Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: Т.в.о. віце-прем'єра Вірменії зустрівся в Москві з керівництвом адміністрації президента РФ

Т.в.о. віце-прем'єра Вірменії Армен Геворкян, який перебуває з робочим візитом в Москві на тлі триваючих у нього на батьківщині протестних акцій, зустрівся з керівництвом адміністрації президента Росії
При цьому раніше в Кремлі стверджували, що не знають про можливості такої зустрічі. Президент РФ Володимир Путін, згідно з графіком, 26-27 квітня перебуває з робочою поїздкою в Санкт-Петербурзі

Т.в.о. віце-прем'єра Вірменії Армен Геворкян, який перебуває з робочим візитом в Москві на тлі триваючих у нього на батьківщині протестних акцій, зустрівся з керівництвом адміністрації президента Росії. При цьому раніше в Кремлі стверджували, що не знають про можливості такої зустрічі. Президент РФ Володимир Путін, згідно з графіком, 26-27 квітня перебуває з робочою поїздкою в Санкт-Петербурзі.

Про зустріч Геворкяна з чиновниками Кремля повідомляється на сайті прем'єр-міністра Вірменії. "Виконуючий обов'язки віце-прем'єра Вірменії Армен Геворкян зустрівся з керівництвом апарату президента Росії. Обговорювалися питання, пов'язані з майбутнім самітом ЄАЕС, питання співпраці державних органів Вірменії та Росії з урахуванням змін, прийнятих в Конституції Вірменії. Також сторони обмінялися думками щодо внутрішньополітичної ситуації в Вірменії ", - йдеться в повідомленні.

Ще вдень в четвер прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков говорив, що йому нічого не відомо про можливість зустрічі прибув до Москви Геворкяна з представниками Кремля. "Мені [про це] невідомо. Ви знаєте, що ми зараз знаходимося в Санкт-Петербурзі", - сказав глава кремлівської прес-служби, слова якого наводить "Інтерфакс" .

Згідно з інформацією на офіційному сайті президента РФ, Путін в четвер і п'ятницю перебуватиме з робочою поїздкою в Санкт-Петербурзі. Зокрема, на 27 квітня у глави держави запланована зустріч за участю голови Ради Федерації Валентиною Матвієнко і спікером Держдуми В'ячеславом Володіним.

Раніше в четвер лідер опозиції Вірменії Нікол Пашинян, висунутий соратниками на пост прем'єра країни, закликав влаштувати в Єревані новий великий мітинг. Близько 18:30 за московським часом опозиціонер виклав на своїй сторінці в Facebook відеозапис зі столичною площі Республіки, на якій видно, що зібралися на протестну акцію людей.

Напередодні в посольстві РФ в Єревані відбулася зустріч російських дипломатів з Пашіняном, а також ще одним депутатом вірменського парламенту Араратом Мірзояном і прес-секретарем партії "Цивільний договір" Тиграном Авіняном. За її підсумками лідер вірменської опозиції повідомив , Що Москва дала гарантію невтручання в політичну кризу в Вірменії.

У той же день президент Вірменії Армен Саркісян провів телефонні переговори з Путіним. Лідери двох країн обговорили поточну ситуацію в Вірменії.

Тоді ж стало відомо про виліт до Москви міністра закордонних справ Вірменії Едварда Налбандяна. Лише наступного дня, 26 квітня, в МЗС РФ цю інформацію підтвердили. "Відбулася коротка зустріч міністра закордонних справ РФ з вірменським колегою. Обговорювалася ситуація, зокрема, на лінії зіткнення між Нагорним Карабахом і Азербайджаном", - розповіла під час брифінгу офіційний представник російського дипвідомства Марія Захарова (цитата по ТАСС).