Реклама
Реклама
Реклама

Проста інструкція по просуванню в «Однокласниках» для бізнесу

  1. Чому саме «Однокласники» Тому що це одна з найпопулярніших в Росії соціальних мереж. За місяць «Однокласники»...
  2. Як створити привабливе повідомлення
  3. Скільки грошей потрібно на просування і як стежити за його ефективністю

Чому саме «Однокласники»

Тому що це одна з найпопулярніших в Росії соціальних мереж. За місяць «Однокласники» відвідує 71 млн чоловік - люди у віці від 6 до 65 років. Ядро аудиторії складають ті, кому від 26 до 35. Промахнутися шансів мало: напевно серед завсідників «Однокласників» є і ваші потенційні клієнти. Тому що це одна з найпопулярніших в Росії соціальних мереж

Найчастіше користувачі соцмережі вступають в співтовариства, присвячені гумору, красі і здоров'ю, творчості, авто- і мототехніки. Цікавлять їх і сторінки компаній або брендів, так що представництво вашого бізнесу в «Однокласниках» - цілком робочий інструмент для збільшення аудиторії і просування товарів і послуг.

Зовсім добре, коли ці самі товари і послуги відповідають інтересам користувачів соцмережі. Так, наприклад, відвідувачі «Однокласників» жваво цікавляться освітою, здоров'ям, дитячими товарами, одягом, побутовою технікою, автозапчастинами, серіалами і фільмами. Якщо ваша пропозиція пов'язано з чимось з цього списку, шанси на приплив клієнтів підвищуються.

Як розповісти про свої пропозиції

Якщо у вас вже є співтовариство в «Однокласниках» (наприклад, завели на всякий випадок, але закинули) - прекрасно. Пора вдихнути в нього нове життя. Якщо групи немає, треба її створити. У назві і описі розкажіть аудиторії про вашу компанію - коротко, максимально зрозумілою мовою і без казенщини. Щоб краще познайомити відвідувачів з вашими товарами та послугами, створіть вітальний пост і закріпіть його.

Щоб ваша група постійно була на очах у користувачів, пости повинні виходити мінімум два рази на день. Для публікації краще вибирати ранній ранок (до 9-10 годин), обідньої пори або вечір. Пік відвідуваності в соціальних мережах, як правило, припадає на період з 20 до 22 годин.

Залучити нових учасників допоможе нативная система просування постів. З нею можна просувати будь-які публікації у вашому співтоваристві, будь то фотографії, відеоролики або посилання на зовнішній ресурс. Єдина умова - група повинна бути відкритою.

Виберіть запис, якій хочете поділитися. Це може бути вже існуючий пост (наприклад, той вітальний) або новий - в правому нижньому кутку є кнопка «Просунути». Натиснете на неї - потрапите в рекламний кабінет.

Натиснете на неї - потрапите в рекламний кабінет

Виберіть, кому саме ви хочете показати повідомлення: фільтрувати аудиторію можна за статтю, віком, доходами і географії. Щоб залучити нових людей, виключіть зі списку тих, хто і так складається в вашій групі.

Щоб залучити нових людей, виключіть зі списку тих, хто і так складається в вашій групі

Цікава фішка - локальна реклама. Повідомлення побачать ті, хто знаходиться недалеко від вашого офісу або закладу. Так підвищується шанс миттєвого відгуку: людина побачила рекламу - зайшов до вас.

Нарешті, треба вибрати охоплення - кількість користувачів, які отримають ваше повідомлення. План може відрізнятися від реальності: фактичний охоплення ви побачите в статистиці оголошення.

Далі ви оплачуєте розміщення поста і відправляєте його на модерацію. Якщо все добре і оголошення схвалено, через тиждень можна дивитися, як у нього справи.

Як створити привабливе повідомлення

Для початку вивчіть ліцензійну угоду і вимоги до групового контенту . Жаргон, мат, голі дівчата, дратівливі картинки, від яких хіба що кров не йде з очей, шалену кількість емодзі і знаків оклику - такого в промопосте не місце. Повідомлення з подібним змістом просто не допустять до публікації модератори.

Клікбейт на кшталт «ШОК, ЛІКАРІ ПРИХОВУЮТЬ» залиште банерів на сумнівних сайтах - в «Однокласниках» цей номер не пройде. Закликати ставити «Клас» або репоста оголошення теж не варто. Нарешті, якщо в пості є посилання, вона повинна вести на сайт або сторінку з описом пропонованого товару або послуги.

Чи не заганяйте себе в рамки одного формату. Сухий текст з посиланням в кінці - так собі ідея. Найчастіше це марна трата грошей на просування. Фотодобірки, відеоролики, опитування - пробуйте різні варіанти подачі контенту.

Очевидна користь або розвага - ось що подобається людям. Діліться Лайфхак з використанням ваших товарів, давайте корисні поради. Магазин одягу, наприклад, може розповісти, як вибрати ідеальні джинси без примірки, або розповісти про правила прання одягу з різних матеріалів.

Якщо ви рекламуєте кав'ярню, розкажіть про новинки меню в добірці фотографій або покажіть у відеоролику, як бариста варить каву на піску. Якщо пропонуєте продукти харчування (нехай це буде молоко), тут не обійтися без добірки рецептів: молочні коктейлі, які можна приготувати за п'ять хвилин, ідеї смачних і корисних сніданків. Ще цікавий варіант - опитування. У випадку з молоком він може бути, наприклад, про улюблене блюдо на сніданок.

Примітивні пости з серії «Перукарня" Локон "запрошує милих дам" не злетять. У милих дам імунітет до подібній рекламі, вони хочуть щось цікавіше.

Скільки грошей потрібно на просування і як стежити за його ефективністю

Мінімальний бюджет на просування - 120 рублів (ніяких помилок, саме сто двадцять). За ці гроші ваше оголошення побачать кілька тисяч чоловік, якщо не ставити жорсткі настройки за якістю аудиторії.

Зайдіть в налаштування групи і виберіть вкладку «Просування тем». Там зберігається статистика по всім промопостам.

Охоплення оголошення - це все люди, які бачили ваш промопост мінімум раз за тиждень, перегляди - це загальна кількість показів оголошення. Один користувач може побачити пост кілька разів, так що не дивуйтеся, якщо показник переглядів вище охоплення. Кліки - це дії, які користувачі здійснювали з оголошенням. Наприклад, вони могли відкрити пост або перейти в вашу групу.

Далі - простір для експериментів. Пробуйте різні формати повідомлень, грайте з фільтрами. З досвідом ви зможете намацати варіанти, які працюють краще інших.

«Однокласники» - платформа для спілкування з цільовою аудиторією, яка може стати постійним джерелом нових клієнтів. Пропонуйте користувачам цікавий контент і грамотно його просувайте - шалені гроші і глибоких пізнань в SMM для цього не потрібно.

Підключити «ОК для Бізнесу»