Реклама
Реклама
Реклама

Sa fitimprurës të marrësh me qira një shtëpi: deri në ditën apo afatgjatë

 1. Qira afatgjata
 2. Qiraja ditore
 3. Verdikti

A jeni një pronar i shtëpive që filloni ta merrni me qira? Pyesin se si të fitoni maksimumin? Artikulli ynë do t'ju ndihmojë të vlerësoni të gjitha rreziqet, pro dhe kundra secilës nga metodat e shpërndarjes së pasurive të patundshme.

Artikulli ynë do t'ju ndihmojë të vlerësoni të gjitha rreziqet, pro dhe kundra secilës nga metodat e shpërndarjes së pasurive të patundshme

Qira afatshkurtra ose afatgjata praktikohet në tregun e qirasë. Të dy opsionet janë njësoj të njohura, kështu që ne do t'i shohim secilës prej tyre në detaje.

Qira afatgjata

Është i përshtatshëm për njerëzit që nuk u pëlqen bujëve të panevojshme, probleme me agjencitë e zbatimit të ligjit, por preferojnë të "heqin dorë dhe të harrojnë". Ky opsion është zgjidhja më e mirë për ata që largohen nga qyteti për një kohë të gjatë: hapësira e jetesës do të mbetet nën mbikëqyrje.

Apartamenti për një kohë të gjatë është më së shpeshti me qira nga studentët, familjet e reja, emigrantët nga vendet e largëta ose në një rajon tjetër.

Avantazhet e qirasë afatgjatë:

 • Banorët në mënyrë të përgjegjshme i përkasin pronës, me kohë ata raportojnë keqfunksionime ose prishje (për shembull, plumbers).
 • Faturat për ujë, energji elektrike dhe gaz (kur instaloni njehsor) paguhen nga qiramarrësit.
 • Hapësira banimi sjell një të ardhur të qëndrueshme, e cila llogaritet lehtësisht paraprakisht.

cons:

 • Qiraja varet nga çmimi mesatar i zonës. Në të njëjtën kohë, gjendja e hapësirës së banimit dhe sasia e mobiljeve nuk luan një rol vendimtar.
 • Ngritja e pagesës pa marrëveshje paraprake me qiramarrësit nuk do të funksionojë. Sipas legjislacionit, në rastin e një qiraje afatgjatë, pronari ka të drejtë të rrisë tarifën jo më shumë se një herë në vit.
 • Ekziston rreziku i mashtrimit nga ana e banorëve: ata mund të rimarrin strehim me qira, të ftojnë të afërmit.

Këshillë! Për të shmangur paqartësitë dhe keqkuptimet, kur lidhni një transaksion, rekomandohet të hartohet një marrëveshje qiraje. Ajo përcakton afatin e punësimit, shumën e pagesës, numrin e njerëzve që jetojnë, përgjegjësinë e palëve për dëmtim të pronës.

Qiraja ditore

Pronari vendos çmimin e qirasë në mënyrë të pavarur: në bazë të gjendjes, kushteve dhe shkallës së komoditetit.

Qiramarrësit e banesave të tilla janë udhëtarët, turistët. Një kategori e veçantë - çifte në kërkim të vetmisë.

Avantazhi i një qiraje afatshkurtër është një: dhënia me qira e një apartamenti me qira, për një muaj ju merrni disa herë më shumë fitim neto sesa me një qira afatgjatë.

disavantazhet:

 • Duhet të kërkojmë vazhdimisht mysafirë të rinj.
 • Strehimi kërkohet për të furnizuar mobilje, për të pajisur me kuzhinë dhe shtrat.
 • Për të pastruar, për të ndryshuar shtratin, për të riparuar mobiljet, çezmat dhe gjëra që keni për veten tuaj.
 • Redecorating duhet të bëhet shumë më shpesh.
 • Mund të ketë probleme me fqinjët për shkak të zhurmës.

Këshillë! Regjistro të dhënat e pasaportës së qiramarrësve, numrin e telefonit celular për komunikim. Merrni paratë për të gjithë periudhën e përcaktuar paraprakisht - pagesa paraprake vepron si një lloj sigurimi për dëmet e mundshme.

Verdikti

Secili pronar zgjedh se si është më fitimprurëse për të që të dorëzojë pasurinë e patundshme. Dikush më mirë një herë në muaj për t'u takuar me qiramarrësit për të marrë paratë. Dhe dikush preferon të rrisë të ardhurat përmes qirasë aktive për qira. Duke kontaktuar një agjenci për të gjetur klientë, ju do të lehtësoni disa nga shqetësimet tuaja. Një tjetër mundësi është të hyjë në një marrëveshje me agjencinë e menaxhimit të besimit të pasurive të paluajtshme. Në këtë rast, ju do të merrni rregullisht shumën e rënë dakord, dhe agjencia do të marrë të gjitha problemet e marrë me qera dhe mirëmbajtjen e banesës në gjendje të mirë.

Çdo opsion i mësipërm është i dobishëm, pasi sjell pronarin një të ardhur të qëndrueshme shtesë!

Postime të ngjashme:

Pyesin se si të fitoni maksimumin?