Реклама
Реклама
Реклама

Як з однокімнатної квартири зробити двокімнатну

  1. Як розділити кімнату на дві зони, варіанти і способи зонування
  2. Візуальне поділ кімнати
  3. дослідним шляхом

Багатьох мешканців однокімнатних квартир цікавить відповідь на питання: як поліпшити свої житлові умови Багатьох мешканців однокімнатних квартир цікавить відповідь на питання: як поліпшити свої житлові умови? Особливо це важливо, якщо в будинку є діти підлітки. Як варіант, можна розділити кімнату на дві зони, отримавши з неї двокімнатну.

Проживають в хрущовці люди, мабуть, самі винахідливі в світі, вони вишукують всі можливі шляхи «відвоювання» кожного квадратного сантиметра і безжалісність площі, обмеженою 30 кв. м, 40 кв. м, 43 кв. м і навіть 50 кв.м. Важливим бонусом в процесі переробки є висота стель - чим вище, тим краще.

Поширеними матеріалами, як з однокімнатної квартири зробити двокімнатну, є цегла, гіпсокартон, склоблоки і меблі. Велика кількість будівельних матеріалів дозволяє зробити зонування однієї кімнати без перепланування, як за допомогою стін, так і за допомогою всіляких колон і невеликих перегородок, приклади дивіться на фото.

Як правило, в хрущовці кімнати мають прямокутну видовжену неправильну форму, абсолютно непристосовані для пропорційного розподілу, у будь-якої людини викликають бажання здійснити переділ десь поперек.

Уздовж кімнату розділити не вдасться, так як замість повноцінних кімнат ви ризикуєте отримати дві вузькі бігові доріжки. Варіантів трансформації однокімнатної квартири - обмежена кількість. У даній статті ми розглянемо найбільш поширені варіанти як з однокімнатної квартири зробити дві кімнати.

Як розділити кімнату на дві зони, варіанти і способи зонування

Найпопулярнішими способами зробити двокімнатну квартиру з однокімнатної є поділ кімнати на вітальню і спальню.

Вітальня і спальня

Ви можете відокремити одну кімнату від іншої цегляної, гіпсокартонної стіною , стеклоблоками або за допомогою меблів (див фото). Перший варіант змусить вас зіткнутися з державними органами, які стежать за тим, щоб власник житла ненароком не зніс несучі стіни.

Попросту кажучи, за умови зведення капітальної стіни, вам необхідно буде пройти процедуру узаконення перепланування . Тому найменш конфліктними є три останні варіанти.

Переробка однокімнатної квартири на дві кімнати за допомогою:

Перегородка з гіпсокартону дозволяє зробити одну з кімнат глухий, тобто без природного освітлення. Таке приміщення з точки зору відокремленості і відсутності подразників у вигляді денного світла, буде оптимальним рішенням для спальні (приклади на фото). Зважаючи на відсутність природного світла, слід максимально забезпечити штучне освітлення. Кращим рішенням для такої кімнати будуть не люстри, а точені світильники, встановлені по периметру стелі, а також бра і торшери.

Кращим рішенням для такої кімнати будуть не люстри, а точені світильники, встановлені по периметру стелі, а також бра і торшери

Цей варіант оформлення перепланування досить виграшний, так як дозволяє зберегти природне освітлення у виділеннях приміщенні. Зважаючи на високу міцності даного матеріалу, він розглядається дизайнерами як найбільш ймовірний варіант.

  • За допомогою меблів

Даний спосіб як з однокімнатної квартири зробити двокімнатну, є декоративним, так як в цьому випадку вам не вдасться домогтися повного ефекту створення автономних кімнат. Крім того, рівень звукоізоляції не дозволяє називати кімнату, відокремлену методом установки меблів, окремої (див фото). Перевагою в цьому випадку є те, що вентиляція виділень приміщення буде більш природною, циркуляція повітря в обох приміщеннях не буде порушуватися.

Крім того, в разі поділу кімнати методом установки стіни з гіпсокартону і склоблоків вам слід замислитися над тим, щоб дверний проріз був досить великим, так вентиляція в такій кімнаті теж відсутня.

територія дитинства

Якщо висота стель у вашій оселі вище 2,5 м, в однокімнатній квартирі можна спорудити другий поверх, надавши його в якості кімнати дітям. Така імпровізація дозволить розділити її на зони ігрового простору і спального місця дитини. Крім того, з метою економії простору, сходи, що ведуть на верхній поверх, можна зробити невеликими тумбами-сходинками для зберігання іграшок, книг або білизни фото. Таке оформлення кімнати дозволить вам зробити як спальне, так і ігрове (робоче) місце для дитини.

Зробити з однокімнатної квартири дві кімнати також буде актуальна для сімей з різностатевими або різновіковими дітьми . Ви можете оформити житловий простір для кожної дитини індивідуально, залежно від її статі і віку. Так в дитячій кімнаті хлопчикам підходить трек з машинками і зона для гри з конструктором, дівчинці необхідно місце для лялькового будиночка і стоянка для чарівних поні.

Так в дитячій кімнаті хлопчикам підходить трек з машинками і зона для гри з конструктором, дівчинці необхідно місце для лялькового будиночка і стоянка для чарівних поні

Якщо малюкам дошкільного віку вистачить дитячого столика для малювання з упаковкою олівців та фломастерів, то школярам знадобиться серйозне робоче місце. Ці та інші особливості можна врахувати при переробці кімнати в квартирі під дитячу кімнату для хлопчика і дівчинки або для дітей різного віку.

Крім того, якщо у вас немає інших варіантів, як жити з дітьми в одній кімнаті, можна оформити зонування таким чином, що в одній кімнаті буде укладено і доросле, і дитяче життєвий простір.

Візуальне поділ кімнати

Зробити з однокімнатної квартири двокімнатну, можна домогтися за допомогою візуального ефекту, шляхом наклеювання двох типів шпалер , А також за допомогою шафи або штор. Гармонійним методом поділу кімнати є установка барної стійки між двома зонами, як показано на фото.

Ви можете обклеїти дві частини кімнати різними типами і квітами шпалер, розділивши приміщення за допомогою шафи. Такі приміщення виглядають дуже гармонійно і не вносять дисонансу в загальне враження про дизайн інтер'єру.

Знову ж таки, різні кольори штор або шпалер по-особливому будуть видозмінювати кімнату, деякі кольори схильні до візуального зменшення приміщення, деякі, навпаки, здатні візуально збільшити їх обсяг .

Тому при виборі кольору обробки або аксесуарів задумайтеся, якого ефекту вам хотілося б досягти - збільшення простору або створення затишної обстановки і його оптична мінімізація.

Кухня і вітальня

Також часто вдаються до об'єднанню кухні з вітальнею , Оформляючи їх в одне приміщення, так звану кухню-студію, з метою візуального збільшення площі приміщення (див фото). Така кімната поєднує в собі функції кухні, їдальні і вітальні, стаючи центральним місцем в квартирі.

Така кімната поєднує в собі функції кухні, їдальні і вітальні, стаючи центральним місцем в квартирі

Наявність такої змішаної кімнати дозволить зустрічати гостей, проводити домашні торжества в колі близьких людей в затишній і невимушеній обстановці. Дуже виграшно в даному випадку виглядають наклеєні шпалери двох типів, що розділяють кімнату в квартирі на функціональні зони.

Балкон з кімнатою

Ви можете збільшити площу основної кімнати за рахунок лоджії або балкона. Попередньо утепливши, встановивши сучасні склопакети, ви отримаєте більш простору основну кімнату, поставивши замість перегородки барну стійку. Можна розділити її і на дві більш пропорційні кімнати. В даному випадку балкон дає додаткову перевагу в кілька зайвих квадратних метрів (див фото). При площі від 43 кв. м - 50 кв.м і вище, і при наявності лоджії, з однокімнатної можна зробити навіть трикімнатну квартиру!

м і вище, і при наявності лоджії, з однокімнатної можна зробити навіть трикімнатну квартиру

Крім того, наявність балкона або лоджії дає можливість оформлення їх в якості відокремленого робочого кабінету, в якому можна гармонійно оформити робоче місце.

дослідним шляхом

Заощадити на житлової площі можна, встановивши не просто двоярусне ліжко, а триярусна ліжко з диваном на першому «поверсі».

Так, одна сім'я з двома маленькими дітьми, що проживає в однокімнатній квартирі, зробила її переробку на двокімнатну. Зважаючи на високі стель, висотою 2,90 м, господар-винахідник в «глухий» кімнаті без вікон зробив триярусна ліжко: третій ярус був на рівні 2,10 м з високим бортом для старшої дитини, другий - на рівні 1,20 м, з нижчим бортом, а перший ярус виїжджав на роликах з-під другого. Кімната ж з вікном використовувалася як вітальня і кабінет.

Для того щоб з однокімнатної квартири зробити двокімнатну, і отримати максимальну користь від кожного сантиметра площі, необхідно проявити максимум фантазії. Для цієї мети чудово підійдуть меблі, виготовлені за спеціальним замовленням, з урахуванням габаритів приміщення. І запам'ятайте: ваш затишок - тільки в ваших руках.