Реклама
Реклама
Реклама

Глава Серпуховського району розповів про погрози від ФСБ і адміністрації президента. Запис розмови опублікована на YouTube

Олександр Шестун. кадр Youtube

Глава Серпуховського району Олександр Шестун розповів про нібито надійшли погрози «переїхати його катком» (адміністративним - Ред.) І завести на нього кримінальні справи, якщо він не піде у відставку і не відмовиться від участі в майбутніх виборах. Звернення до президента Росії опубліковано на YouTube-каналі глави району.

Шестун стверджує, що на нього і на його сім'ю чиниться тиск через те, що влада Серпуховського району погоджують мітинги за закриття сміттєвого полігону «Лісова», а місцева дума напередодні ухвалила закон про прямі вибори глави району, хоча по всій Московській області керівників районів призначає губернатор Андрій Воробйов.

Одним із прикладів тиску, за його словами, є справа про вилучення ділянки, на якому побудований його будинок. Як стверджує Шестун, загрози нібито надходили від глави управління «К» ФСБ (фінансова розвідка і курирування адміністрації президента) Івана Ткачова, начальника Управління президента Росії з питань внутрішньої політики Андрія Ярина і заступник голови уряду Підмосков'я Михайла Кузнєцова.

Шестун публікує записи розмов, на яких деякі чоловіки пропонують йому вирішити проблеми зі справою в обмін на підписання документа про відставку. Якщо ж Шестун відмовиться це зробити, то на нього заведуть «замовні справи».

  • «Вирішується проблема, суд вмирає, це все вирішується. Тут ти спокійною сидиш, спокійно до вересня йдеш в отставочку », - говорить чоловічий голос.
  • Інший чоловічий голос, запевняє, що тиск на Шестуна буде «по всіх фронтах»: слідство, прокуратура, суд.
  • «Всі будуть тиснути, шукати можливості, щоб тебе заколбасіло», - говорить голос на запису.
Скріншот з відео, опублікованого на каналі А. Шестуна

Крім того, чоловіки приводять в приклад тих представників влади, які нібито відмовилися співпрацювати з ними, серед них були глави Удмуртії, Марій Ел, Сахаліну і Владивостока.

Прес-секретар глави Серпуховського району Влада Русина розповіла «Новой», що один з розмов з записи відбувся в квітні, перед великим мітингом, інший - в березні. Також у відео вставлені записи розмов, які мали місце близько півроку тому.

«Нова газета» звернулася за коментарем до Управління президента з внутрішньої політики з приводу автентичності розмов, наданих Шестун.

Раніше Шестун вже повідомляв про тиск на нього з адміністрації губернатора Московської області Андрія Воробйова, зокрема від Кузнєцова. Він пов'язував це з тим, що влада вимагала не погоджувати мітинг проти звалища «Лісова» в Серпуховском районі. До цього в адміністрації району пройшов вже другий обшук за останній час, співробітники ФСБ вилучили документи 2007-2008 років.

Нагадаємо, в Серпуховском районі знаходиться сміттєвий полігон «Лісова». З 2013 року цей полігон вирішено було закрити, проте в 2017 році полігон був виключений зі списку під закриття. На нього звозиться сміття з Москви. Ситуація загострилися після ситуації в Волоколамске, де місцеві жителі виступили за закриття полігону «ядрову».