким чином, інших доказів, окрім свідчень самого Заявника (Пояснення та Протокол), у справі немає. Від даних показань Заявник відмовляється, оскільки вони отримані від нього під тиском і з порушенням процесуальних норм.

І т.д...

повну форму типового бланка і зразка апеляційної скарги по адміністративній справі можна скачати з прикріпленою до сторінці форми.

Апеляційна скарга в адміністративній справі - документ, який може оскаржити судову ухвалу. Його потрібно правильно оформити і подати в необхідні інстанції . Важливо дотримуватися і дотримуватися порядку подання заяви про апеляційне скарги по адміністративній справі. Тоді у Вас вийде реалізувати право на захист в повному обсязі.

Термін подачі апеляційної скарги в адміністративній справі:

Скаргу необхідно подати протягом 10 діб з того часу, коли людина отримала на руки копію судової постанови . Що робити, якщо не вийшло зробити це в строк? В такому випадку дозволяється зробити звернення до судді для того, щоб відновити термін, в який можна було б подати процесуальний документ . Апеляційна скарга у справі про адміністративне правопорушення подана з пропуском строку, який в подальшому було відновлено підлягає розгляду по загальними правилами судочинства.

За правилами подача апеляційної скарги адміністративній справі повинна проводитися в ту інстанцію, в якій було вирішено справу не на користь Вас. Після цього суддя повинен протягом 3 діб відправити прийнятий документ у суд. Рішення виноситься за 10 діб з того моменту, як уповноважена особа отримало її. але в вищестоящому суді розгляд справи здійснюється протягом 2-ох місяців, тому остаточного рішення потрібно чекати саме в цей термін.

Чи потрібна держмито при подачі апеляційної скарги в адміністративній справі:

Подача документа не зв'язується з оплатою держмита. адміністративний кодекс РФ звільняє від оплати державного мита як фізичних, так і юридичних осіб в процедурі прийнятого будь-яким судом судової системи РФ.

Яку інформацію повинна містити адміністративна апеляційна скарга:


Документ повинен містити в собі багато відомостей Документ повинен містити в собі багато відомостей. Наприклад, необхідно вказати, як іменується судова інстанція або ж інформацію про суддю, щоб було зрозуміло по відношенню до кого пред'являється документ. Людині, який заповнює скаргу, слід написати інформацію про себе, тобто де він проживає в цей період, свої ініціали і так далі. Якщо в справі беруть участь ще якісь особи, важливо вказати інформацію і про них. Безумовно, повинні бути прописані вимоги, прикріплені документи по даній справі , Клопотання, тобто все, що має до нього відношення. Щоб збільшити шанси про прийняття позитивного рішення , Потрібно прикріпити всі наявні докази.

Щоб дізнатися, як скласти, оформити і подати, слід звернутися до нашого юриста. Перед поїздкою в наш офіс рекомендуємо Вам заздалегідь підготуватися до розмови з ним, щоб викласти всі обставини і піднести необхідні документи для аналізу ситуації.

УВАГА: тому що всі справи дуже індивідуальні - зразок апеляційної скарги по адміністративній справі взятий в мережі інтернет не кращий спосіб захисту Ваших прав.

Важливо розуміти, що підсумкове рішення може бути негативним, потрібна буде. Все залежить від конкретної ситуації, але часто це відбувається через непрофесійну підготовки. Звертайтеся до фахівців, і вони вам допоможуть. Так ви заощадите і гроші, і нерви, і ще збільшите шанси виграти свою справу.

Читайте ще з питання подача скарги в адміністративній справі:

Що робити, якщо не вийшло зробити це в строк?