Реклама
Реклама
Реклама

Юрист з нерухомості або ріелтор - що краще

Дуже часто при укладанні угод з нерухомим майном люди вдаються до допомоги професіоналів Дуже часто при укладанні угод з нерухомим майном люди вдаються до допомоги професіоналів. Це дозволяє уникнути безлічі проблем надалі, які можуть бути досить серйозними, а також запобігає можливість обману з боку покупця або продавця. Варто зауважити, що до допомоги фахівців може вдаватися як одна, так і друга сторона.

При цьому багато хто не знає, якого фахівця віддати перевагу: юристу по нерухомості або ріелтору. Відразу потрібно сказати, що діяльність цих професіоналів суттєво відрізняється. Головним завданням ріелтора є підбір відповідного варіанту нерухомості, який повністю задовольнить побажання клієнта. В цей час перевірка юридичної чистоти угоди проводиться ним поверхнево, так як подібний фахівець не знає про всі нововведення в законі, а тому не може давати адекватну оцінку.

Крім усього іншого, рідкісний ріелтор зможе відрізнити справжній документ від підробленого. В цей час юрист з нерухомості займається виключно правовою стороною цього питання, вивчаючи інформацію про розглянутій нерухомості, перевіряючи справжність документів, наявність прав власності у продавця, відсутність обтяжень і так далі. Отже, кожен фахівець займається своєю справою, тому не можна сказати, що без одного з них можна вигідно укласти угоду з нерухомістю. Таким чином, при проведенні різних операцій з нерухомим майном для виключення будь-яких ризиків потрібно вдаватися до допомоги як юриста, так і ріелтора.