Реклама
Реклама
Реклама

Як підібрати найвигідніший кредит?

Питання про те, який кредит є найвигіднішим, сьогодні дуже актуальне. Більше половини співгромадян нашої країни хоча б раз в житті брали кредит. І не так мало з них потім розуміли, що прогадали. Можна було знайти і дешевше і простіше. Так, які ж вигідні умови кредитування ...

Ну, по-перше, вирішуючи взяти кредит, потрібно пам'ятати, що чужі гроші не можуть вирішити фінансові проблеми позичальника. Вони можуть тільки їх відстрочити. А в гіршому випадку навіть погіршити. Тому брати кредит потрібно тільки в разі дійсної необхідності.

Тому брати кредит потрібно тільки в разі дійсної необхідності

найвигідніший кредит

По-друге, якщо вже брати, то варто дотримуватися правил, які дозволять зробити кредит вигідним. Ну, наскільки це можливо з боргом. Розглянемо основні види вигідних кредитів, які пропонуються сьогодні фінансовим ринком.

Кредит у банку

Найвигідніший з точки зору економії - це банківський кредит. Всі інші кредитні установи будь-то ломбард, кредитний кооператив, приватний кредитор, мікрофінансових організація, запросять великі відсотки.

І відповідно, клієнт витратить більше своїх грошей. Тому, якщо є можливість взяти гроші в борг у банку, то потрібно цим скористатися.

Кредит з відсотками на залишок і мінімальними комісіями

При розгляді умов кредитування потрібно чітко розібратися, як нараховуються відсотки. Найвигідніший варіант - це нарахування на залишок.

Плюс, повна відсутність будь-яких комісій. Ну, максимум, що може бути - це разова комісія за видачу готівки. І то не більше 1-2% від загальної суми позики.

Буває, що кредитор пропонує кредит під 0% річних, але виявляється, що там передбачена маса комісій. Причому таких, що навіть фахівцеві складно розібратися, то така позика краще не брати.

Кредит, який передбачає стандартну схему погашення

Найвигідніший кредит має схему погашення, що передбачає два платежу на місяць. Це важливо! Не один, а два.

Перший платіж - це фіксована сума. Вона виходить шляхом ділення всієї суми кредиту на кількість всіх місяців кредиту. І, природно, цей платіж погашає сам кредит.

Другий платіж - це розмір щомісячних відсотків. Оскільки загальна частка кредиту знижується, то і цей платіж повинен зменшуватися з кожним місяцем.

Перший час загальний розмір платежів в банк за стандартною схемою погашення буде вище, на відміну від ануїтетною схеми (при якій платіж фіксований і незмінний весь період погашення кредиту). Але якщо брати переплату за весь період дії кредитного договору, то вона буде менше.

На жаль сьогодні банки все більше пропонують кредити з ануїтетною схемою. Але потрібно постаратися і знайти варіант стандартної сплати боргу. Це дозволить заощадити.

Кредити, які можна погасити достроково без штрафів

Якщо кредит не можна погасити достроково без додаткових витрат, то однозначно - це поганий кредит. Будь-кредит бажано гасити якомога швидше, якщо банк цьому перешкоджає, краще відмовитися від співпраці.

Кредит з найвищими вимогами до позичальника і розглядом на комісії

Чим більше довіри у банку до позичальника, тим краще будуть умови кредитування. Тільки ретельне вивчення клієнта, його платоспроможності, кредитоспроможності (тобто можливості обслуговувати свій борг) дасть можливість банку на зниження відсотків за позикою.

Звичайно, кредити без довідок і за лічені хвилини - це зручно. І банки активно практикують їх видачу, оскільки вони-то добре на таких позиках заробляють. Але ось клієнти якраз платять своїми грошима за це зручність, простоту і швидкість. Всі ризики пов'язані з низькою перевіркою позичальника банк закладає в відсотки по кредиту. Тому вигідним швидко-займ або позику по одному або двом документам просто не може бути.

Робота позичальника

Навіть дотримуючись цих кількох пунктів можна значно заощадити на вигідному кредиті. Звертаючись до банку потрібно розуміти, що це фінансова структура, яка заробляє на своїх клієнтах. Тому, як би не посміхалися і не були ввічливі банківські клерки, їх робота продати найдорожчий товар. Тобто умовити клієнта на самий невигідний для нього кредит.

Тому, як у тій приказці: «Порятунок потопаючих, справа рук самих потопаючих». Ніхто, крім позичальника, який не займеться питанням заощадження його грошей. І пошук вигідного кредиту - це його робота.